6.Sinif Sosyal Bilgiler Altin Kitaplar Yayinlari Ogrenci Ders Kitabi Cevaplari 5.Ünite Ülkemiz ve Dünya - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2013

6.Sinif Sosyal Bilgiler Altin Kitaplar Yayinlari Ogrenci Ders Kitabi Cevaplari 5.Ünite Ülkemiz ve Dünya

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
5. Ünite: Ülkemiz ve Dünya
6.Sınıf 5. Ünite Biraz Düşünelim soru ve Cevapları

1.İnsanların daha çok dünyanın hangi bölgelerinde yaşadıkları ve geçimlerini nasıl sağladıkları konusunda fikirleriniz nelerdir?
İnsanlar dünya üzerinde iklimin elverişli olduğu,ekonomik faaliyetlerin yoğun olduğu bölgede Yaşamaktadırlar.İş imkanlarının fazla sanayisi gelişmiş,turizmin olduğu ve verimli toprakların bulunduğu madenciliğin yaygın olduğu yerleri tercih etmektedirler.

2.İhtiyaçlarımız için diğer ülkelerden aldığımız ve onlara sattığımız ürünler nelerdir?
İhraç ettiğimiz ve ithal ettiğimiz ürünelrin hepsini bursa saymamız mkansızdır.ama bazıları şunlardır.
Aldıklarımız :Makineler,otomotiv ürünleri,Sanayi ürünleri,Çeşitli cihazlar,Eczacılık ürünleri,Elektronik eşyalar gibi. Sattıklarımız:Tekstil ürünleri,Elektronik eşyalar,Gıda ürünleri,Tarım ürünleri ( fındık kayısı incir )

3.Ulusal dış politikamız doğrultusunda başka ülkelerle kültürel,sosyal,siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi nasıl yürütmekteyiz?
Diğer ülkelerle ilişkilerimizi Atatürk'ün ''Yurtta barış,dünyada barış' sözü gereğince barış içerisinde yürütmeye çalışmaktayız.

4.Doğal afet ve çevre sorunu gibi zor durumlarda diğer toplumlarla dayanışma içinde olmak niçin önemlidir?
Toplumları birbirine yaklaştıran en önemli unsur doğal afetlerdir.Son olarak Japonya'da meydana gelen Tsunami sebebiyle insanlar japonlara yardıma koşmuştur.Bir toplum zor durumda iken onlara yardım edilmelidir.Tek başına çözümlenemeyen sorunlar birlikte paylaşılarak yardımlaşarak çözülebilir.

5.Kültürel,sanatsal,ekonomik ve sportif faaliyetler toplumlar arası etkileşimi nasıl etkiler?
Kültürel,sanatsal,ekonomik ve sportif faaliyetler toplumlar arası etkileşimi olumlu yönde etkiler.Olimpiyatlar,Formula-1 yarışları,konserler kültürler arası etkileşimin gelişimine önemli katkıda

Kaynak Gösterilmeden ve aktif link verilmeden alıntı yapılması ve yayınlanması yasaktır. Her türlü Hakkı saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder