SORULARI BAKANLIK HAZIRLANACAK OKULDA YAPILACAK - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 05, 2017

SORULARI BAKANLIK HAZIRLANACAK OKULDA YAPILACAK

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

SORULARI BAKANLIK HAZIRLANACAK OKULDA YAPILACAK

Öğretmenin değerini artıralım, okulun değerini artıralım. Okuldaki sınavların objektifliğini sağlayabilmek için soru bankası oluşturmak lazım. 

Yeni müfredata uygun bir soru bankası oluşturma çalışmasına başlamıştık. Her öğrenci okulda sınavına giriyor mu? Ölçme değerlendirme olmayan bir eğitim sistemi olmaz. Seviyeyi ölçmeden nasıl bileceksiniz. Bir soru bankası oluşturalım, soruları oradan siz seçin diyoruz. Yazılı olacak, klasik olacak, açık uçlu olacak. 

Çocuklar kendini ifade edebilmeli. Nitelikli okullar var. Sorular bakanlıkça merkezi olarak hazırlanacak. Sınavlar okullarda yapılacak. 

SORULARI BAKANLIK HAZIRLANACAK OKULDA YAPILACAK
SORULARI BAKANLIK HAZIRLANACAK OKULDA YAPILACAK

Sınavlar okullardaki yazılıların yerine geçecek. Ortaokul mezuniyet ortalamasına göre yerleştirilebilir.

"ÖĞRENCİYİ EVİNE YAKIN OKULA GÖNDEREBİLİRİZ"

Bir alternatif daha var. Bizim yaptığımız sınav sonucuna göre bir kısım öğrenciyi evine yakın okula gönderebiliriz. 

Yüzde 5 öğrenciye denk gelen liseler merkezi bir sınavla da yapılabilir. Merkezi sınavla yaparsak 1 milyon 200 bin kişi yerine 120 bin kişi girecek. Fen lisesi sınavına girebilmek için not ortalaması kriteri vardı. En başarılı 5-10'luk dilimde yer alan öğrencilerin girebileceği bir sistem de olabilir.

"TEST OLMAYACAK"

Hiçbirinde test yok. Test kesinlikle öğrencinin ne öğrendiğini ölçmez. Üç alternatif üzerinde çalışıldı. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Duyurabilirsin dendiğinde kamuoyuna duyuracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder