9.Sinif Dil ve Anlatim Ada Yayinlari Ders Kitabi Cevaplari sayfa 22 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 28, 2014

9.Sinif Dil ve Anlatim Ada Yayinlari Ders Kitabi Cevaplari sayfa 22

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9.Sinif Dil ve Anlatim Ada Yayinlari Ders Kitabi Cevaplari sayfa 22

9.Sınıf Ada Yayınları Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, 9.Sınıf ada Yayınları Dil ve Anlarım Ders Kitabı ve Cevapları, Ada Yayınları 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, 9. Sınıf Ada Yayınları dil ve anlatım Ders Kitabı Cevap Anahtarı bul, 9.Sınıf Ada Yayınları Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, Ada Yayınları 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları 2014-2015

2014-2015 yılı itabarıyla 9. sınıf dil ve anlatım ders kitapları yenilendi. 2014-2015 öğretim yılında 9. sınıf dil ve anlatım derslerinde MEB yayınlarıyla Ada yayınlarının ders kitapları okutulacak. Dil ve anlatım ders kitaplarında konu anlatımına pek yer verilmez, örnek metinler ve etkinliklerle konuların kavranması amaçlanır. Bilgi gerektiren durumlarda kaynak kitaplara başvurulur. 9. sınıf dil ve anlatım dersiyle ilgili internetten de birçok bilgi, materyal bulabiliriz. Etkinlikleri cevaplandırırken edindiğimiz bilgilerden yararlanmamız gerekebiliyor. Bazı etkinlikler yoruma dayalı olabildiği için cevaplarda farklılık görülebiliyor. Buraya eklediğimiz Ada yayınlarının 9. sınıf dil ve anlatım ders kitabı cevapları, sizlerin cevaplarınızı kontrol etmeniz amacıyla verilmiştir. Dersle ilgili çalışmalarınızı ve hazırlıklarınızı bilgi verici kaynaklardan yararlanarak önce kendiniz cevaplandırınız. Cevaplarınızı karşılaştırmak aşağıdaki linklere bakabilirsiniz. Verdiğimiz cevapların doğruluğu kesin değildir. Ders kitabı cevaplarıyla ilgili yorum ve eleştirilerinizi yorum alanına yazabilirsiniz.

* Not: Cevap Kağıtları, Çözdüğünüz Soruları Kontrol Etmeniz Amacıyla Eklenmiştir.

Cevapların Tümüne Buradan Ulaşabilirsiniz.....!!!


9. Sınıf Dil ve Anlatım Cevapları ADA Yayınevi SAYFA 22 (2014-2015)


1. Ziya Gökalp, eşine yazdığı mektupta hangi duygularını dile getiriyor?
derssorulari.blogspot.com.tr
Ziya Gökalp, mektubunda eşine ve çocuklarına duyduğu özlemi dile getirmiş.
2. “İnsan dil yetisine sahip bir varlıktır. İletişim ise bu dil yetisi sayesinde gerçekleşmeye başlamıştır. İletişim anlaşmayı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.”
a. Yukarıdaki bilgi notundan da yararlanarak ilkel insanların işaretle anlatımdan sembollerle (dille) anlatıma geçişi neden zaman almıştır?
İlkel insanlar işaret ve sembollerle iletişim kurmuşlardır. Bu belki de gruplar halinde yaşayan ilkel insanlar için yeterliydi. Zamanla insan toplulukları çoğalmış, iletişim için farklı yöntemlerin kullanılması gerekli olmuştur. Bunun için en uygun araç dil olduğu için insanlar duygu ve düşüncelerini dil aracılığıyla daha kolay ve rahat aktarabilmiştir. Yazının bulunuşuyla duygu ve düşüncelerini daha geniş kitlelere ve geleceğe aktarmıştır.

b. Ziya Gökalp de dil yetisini kullanarak yazdığı mektubunda, dile getirdiği duyguları başka hangi iletişim araçlarıyla (resim, şekil, işaret, vücut dili) aktarabilirdi?

Resim, şekil, işaretlerle aktarsaydı mektupta olduğu kadar etkili olamazdı, duygularını tam olarak yansıtamazdı. Telefonla aktarabilseydi daha etkili olurdu.

c. Size göre iletişim araçlarından en kullanışlı olanı hangisidir? Nedenlerini dil-insan ilişkisini göz önünde bulundurarak açıklayınız.

d. Ziya Gökalp'in mektubundan da yararlanarak dille gerçekleştirilen iletişimin, gelecek zamanlara aktarılmasındaki etkisini açıklayınız.

Geçmişteki insanların duygu ve düşüncelerini, hayata bakışlarını öğrenebiliyoruz. Bizim yazdıklarımızı gelecekteki insanlar okuyarak bugünümüz hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

1. ETKİNLİK
a. Yukarıdaki görsel ögeleri inceleyiniz. İnsanların dil dışında hangi iletişim araçlarını kullandıklarını söyleyiniz.

Dil dışındaki işaret, resim, sembol, bilgisayara, görüntülü telefon gibi iletişim araçlarını görüyoruz.

b. Bu iletişim araçlarının nerelerde kullanıldığını belirtiniz.

Bilgisayar, telefon günlük hayatımızda ilişkilerde, trafik ışıkları trafikte, gül, özel günlerde karşımızdaki insana bazı duygularımızı iletmede kullanılmaktadır.

c. Dil dışındaki iletişim araçlarının iletişimi sağlamadaki etkinliğini tartışınız. Ulaştığınız sonucu sözlü olarak ifade ediniz.

 a. Yaptığınız araştırmadan hareketle dilin oluşumuyla ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız,
Dillerin Oluşumu

b. Ziya Gökalp'ın mektubundan da yararlanarak dille gerçekleştirilen iletişimle diğer iletişim yöntemle­rini karşılaştırınız. Benzerlik ve farklılıkları sıralayınız.

EKSİK CEVAPLAR ÇOK KISA SÜREDE EKLENECEK...





9.Sınıf Ada Yayınları Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, 9.Sınıf ada Yayınları Dil ve Anlarım Ders Kitabı Cevap Anahtarı, Ada Yayınları 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, 9. Sınıf Ada Yayınları dil ve anlatım Ders Kitabı Cevap Anahtarı bul, 9.Sınıf Ada Yayınları Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, Ada Yayınları 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevap Anahtarı çöz, 9.Sınıf Dil ve Anlatım Dersi ada Yayınları Ders Kitabı Cevap Anahtarı ödev, 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları, 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Ada Yayıncılık Cevap Anahtarı, Ada Yayınları 9. Sınıf Ada Yayınları Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, 9. Sınıf Ada Yayınları Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevap Anahtarı bul, Ada Yayınları 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları, 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ada Yayınları Ders Kitabı Cevap Anahtarı çöz, Ada Yayınları 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevap Anahtarı ödev

9.Sınıf Dil ve Anlatım ADA YAYINLARI Ders Kitabı – Ada Yayınevi yayınlanmıştır. ADA YAYINEVİ nin 9.Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Çalışma kitabı cevapları sitemize eklenmiştir.

9.Sınıf ADA YAYINLARI Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. ADA YAYINLARI 9. sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Dil ve Anlatım Çalışma Kitabı cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

9. Sınıf Dil ve Anlatım ADA YAYINLARI DERS Kitabı Cevapları Tüm Sayfalar. Sitemizde 9. Sınıf Dil ve Anlatım ADA YAYINLARI Ders Kitabı Cevapları Tüm Sayfalar cevaplarını bulabilirsiniz. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Burdaki amacımız size yapamadığınız sorularda, yada aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Lütfen burdan kontol ediniz, burdan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açıısndan faydalı olmayacaktır. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı.

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla,çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz.Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra derslerin kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

9.Sınıf Dil ve Anlatım Ada Yayınları Ders Kitabı Cevapları sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ve diğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.