Yeşil Kahve Nedir Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Yeşil Kahve Nedir Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yeşil Kahve Nedir Faydaları Nelerdir ?

Yeşil kahve içeriği
Son dönemlerde yeşil çay gibi ürünlerin yanında hem sağlığa faydalı hem de kilo vermeye etkili ürünlerden biri de yeşil kahvedir. Bir çok sağlık problemine iyi geldiği gbii en büyük etkisi hızlı kilo vermeye yardımcı olduğundan son zamanlarda yeşil kahve ile zayıflama konusu da gündemde kalan konulardandır.


Sıklıkla kullandığımız kahveler kavrularak piyasaya sürüldüğünden, yetiştiği süreçlerde içerisinde depolanan antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından kayıplara uğramaktadır. Ancak yeşil kahve bu tür işlemlere tabi tutulmadığından bahsedilen tüm içerikleri korumaktadır ve otomatikman kavrulmuş kahveye nazaran daha faydalı olabilmektedir.

Yeşil kahvenin daha da önemli olan etkisi, kavrulmuş kahveye göre daha az kafein içeriğine sahip olmasıdır. Bunun anlamı, pek çok hastalık süreçlerinde kafein içeriğinin vücuda zararlı olmasından ötürü kahve içemeyen bireylerin yeşil kahveyi rahatlıkla tüketebilme insiyatiflerinin bulunmasıdır. Tabi bu tüketim mutlaka ve mutlaka belirli sınırlar içerisinde olmalı, kafein miktarı az diye hiç bir zarar vermeyeceği anlamına gelmediği unutulmamalıdır.

yesil-kahvenin-olgunlasmasi

Yeşil kahvenin faydaları nelerdir?
Kan şekerini düzenleyici bir etkisi olduğu keşfedildiğinden ötürü özellikle şeker hastaları için daha rahat bir şekilde tüketilebilecek ürünler arasında yer almaktadır.
Bir önceki paragrafta bahsettiğimiz gibi kavrulma işleminden geçirilmediği için kafein oranında belirgin bir düşüklük gözükmektedir.
İçeriğinde vücut için yararlı bol miktarda antioksidan bulunur.
İçeriği tamamen doğal ve vücuda faydalı öğelerden oluşmaktadır.
Yeşil kahve tüketiminin vücutta yer alan yorgunluk, halsizlik, uyuklama gibi durumları ortadan kaldırarak kişiyi oldukça zinde ve aktif bir hale getirdiği söylenmektedir.
Metabolizmada bağışıklık sistemini destekleyerek daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardım etmektedir.
Hem sinir sisteminde hem de beyinde iyi bir uyarıcı etki yaratmaktadır.
yesil-kahve-icimi

Yeşil kahvenin zayıflamaya etkisi
Yeşil kahve üzerinde bir takım bilimsel araştırmalar yapılmış, bu araştırmalar neticesinde yeşil kahvenin kilo vermeye etkisi tamamen içeriğinde bulunan klorojenik asitten kaynaklandığı belirlenmiştir. Bahsi geçen klorojenik asit, metabolizma üzerinde yağ yakıcı bir etki göstermektedir. Ancak bu noktada da karşımıza bir kişinin bu asit yardımıyla hızlı kilo verebilmesi için günde en az 6 bardaklık bir yeşil kahve tüketimi yapması gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Bu tüketim de her ne kadar içeriğinde az kafein olduğu bilinse de miktar olarak vücuda fazla geleceğinden ishal, kalp çarpıntısı, sinirlilik, kusma, titreme, yorgunluk ve yüksek tansiyon olarak kendini ortaya çıkartabilmektedir. Bu yüzden asla bu kahveyi kendi isteğinize göre değil, bir beslenme uzmanından yardım alarak kullanmanız önerilmektedir.

Yeşil kahve nasıl yapılır?
Aynen Türk kahvesi yapıyormuş gibi yapılması gereken yeşil kahvenin içerisine şeker koyulmaması önerilmektedir. Türk kahvesi gibi pişirilen yeşil kahvenin lezzeti de doğal bitki çaylarına benzetilebilmektedir. Yeşil kahveyi içecek kahve formunda tüketmek istemeyen bireyler aktarlardan yeşil kahve tozunu ya da zayıflatıcı yeşil kahve hapını da temin edebilmektedirler.

Yeşil kahvenin zararları nelerdir?
Yeşil kahve organik bir ürün olduğundan kullanım sıklığına ve dozuna dikkat edildiği müddetçe hiç bir yan etki yaratmayacak bir üründür. Bunun yanında yeşil kahveyi sıklıkla tüketen kişilerin aynı şekilde su tüketimlerini de ihmal etmemeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder