6.Sinif Sosyal Bilgiler Altin Kitaplar Yayinlari Ogrenci Ders Kitabi Cevaplari 1.Ünite Sosyal Bilgiler Öğreniyorum - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2013

6.Sinif Sosyal Bilgiler Altin Kitaplar Yayinlari Ogrenci Ders Kitabi Cevaplari 1.Ünite Sosyal Bilgiler Öğreniyorum

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
1.Ünite : Sosyal Bilgiler Öğreniyorum
6.Sınıf 1.ünite Biraz Düşünelim Soru ve Cevapları

1.Çevremizde yaşadığımız bir olay neden birçok kişiyi etkiler?
Meydana gelen bir olayın farklı boyutları vardır.her insan bir olaydan aynı şekilde etkilenmez. Bazı olaylar kimi insanı mutlu ederken kimi insanı üzebilir. Bir olayın birden çok nedeni olabileceği gibi birden çok sonucu vardır.

2.Şu ana kadar sizi en çok etkileyen olay nedir?Sebepleri nelerdir?
Bir insanı en fazla etkileyebilecek olay bir yerden başka yere taşınma bir üst sınıfa geçme ya da farklı yerleri gezip görme olabilir.

3.Sosyal Bilgilerin Yaşamımızdaki yeri nedir?
Sosyal Bilgilerin hayatımızdaki rolü çok büyüktür. Hak ve sorumluluklarımızı bu ders sayesinde öğreniriz.Etkin bir vatandaş vatanını milletini devletini seven bir insan olarak yetişmemizde önemli bir yere sahiptir. 

4.Atatürk'ün açtığı Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunun amaçları sizce neler olabilir?
Türk Tarih Kurumu'nun amacı Türk tarihini ve Türkiye tarihini ve bunlarla ilgili konuları, Türklerin medeniyete hizmetlerini, ilmî yoldan incelemek, araştırmak, tanıtmak, yaymak ve yayınlar yapmak, bunlara dayanarak da Türk tarihini ve Türkiye tarihini yazmaktır Türk Dil Kurumunun amacı :Türk Dili üzerinde araştırmalar yapmak ve yaptırmak ve Türk Dilinin güncel sorunları ile ilgilenerek çözüm yolları bulmak 

Kaynak Gösterilmeden ve aktif link verilmeden alıntı yapılması ve yayınlanması yasaktır. Her türlü Hakkı saklıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder