Bir Tereddutun Romani Kitap Ozeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 15, 2013

Bir Tereddutun Romani Kitap Ozeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
BİR TEREDDÜTÜN ROMANI ÖZETİ 1


Ø KİTABIN ADI :BİR TEREDDÜTÜN ROMANI 
Ø KİTABIN YAZARI :PEYAMİ SAFA 
Ø BASIM YERİ :ÖTÜKEN YAYINEVİ 
Ø BASIM TARİHİ :1968 (2.BASIM) 
Ø KİTABIN KONUSU :Mualla isminde bir kadının kendisini dehşete sürükleyen duygulara neden olan bir kitabın yazarıyla arasında geçen olaylar 

Ø KİTABIN ANAFİKRİ :GERÇEKLEŞMESİ OLASILIĞI AZ OLAN OLAYLAR İÇİN YAPILAN TEREDDÜT VE KORKULARIN GEREKSİZ OLDUĞU FİKRİNİ VERMEKTEDİR. 

Ø KİTAPTA OLAY VE KİŞİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ : Olay ve kişilerin, birbirleri ile bağımlılığı,ilişkisi konuya uyacak şekilde tasarlanmış 

Ø KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER : Kitapta bulunan, bolca yapılmış tasvirler ve olayların birbiri ile bağlantısı kitabı sürükleyici bir konuma getirmektedir. 

Ø YAZARIN HAYATI: Peyami Safa Istanbul’da 1899 yılında dodu .Servet-i Fünün şairlerinden İsmail Safa’nın oğludur. iki yaşında iken ,Sivas’ta sürgünde bulunan babasını kaybetti (1901).Dokuz yaşında iken sağ elinin ekleminde kemik hastalığının başlaması,13 yasında ikende hayatını kazanmak zorunda kalması yüzünden düzenli okul ögrenimi göremedi ,kendi kendini yetiştirdi.Birinci Dünya Savası yıllarında ögretmenlik yaptı.(1914-1918)Bu yıllarda bir yandan da edebiyatla ilgileniyordu.Biri yerli ve Kopanlıklar Kralı adlı (1913) eseri çeviri ve Üc Kardeş adlı (1918) birer hikayelik iki küçük kitap çıkarıyor,Fagfur (1918) v.b. gibi sanat dergilerinde hikaye çevirileri ve makaleleri yayımlanıyordu.Savaş sonunda ,kardeşinin isteğiyle memurluktan ayrılıp basın hayatına atıldı çıkardıkları Yirminci Asır adlı bir akşam gazetesinde Asrın Hikayeleri genel başlığı adı altında halk için gazete hikayeleri yazdı. İlk otuz kırk tanesi imzasız yayımlanan bu hikayeler o zaman çok beğenildi ;yazar devrin ileri gelen bazı sanatçıları ( Yakup Kadri Karaosmanoğlu ,Yahya Kemal Beyatlı,Ömer Seyfettin v.b.) tarafından teşvik edildi.O tarihten sonra yalnız gazetelerde çalıştı. Fıkra ,makale ve roman yazarı olarak geniş bir üne ulaştı.Bu arada Kültur Haftası (1936) ve Türk Düşüncesi (1953-1960) adlı iki tana de dergi çıkardı. İkinci Dünya Savaşı yıllarında kendini Faşizm akımına kaptırdı ;savaş sonrasında çalıştığı parti gazetelerine göre iki de bir ağız değistirerek siyasal bir dengesizlik içinde bocaladığı, genellikle gerici bir takım görüşlerin savunuculuğunu yaptı. Atatürk’ün sağlığında Türk İnkılabına Bakıslar (1938) adlı bir kitap yazmışken Atatürk’ün ölümünden sonra devrin düsmanı yolunu tuttu. Oğlu Merve Safa’yı kaybettikten 3 ay sonra 15 haziran 1961’de İstanbul’da öldü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder