Memurlar için Kılık Kıyafet Serbestliği Kapıda - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 13, 2013

Memurlar için Kılık Kıyafet Serbestliği Kapıda

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

1980 askeri darbesi sonrası uygulanan kılık kıyafet yönetmeliği tarih olacak. Yeni yapılmakta çalışmaya göre memur, kıyafet, saç, bıyık gibi konularda daha özgür olacak!
Kamu çalışanlarının hayatlarına etki edecek, 657 sayılı yasadaki değişiklikler ile memurlara gelecek disiplin affı gibi önemli düzenlemelerin sonrasında, Ankara'daki çok önemli bir çalışmanın daha detaylarına ulaşıldı.


1980 askeri darbesinden sonra hazırlanan ve 1982 yılında yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik artık tarihe karışacak.Çalışmalar başlatıldı. Yönetmelikte yer alan kıyafet, saç, bıyık gibi tarifler güncelleştirileek.

BİR ÇOK ZORUNLULUK VARDI

Hala yürülükte olan yönetmelik memurların, ayakkabı modelinden bıyığının ve favorisinin şekline, gömleğinin yakasından, kısa kollu kıyafetine kadar her şeyin tarifini yapıyor. Örneğin, bir erkek memurun saçı arkadan gömleğinin yakasına değerse bu cezayı gerektiriyor. Yine erkekmemurlar kısa kollu gömlekle çalışamıyor. Bayan memurların da özellikle törenlerde koyu renk giymesi gerekiyor. Şuan uygulanan mevcut yönetmelik memurların saç tarama şekillerini bile ayrıca belirtiyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ankara'da şu anda taslak halinde olan çalışmaya göre bu maddelerin çoğu değişecek, memurların daha özgür hareket edecekleri çağa uygun kıyafetler giymeleri sağlanacak. Ulaşılan kaynaklar çalışmanın sürdüğünü ilgili tarafların da görüşlerinin alındıktan sonra son şeklinin verileceği ifade ediliyor.