4.Sinif Sok Toplanti Tutanagi 2.Donem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 04, 2013

4.Sinif Sok Toplanti Tutanagi 2.Donem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
4.Sinif Sok Toplanti Tutanagi 2.Donem


4-A SINIFI II. DÖNEM ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI YERİ : Öğretmenler Odası
TOPLANTI TARİHİ : 20.02.2012
TOPLANTI SAATİ : 10.30
TOPLANTIYA KATILANLAR :

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış ve yoklama
2. Gündem maddelerinin belirlenmesi
3. I.Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı kararlarının okunması
4. Sınıf başarı durumu (Sınıfın analiz BDS başarı yüzdeleri, takdir-teşekkür belgesi dağılımı ile öğretmen görüşlerinin alınması)
5. Ders araç gereçleri ve kullanımı
6. Yazılı ve sözlü yoklamalar
7. Performans görevleri ve proje görevleri
8. Disiplin durumu
9. Devam devamsızlık durumu
10. Öğrenci-öğretmen-veli işbirliği
11. Öğrenciler için boş zamanlarını değerlendirmeye yönelik etkinlikler
12. Öğrencilerin beslenme, sağlık, kişisel ve sosyal ilişkileri ile ailelerin ekonomik durumları
13. Sınıf, öğrenci ve okul temizliği
14. Öğrenci başarısını arttırmaya yönelik çalışmalar
15. Derslerde kullanılacak öğretim yöntem ve teknikler
16. Dilek ve temenniler


GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1. Açılış ve Yoklama: Okul Müdür yardımcısı Güven YILDIZ toplantının açılışını yaptı. 4/A sınıfının derslerine giren öğretmenlerin toplantıda hazır bulundukları için teşekkür edildi. Yapılan yoklama sonucunda Hamit ERKAN’ın raporlu olduğu için toplantıya katılmadığı görüldü.
2. Gündem maddelerinin belirlenmesi: Tüm öğretmenlerin katılımıyla gündem maddeleri belirlendi. Okul müdür yardımcısı Güven YILDIZ tarafından eklenecek gündem maddesi olup olmadığı soruldu. Öğretmenlerin oy birliği ile gündem maddelerinin yeterli olduğuna karar verildi.


3.
I.Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı kararlarının okunması: I.Dönem Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı kararları incelendi. Yeni şube öğretmenler kurulu toplantısına I.Dönem şube öğretmenler kurulu toplantı kararları doğrultusunda hareket edilmesine karar verildi.
4. Sınıfın genel durumu (Sınıfın analiz BDS başarı yüzdeleri, takdir-teşekkür belgesi dağılımı ile öğretmen görüşlerinin alınması): I.Dönemin genel değerlendirilmesi sonucunda 4/A sınıfında 20 öğrenci bulunduğu, bu öğrencilerin ders durumlarının günden güne daha iyiye doğru ilerleme gösterdiği, aynı zamanda derslere karşı istekli ve hırslı öğrencilerin çoğunlukta olduğu; ancak Muhammet ŞAHİN, Zozan BİNGÖL, Dilara GİÇGEL, Azat BİNGÖL, gibi öğrencilerin derslere karşı çok ilgisiz ve başarısız olduğu, dönem arasında gelen Yusuf BİNGÖLTEKİN’in ise okuma yazma bilmediği sınıf öğretmeni Demet ÇELİK tarafından dile getirildi. Bütün öğretmenler sınıf başarı durumunun biraz daha arttırılabileceği, özellikle bu sınıfın öğrencilerinin devamlı motive edilmesi gereğini vurguladı. Zayıf alan öğrencilerin karamsar olmamaları için sınıf öğretmeni Demet ÇELİK’e büyük görevlerin düştüğü Sitem DÜZGÜNKAYA tarafından ifade edildi.
Söz alan Mustafa SİVAS, “2..Dönemde öğrencilerin başarılarının arttırılabilmesi için öğrencilerin takibinin yapılması konusunda öğrenci velilerine büyük iş düştüğünü söyledi. Ayrıca her hafta sonu grup çalışması yapılmasının öğrenci başarılarının artmasına katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Sitem DÜZGÜNKAYA, öğrencilerin derslere karşı hevesli ve istekli olmalarının sevindirici olduğunu, tüm öğretmenlerin bu heves ve isteği arttırıcı etkinlik ve farklı anlatım tekniklerini kullanmalarının yarar sağlayacağını belirtti. Öğrencilerin başarı yüzdelerinin arttırılması, başarısız öğrenci sayısının sıfıra indirilmesi için öğrencilerle birebir ilgilenme, anlaşılmayan konuların ve eksik bilgileri gidermeye yönelik çalışmaların ve öğrenci gelişimlerinin takibinin yararlı olacağını Gökhan KILIÇ dile getirdi. Aynı zamanda, 4/A sınıfı öğrencilerinin takdir ve teşekkür belgesi alma durumları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Buna göre;
ŞUBE TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİR BELGESİ
4/A 8 7
ŞUBE TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÖĞRENCİLER TAKDİR BELGESİ ALAN ÖĞRENCİLER
4/A MÜŞTEBA BEYTAŞ
ALİ TEKİN
BERFİN ALGÜL
EYLEM BİNGÖL
BORAN TEPE
ÖZNUR SAĞLAM
ÜMİT BOZKURT

HELİN KARAGÖL
NAZLICAN DEMİRKIR
HASAN KAMER FIRAT
İNAN BEYAZTAŞ
OKAN ÖZTÜRK
GÜLDEM İNCESU
ROJDA AK
Öğrencilerin 1.Dönem yapılan BDS başarı yüzdeleri de belirtilmiştir. Buna göre;


BDS sınavlarında ve öğrencilerin girecekleri her türlü sınavda başarılarının artması için diyaloğun üst düzeyde olması gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda belge alan öğrenciler sıralandıktan sonra, öğrencilerin takdir ve teşekkür belgesi almaya özendirecek girişimlerde bulunulmasının başarıyı arttıracağı Güven YILDIZ tarafından dile getirildi.


5.
Ders araç gereçleri ve kullanımı: Sınıflarımızın teknik donanım olarak oldukça uygun olduğunu dile getiren Sınıf Öğretmeni Demet ÇELİK, dersleri daha görsel biçimde işlemenin kalıcı bir öğrenme sağladığını dile getirerek, bilgisayar, televizyon ve sinevizyondan sık sık yararlanılması gereğini vurguladı. Aynı zamanda sınıfın materyal ve etkinlik köşelerinin sürekli olarak güncelleneceğini, öğrencilerin ilgi ve dikkatlerini çekecek etkinliklere ve öğrenme alanlarına yönelik düzenleneceğini, bu süreçte, öğrencilerin aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Mustafa SİVAS, beden eğitimi derslerinde öğrencilerin spor kıyafetlerini getirme ve kullanma konusunda bilinçlenmesi ve okulun spor malzemelerinin kullanımında titiz davranmalarının gerektiğini söyledi. Gökhan KILIÇ da bu görüşlere katıldığını öğrencilerin melodika veya flüt kullanımını iyi bir şekilde öğrenmeleri için bu araçları temin etmelerini ve derslerinde muhakkak yanlarından bulundurmalarının faydalı olacağını söyledi. Güven YILDIZ materyal ve malzemelerin sınıfa getirilmesi konusunda sıkıntıların yaşanması durumunda haberdar olması gerektiğini, öğrencilere gerekli uyarıları sınıf öğretmeninin yapmasının yarar sağlayacağını ifade etti.
6. Yazılı ve sözlü yoklamalar: Yazılı ve sözlü yoklamaların daha önceden öğrencilere duyurulması, sınıf genelinin dersten zayıf alması durumunda sınavın tekrar edilmesi gerekildiği üzerinde duruldu. Sitem DÜZGÜNKAYA İngilizce sınav tarihleri ile diğer derslerin sınav tarihlerinin çakışmamasının öğrencilerin girecekleri sınavlardan üst düzeyde performans alınmasını sağlayacağını bildirdi. Demet ÇELİK de sınav tarihleri konusunda sürekli diyalog halinde bulunulmasının bu sorunu ortadan kaldıracağını söyledi. Aynı zamanda öğrencilerin genel olarak derslerde elde ettikleri yazılı ve sözlü notlarının öğrencilerin genel durumlarının göz önünde bulundurularak ta değerlendirilmesinin fayda sağlayacağı dile getirilerek bu konuda öğretmenler arasında diyaloğun üst düzeyde olması gerekliliği vurgulandı.
7. Performans görevi ve proje görevleri: Okul Müdür Yardımcısı Güven YILDIZ, yönetmelikte “Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde en az bir proje; her yarıyılda derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde en az bir performans görevi hazırlar.” maddesinden hareketle gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Demet ÇELİK bu görevleri alan öğrencilerin tüm öğretmenler tarafından sınıf öğretmenine bildirilmesinin öğrencilerin görev yükünün orantılı bir şekilde ayarlanmasına yarar sağlayacağını söyledi. Tüm öğretmenlerin bu düşünceye katılarak gerekli bilgi akışının sağlanmasına karar verildi.


8.
Disiplin durumu: Öğrencilerin yaş itibariyle ergenlik dönemine girmeye başlaması nedeniyle öğrencilerin davranışlarına daha fazla itina gösterilmesi gerektiği Güven YILDIZ tarafından dile getirildi. Sitem DÜZGÜNKAYA, öğrencilerin davranış bakımından ve disiplin sorunları dikkate alındığında gayet olumlu davranışlar sergilediklerini düşündüğünü söyledi. Gökhan KILIÇ da eğer karşılaşılırsa öğrencilerde gözlenen olumsuz davranışlarla ilgili durumların sınıf öğretmeni Demet ÇELİK’e mutlaka bildirilmesi gerektiği ve gerekirse velilerle de işbirliği içerisinde bu olumsuz davranışların ortadan kaldırılmasını için çalışılmasının olumlu olacağını vurguladı.
9. Devam devamsızlık durumu: Öğrencilerin derslerde başarısının sağlam temeller üzerine oturtulması amacıyla okula devamlılık sağlamalarının önemli olduğunu Demet ÇELİK dile getirdi. Güven YILDIZ da öğrencilerin devamsızlık durumlarının gün gün idareye iletilmesi ve devamsızlık nedenleri ile ilgili iletişimin sıkı ilişkiler içinde öğretmen-idare ve veli arasında sağlanmasının I.Dönemde olduğu gibi yararlı olacağını zaten yatılı okul olduğu için çok fazla devamsızlık problemlerimizin olmadığını söyledi.
10. Öğrenci-öğretmen-veli işbirliği: Öğrencilerin ders durumlarının ve davranışlarının düzenli olarak izlenmesi için sadece öğrenci öğretmen iletişimin değil veli işbirliğinin de gerekli olduğu Sitem DÜZGÜNKAYA tarafından söylendi. Demet ÇELİK bu hususta sık sık veli toplantılarının yapılmasının ve toplantılara tüm öğretmenlerin katılımının sağlanmasının faydalı olacağını söyledi. Öğrencilerin sözlü ve yazılı notları ile davranışlarının düzenli olarak takibinin toplantılar ile sağlanacağı, velilerin bu konuda haberdar edileceğini Mustafa SİVAS dile getirdi.
11. Öğrenciler için boş zamanlarını değerlendirmeye yönelik etkinlikler: Demet ÇELİK öğrencilerin boş zamanlarında kitap okumalarının faydalı olacağını söyledi. Sitem DÜZGÜNKAYA da öğrencilerin grup çalışmaları ile ders dışı faaliyetler aracılığıyla dersleri tekrar ve pekiştirme çalışmalarında bulunmalarının gerekli olduğunu söyledi. Öğrencilere verilecek performans görevleri ile proje görevlerinin öğrencilerin seviyelerine uygun olarak boş vakitlerinde araştırma yapmaya yönlendirecek öğrencilere kazandırılması hedeflenen kazanımları karşılayacak şekilde düzenlenmesine tüm öğretmenlerin dikkat etmesi gerektiğini Demet ÇELİK dile getirdi. Gökhan KILIÇ da bu çalışmaların aynı zamanda görsel olmasının ve el becerisine hitap etmesinin faydalı olacağını vurguladı. I.Dönemde gerçekleştirilen çalışmaların havalarında güzelleşmesiyle daha olumlu ve fazla bir şekilde yapılacağına inandığını Güven YILDIZ dile getirdi.
12. Öğrencilerin beslenme, sağlık, kişisel ve sosyal ilişkileri ile ailelerin ekonomik durumları: Öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının sağlık, kişilik ve sosyal durumları ile aile ilişkilerinin ders başarısına büyük etkisi olduğunu Demet ÇELİK ifade etti. Sitem DÜZGÜNKAYA, öğrencilerin durumlarının özellikle sınıf öğretmeni tarafından daha iyi tanındığını ve bu konuda diğer öğretmenlere sık sık bilgi vermesinin sağlıklı olacağını dile getirdi. Demet ÇELİK, öğrenciler hakkında gerekli bilgileri sıkı bir
iletişim içerisinde tüm öğretmenlere aktaracağını ve ailevi sorunları yada herhangi bir özel durumu olan öğrenciler hakkında da yer yer gerekli açıklamalarda bulunacağını dile getirdi. Mustafa SİVAS, özellikle I. Dönemde sınıf öğretmeni ile organize olarak yapılan öğrenci değerlendirmelerinin başarıyı arttırdığını II.Dönemde de bu çalışmalara yer verilmesinin faydalı olacağını söyledi.
13. Sınıf, öğrenci ve okul temizliği: Güven YILDIZ, öğrencilerin okula kişisel bakım ve temizliklerini yapmış olarak okula gelmeleri gerektiğini söyledi. Demet ÇELİK, öğrencilerin saç, tırnak bakımlarını yapmaları konusunda sık sık uyarmak gerektiğini gerekli kontrollerin öğretmen tarafından yapılmasının temizlik konusunda başarı sağlayacağını dile getirdi. Gökhan KILIÇ da öğrencilerin sınıf, koridor ve bahçe temizliğine özen göstermesi ve temizlik konusunda rol almalarının yararlı olacağını söyledi. Demet ÇELİK , öğrencilere temizliği özendirmeye yönelik motive edici çalışmalarla katkı sağlanmasının yararlı olacağını söyledi.
14. Öğrenci başarısını arttırmaya yönelik çalışmalar: Öğrencilerin başarılarını arttırmaya yönelik çalışmaların sınıf öğretmeni Demet ÇELİK önderliğinde tüm öğretmenler, idare ve veli işbirliği içerisinde sağlanabileceğini Güven YILDIZ ifade etti. Sınıf öğretmeni Demet ÇELİK’in da istekleri ve yönlendirmeleri doğrultusunda tüm öğretmenlerin taşın altına elini koyacağına inandığını söyledi.
15. Derslerde kullanılacak öğretim yöntem ve teknikler: Demet ÇELİK, derslerde iyi bir öğrenme ortamının sağlanmasında farklı öğretim yöntem ve tekniklerin kullanılmasının yararlı olacağını vurguladı. Mustafa SİVAS, sadece düz anlatım yönteminin değil öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecek canlandırma, yaparak yaşayarak öğrenme gibi metotların kullanılmasını tavsiye etti. Sitem DÜZGÜNKAYA da öğrencilerin üst düzeyde katılımlarının sağlandığı ve aktif rol aldıkları ders ortamının sağlanması gerektiğini söyledi. Gökhan KILIÇ öğrenme yöntem ve tekniklerin zenginliğinin öğrenme zenginliği yaratacağını söyledi.

16.
Tüm öğretmenler tarafından başarılı bir eğitim öğretim döneminin geçmesi dileğinde bulunuldu. Güven YILDIZ “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin vatana millete hayırlı bir vatandaş olarak yetiştirilmesi için göstereceğiniz çaba ile yapacağınız tüm çalışma ve etkinlikler için verdiğiniz emeklere şimdiden teşekkür ediyor, özellikle sınıf öğretmeni Demet ÇELİK’in ve tüm branş öğretmenlerimizin I.Dönemde olduğu gibi büyük başarılara bu güzel öğrencilerimizle imza atacağına inanıyorum. Bu hususta okul idaresinin sonsuz desteğinin yanınızda olduğunu unutmayın.” sözleriyle toplantıya son verildi.


ALINAN KARARLAR

1. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği sürekli olarak takip edilmeli ve değişiklikler izlenmelidir.
2. Öğrenci başarısını arttırıcı her türlü tedbir alınmalı ve uygulanmalıdır.
3. Öğrenciler bir bütün olarak ele alınmalı değerlendirmede bu göz ardı edilmemelidir.
4. Ders içi bireysel ve grup etkinliklerine ağırlık verilecek öğrenci merkezli faaliyetler yürütülecektir.
5. Olumlu davranışlar ödüllendirilmeli, olumsuz davranışlar yerleşmeden tedbir alınmalıdır.
6. Okul, sınıf ve öğrenci eşyalarının korunması konusunda özen gösterilecektir.
7. Sınavlar, değerlendirme, proje ve performans görevleri yönetmeliğin ilgili maddelerine uygun olarak yapılacaktır.
8. Öğrencilerin sosyal ve kişilik gelişmeleri için ortam hazırlanmalıdır.
9. Velilerle iyi bir iletişim kurulmalı veliler yönlendirilmelidir. Gerekli görüldükçe veliler bireysel görüşmelere çağrılmalıdır.
10. Öğrencilerin kütüphane, laboratuar gibi eğitim alanlarını daha fazla kullanmaları sağlanacaktır.
11. Türkçeyi en iyi şekilde kullanmaları için öğrencilere gerekli bilgi ve davranışlar kazandırılmalıdır.
12. Öğrencilere planlı çalışmanın önemi kavratılmalıdır.
13. Kişilik sorunu olan öğrencilerle ilk etapta sınıf rehber öğretmeni birebir görüşmeler yapacaktır. Gerek görülürse bu öğrencilerin aileleri ile konuşulacak. Ailelerinin de bu durumdan haberdar olması sağlanacaktır.
14. Sosyal ilişkileri iyi olmayan öğrencilerin öncelikle aktif öğrencilerle arkadaşlık etmeleri sağlanacaktır. Bu öğrencilere görevler verilerek başarıya ulaşmanın verdiği güven duygusunu yaşamaları sağlanacaktır.
15. Sınıf olarak başarı durumunun artırılabilmesi için ders çalışma yöntemleri hakkında öğrencilere tekrar bilgi verilecek ve bu yöntemleri uygulamaları konusunda takip edilecektir.
16. Başarılı öğrenciler çeşitli fırsatlarla ödüllendirilecek, diğer öğrenciler de çalışmaya özendirilecektir.
17. Kitap okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla ortak tek kitap okuma ve bu kitap üzerinde Türkçe derslerinde birlikte konuşma fırsatları yaratılmasına karar verildi.
18. Ders anlatımında öğrencilerin daha aktif görev almaları sağlanacak, dersler öğrenci eksenli olarak işlenecektir.
19. Ders araç ve gereçleri mümkün olduğu kadar çok kullanılacak ve böylece anlatılan bilgiler daha çok somutlaştırılacaktır.
20. Derse giren şube öğretmenlerin sadece Ş.Ö.K.toplantılarında değil ihtiyaç duyulan her durumda sınıf öğretmeniyle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunması kararlaştırıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder