Nostradamus'un Kurtuluş savaşı kehaneti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 24, 2013

Nostradamus'un Kurtuluş savaşı kehaneti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Nostradamus'un Kurtuluş savaşı kehaneti


Almanya ile birlikte, Birinci Dünya Savaşı'na giren Osmanlıİmparatorluğu her şeyini kaybetmiş durumda idi.
30 Ekim 1918'deimzaladığı Mondros mütarekesi ile Türk topraklan işgale uğruyordu.Kısacası, Osmanlı İmparatorluğu topraklarını kaybettiği gibi yavaşyavaş tarih sahnesinden de silinmeye başlamıştı... 

İstanbul'un işgal edildiği günlerde, İstanbul'a dönen Mustafa Kemaldüşman zırhlılarını Dolmabahçe önünde gördüğü zaman büyük bir üzüntüyekapılmış ve ağzından sadece şu sözler dökülebilmişti: "Geldikleri gibigidecekler..." 

Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra Mudanya mütarekesi imzalandı. Bunu Lozan Antlaşması izledi. İstanbul'u işgal eden kuvvetler geldikleri gibi gittiler. 

İşin ilginç tarafı, 16. Yüzyılda Fransa'da yaşayan ünlü kahin Michel Nostradamus'un da bu konuyla ilgili bir kehanetinin bulunmasıdır!... 

1555 yılında yayınlanan ve Nostradamus'un tarihi olaylar, savaşlar vekeşiflerle ilgili kehanetlerinin açıklandığı "Centurien" isimli kitapta Mustafa Kemal Atatürk'ten de bahsedilmiş ve yukarıdaki konuyla ilgilibir kehanete yer verilmiştir. İnanılmaz kehanet şu dörtlüktenoluşmuştur: 

Kongre başkanını tutan devlet adamları 
İşgal kuvvetlerince sürülecek Malta'ya 
Girilmiş İstanbul'a alınmış Rodos Adası 
Ama geldikleri gibi gidecekler sonunda 

Bu dörtlükte Nostradamus, yüzyıllar öncesinden geleceği görerek,Türkiye'yi, Kurtuluş Savaşı'nı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü bilmiştir. 

Dörtlüğün sonunda geçen: "Ama geldikleri gibi gidecekler sonunda"sözüyle; Atatürk'ün: "Geldikleri gibi gideceklerdir" sözünün de bukadar büyük bir benzerlik oluşturması da ayrıca üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken bir rastlantıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder