BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :İlacın etken maddesi Risedronat sodyum‘dur. BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet, kemiğin güçlenmesini sağlayan ve kemik erimesini önleyen bir ilaçtır. BONEPLUS, kalça ve omurlarda görülen kırıklarda dahil olmak üzere menopoz sonrası oluşabilecek kemik erimesine bağlı kırıkların önlenmesi amacıyla ve Paget hastalığı (Kemiklerde yapısal bozukluğa yol açan bir hastalıktır.) tedavisinde kullanılmaktadır.

BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BONEPLUS, Paget hastalığının (Kemiklerde yapısal bozukluğa yol açan bir hastalıktır.) tedavisinde kullanılır.

BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet
BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet

Eğer yemek borusunda darlık veya yemek borusunun boşalmasını geciktiren herhangi bir yemek borusu probleminiz varsa ya da kanınızdaki kalsiyum seviyesi aşırı düşük ise BONEPLUS‘ u kullanmayınız.

Kalsiyum, magnezyum , alüminyum (örneğin, hazımsızlık için alınan bazı karışımlar) ve demir içeren ilaçlarla aynı anda kullanmayınız. Bu ilaçları, BONEPLUS tan en az 30 dakika sonra alınız.

BONEPLUS‘ u sabah aç karnına alınız . İlacı içtikten sonra midenize zarar vermemesi için 30 dakika yatmayınız, uzanmayınız. Ayakta veya oturur vaziyette durmanız gerekiyor. Bu süre içerisinde su harici hiçbir şey yeyip, içmeyiniz.

Eğer en az 30 dakika boyunca dik oturamayacak veya ayakta duramayacak durumda iseniz bu ilacı kullanmayınız. Aksi takdirde BONEPLUS mide ve yemek borusunda ciddi problemler oluşturabilir.

Eğer kanınızda kalsiyum seviyesi düşükse, diş tedavisi görüyorsanız veya dişle ilgili bir operasyon geçirme durumunuz varsa ya da ciddi böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa BONEPLUS‘ u kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.

BONEPLUS, laktoz içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.

Hamile iseniz veya hamile olma ihtimaliniz varsa veya hamile kalmayı planlıyorsanız ya da bebek emziriyorsanız, BONEPLUS‘ u doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Mideye geçişinin kolaylaşması için ilacı ayakta içiniz ve 30 dakika boyunca yatmayınız veya uzanmayınız. Bu süre içerisinde normal çeşme suyundan başka hiçbir şey yeyip içmeyiniz.

BONEPLUS‘ u sabah aç karnına alınız .

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Baş ağrısı, kemik, eklem ve kas ağrısı, hazımsızlık, doygunluk hissi, kendini hasta hissetme, mide ağrısı, mide krampları ve rahatsızlığı, kabızlık, gaz, ishal ve bulantı yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Risedronat sodyum

İlaç Marka İsmi: BONEPLUS 30 mg Film Kaplı Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder