6.Sinif Sosyal Bilgiler Altin Kitaplar Yayinlari Ogrenci Ders Kitabi Cevaplari 3.Ünite İpek Yolunda Türkler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2013

6.Sinif Sosyal Bilgiler Altin Kitaplar Yayinlari Ogrenci Ders Kitabi Cevaplari 3.Ünite İpek Yolunda Türkler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Ünite : İpek Yolu'nda Türkler
6.Sınıf 3. Ünite Biraz Düşünelim soru ve Cevapları

1.Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihi ve önemi hakkında neler biliyorsunuz?Açıklarınız.
Türkiye Cumhuriyeti devletini içten ve dıştan gelebilecek olan her türlü tehdite karşı savunma görevini üstlenmiş olan silahlı devlet kuvvetidir.Türk Silahlı Kuvvetlerinin temelleri Asya Hun Devleti hükümdarı Mete Han döneminde atılmıştır.Mete Han'ın onluk sistemi bulmasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin temelleri atılmıştır.

2.Türklerin İslamiyet'i ile birlikte siyasi,sosyal ve kültürel alanlarda ne türmdeğişiklikler meydana gelmiştir?
Türkler tarihleri boyunca pek çok din ve inanış biçimini benimsemiştir.Ancak bu dinler içerisinde en çok Göktanrı ve İslamiyet yayılmıştır.Bir toplumun sahip olduğu dini;sanatını,geleceğini, giyim kuşamını,ahlak yapısını,zevklerini,dilini ve ortak amaçlarını etkilemektedir. Bu nedenle din değiştirmek oldukça zordur.8 yy. ile 12.yy arasında Türk toplumu tarihinin en köklü değişimini yaşamış,bu nedenle tarihçiler Türk tarihinin İslamiyet öncesi ve sonrası olarak 2 bölümde incelemişlerdir.Türkler islamiyeti kabul ettikten sonra her yönüyle değişiklikler yaşamışlardır.Kültürel alanda yeni eserler yeni alfabe kullanmaya başlamışlardır.

3.Türk büyüklerinin hayatlarından yararlanarak ilk-Türk İslam devletlerinin siyasi,sosyal ve kültürel özelliklerine ilişkin hangi çıkarımlarda bulunuyorsunuz?
İlk-Türk İslam Büyüklerini incelediğimiz zaman Türk ve İslam kültünün sentezini görmekteyiz.Her iki kültürü birleştirerek güzel bir kültür ortaya çıktığını görmekteyiz.Türklerin kısa sürede İslam dinine adapte olduklarını görüyoruz.Bu duruma Türklerin İslamiyet öncesi yaşantısının İslam dini ile benzerliklerine bağlayabiliriz.

4.Kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürel hayatımızdaki yeri nedir?
Yapılan tören ve kutlamalar hayatımıza doğrudan etkisi vardır.Kültür yaşamın bizzat kendisidir.Tarihten bu yana süregelen birçok geleneklere sahibiz.

Kaynak Gösterilmeden ve aktif link verilmeden alıntı yapılması ve yayınlanması yasaktır. Her türlü Hakkı saklıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder