Vücut tipine göre kıyafet seçimi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Vücut tipine göre kıyafet seçimi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Vücut tipine göre kıyafet seçimi

Vücut tipine göre kıyafet seçimi yapıldığında, hem şık hem de kaliteli bir tarz yakalarsınız. Üstelik, kilolu iseniz daha zayıf, zayıfsanız biraz daha dolgun gözükebilirsiniz. Hatta, kıyafet seçimi ile daha uzun boylu durabilirsiniz. Bu nedenle, vücudunuzu tanımak ve ona göre giyinmek sizin kendinize olan güveninizi yerine getirecektir.


Kıyafet seçimleri

Vücut tipine göre kıyafet seçimi
Vücut tipine göre kıyafet seçimi

Grup;  Dar veya düşük omuzlar, küçük göğüsler, ince bel ve yuvarlak basenlere sahipseniz yapacaklarınız; ilk olarak yapmanız gereken alt kısmınız, üst kısmınıza göre daha geniş olduğunda orantı sağlamak için bele oturan elbiseler, hareketli gömlek, tişört, bluzlar, alt kısımda ise boru paça pantolonlar giymek gerekmektedir. Topuklu ayakkabılar, kalçaları toplayacağından mutlaka giyilmelidir.

Grup; Orta beden göğüs, bel ve yuvarlak basenlere sahipseniz, çok avantajlı bir vücut yapınız vardır. Hemen hemen mağazalarda satılan kıyafetler bu türe göredir. Düşük bel pantolonlar, kalem ve çan etekler, bele oturan tek düğmeli ceketler kullanabilirsiniz.

Grup; dar kalçalar, geniş omuzlar ve ince bacaklarınız varsa dikkat edilecek konu, omuzları daha dar gösterecek modeller seçilmelidir. Pantolon şeklinde etekler giyilebilir, çan etekler ve verev kesinli etekler, pileler kullanılabilir. Üst kısımda ise, dar tişört ve kazaklar, üstü hafif bol, kalçaya oturan elbiseler giyebilirler.

Grup; dar omuzlar, küçük göğüsler, dolgun bacaklar ve geniş kalçalarınız varsa, genelde en çok önerilen konu elbise veya pantolonları bedenin bir üstünde alın ve terziye götürerek kendinize ayarlatın denilir.  Etekleri diz altında tutmak, geniş paçalı pantolonlar, geniş yakalı hafif bol ceket ve bluzlar kullanılmalıdır.

Grup; Kalın boyun çevresi, geniş omuz, geniş basenleriniz varsa, aslında toplu ama orantılısınız demektir. Düşük bel pantolonlar, kapriler kullanabilirsiniz. Boynunuzu kapatan kıyafetler daha şişman gözükmeyi sağlayacaktır. Bu nedenle v yakalar kullanılabilir. Bele oturan rahat elbiseler kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder