Kakuro Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 26, 2016

Kakuro Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Kakuro Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

KAKURO NEDİR?
Japonca ka kurosu ifadesinin kısaltmasından oluşan Kakuro bir sayı bulmacasıdır. Cross-sums olarak da bilinir. Eğer sudoku veya mantık bulmacalarını seviyorsanız, Kakuroyu da seveceksiniz.


KAKURO NASIL OYNANIR?
Kakuro bulmacası görünüşü itibariyle çengel bulmacaya benziyor. Bulmacadaki kutulara 1’den 9’a kadar olan rakamları yerleştirmelisiniz. Tabi ki bu kurallara bağlı kalarak:
Hücrede verilen iki sayıdan köşegenin sağında kalan sayı hücrenin sağındaki hücrelerin toplamını, solunda kalan sayı ise hücrenin altında kalan hücrelerin toplamını verir.
Bir toplamı oluşturan rakamlar birbirinden farklı olmalıdır. .

KAKURO ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ
Toplamın sadece tek bir ihtimalle elde edilebileceği sayılar sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır. Örneğin 2 sayının toplamı eğer 4 ediyorsa bu sayılar kesinlikle 1 ve 3’tür. (2 ve 2 olamaz çünkü rakam tekrarı olmaması gerekiyor.)
Sadece tek kombinasyonla oluşturulabilecek sayılar aşağıdaki resimde gösterilmiştir. Bu size çözerken çok yardımcı olacaktır.

Blok içinde rakam tekrarı olmayacağını unutmayın.
Her bulmacanın sadece bir çözümü olduğunu unutmayın.

KAKURO NASIL ÇÖZÜLÜR?
Kakuro bulmacalarının çözümü ile ilgili size ipuçları verecek, pratik yollar gösterecek aşağıdaki animasyonu inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder