Webcam nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Webcam nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Webcam nedir?

“Web Camera” kelimelerinin kısaltılmışı olarak ortaya çıkartılmış “Webcam” kelimesi, internet ortamında görüntülü konuşma yapmamızı sağlayan bir üründür.


Bu ürün, bilgisayarımızda kendi kablosu aracılığıyla bağlanmaktadır ve çalışması için satın aldığımızda kutusunun içerisinde yer alan kurulum CD’siyle birlikte bilgisayarımıza kurduktan sonra rahatlıkla kullanmaya başlayabileceğimiz bir teknolojik alettir. Webcam, ilk olarak 1991 yılında Cambridge Üniversitesi’nde yer alan Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde keşfedilmiştir. Bu kamera kurulduktan sonra 10 yıl süreyle 22 Ağustos tarihine kadar açık bırakılmıştır ve o tarih kayıt yaptığı son tarih olmuş, o günden itibaren Webcam kapatılmıştır.

Webcam nedir?
Webcam nedir?

Webcam’ler genel olarak başta da belirttiğimiz gibi sanal ortamda özellikle sohbet programlarında görüntülü konuşma özelliği adına kullanılmaktadır. 

Bazı kameraların üzerinde ses iletme özelliği ya da gece kullanımı için özel ışıklandırma  bulunmaktadır. Bu modeller normal webcam’lere göre gelişmiş modellerinden sayılmaktadır. 

Çalışma prensibi açısından incelendiğinde de hem video kaydedici teknolojik aletlere hem de fotoğraf makinelerine benzer prensipleri bulunmaktadır. Fotoğraf makinasına benzemesinin sebebi ise, webcam’in istendiği taktirde bilgisayarda görüntülü konuşmak yerine sadece fotoğraf çekmek için de kullanılabilme özelliğindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder