Turkce 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Turkce 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Türkçe 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 3




2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI
 ORMANDİBİ ŞEHİT ÂDEM TAR İLKÖĞRETİM OKULU 
2. DÖNEM TÜRKÇE DERSİ ZÜMRE  TOPLANTI TUTANAĞIDIR

Toplantı Tarihi: 27.02.2013
Toplantı Saati: 15.30
Toplantı Yeri: Müdür Odası
Toplantıya Katılanlar: Müdür Vekili Gültekin Uğur - Türkçe Öğretmeni Muammer Bayrakçı

GÜNDEM MADDELERİ

1)  Açılış.
2)  I. Dönem zümre öğretmenleri toplantı tutanağının değerlendirilmesi, uygulanması ve sonuçlarının gözden geçirilmesi.
3)  I. Dönem başarı durumlarının gözden geçirilmesi, başarısızlığın sebepleri ve başarıyı yükseltmek için yapılacak çalışmalar.
4)  Ölçme ve değerlendirme.
5)  Derslerde kullanılacak metot ve teknikler.
6)  Derslerde kullanılacak araç, gereç ve kaynaklar.
7)  Diğer zümre öğretmenleri ile yapılacak işbirliği konularının tespiti.
8)  Ders plânlarının, yıllık plânlara uygunluğu.
9)  Yapılacak deney, gezi ve gözlemler.
10) Yazı dersi.
11) Sonuç ve kapanış.

1)  Toplantı, Okul Müdür Vekili Gültekin Uğur’un başkanlığında ve Türkçe Öğretmeni Muammer Bayrakçı’nın katılımları ile 21.02.2000 tarihinde yukarıda belirlenen gündem maddelerini görüşmek üzere, saat 15.30’da müdür odasında başladı.
2)  I. Dönem zümre öğretmenleri toplantı tutanağı Muammer Bayrakçı tarafından okundu. Bu toplantıdan alınan kararların  sınırlı zamanda uygulandığını belirterek, sonuçların olumlu olduğunu belirtti.
Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için bir takım önlemlerin alınması kararlaştırıldı.
3)  I. Dönem başarı durumları gözden geçirildi. I. Dönemin başarı durumlarının şu şekilde şu şekilde olduğu görüldü:

SINIFLAR(TÜRKÇE)
6/A
6/B
6/C
7/A
7/B
8/A
BAŞARI DURUMU
% 53
% 60
% 55
% 73
% 54
% 80

Türkçe derslerindeki başarının iyi olduğu görüldü. Başarıyı yükseltmek için aşağıdaki çalışmaların yapılmasına karar verildi:
a) Öğrencilerde görülen ifade eksiklik ve bozukluğunu gidermek amacıyla kitap okumaya daha çok ağırlık verilecek, okuma zevk ve alışkanlığının kazandırılması için öğrencilerin kitap okuyup okumadıkları öğretmenler tarafından takip edilecek.
Türkçe dersinde öğrenciye kitap okuma dersi verilecek. Öğrencilere kitap okuma zevki kazandırmak için öğrenciler zaman zaman Türkçe dersinde kütüphaneye götürülecek, gezdirilecek, kitap seçiminde yardımcı olunacaktır.
b)  Yazı  çalışmalarına ağırlık verilecek, öğrencilerin okunaklı işlek bir el yazısına sahip olmaları için sık sık yazılı uygulamalar yapılacaktır.
c)   Türkçe derslerinde öğrencilerin derse aktif olarak katılmaları sağlamak için seminer çalışmalarına yer verilecektir.
4)  Türkçe derslerinde l. dönemde  olduğu gibi ll. dönemde de  3 yazılı yoklama yapılacak ve 2 de sözlü notu verilecektir. Ayrıca 3. sınavların bütün sınıflarda öğrencilerin test tekniğine alışabilmeleri için test şeklinde yapılmasına oy birliği ile karar verildi. 
5)  Derslerde soru-cevap metoduna aktif olarak yer verilecek. Öğrencilerin dil ve ifadelerinin düzelmesi için sık sık öğrencilerin konuşmalarına fırsat verilecek.
6)  Özellikle  bu dönem sıkça yer verilecek seminer çalışmalarında öğrencilerin araç ve gereçleriyle daha çok yüz yüze gelme imkanları sağlanacak. Öğrenciler araç-gereç ve kaynakları arama, kullanma ve koruma konusunda bilgilendirilecektir.
7)  Atatürkçülük konularının derslerde işlenme vakti geldiği zaman sosyal bilgiler öğretmenleri ile işbirliğine  gidilecektir.
8)  Ders plânlarının yıllık plânlara uygunluğu kontrol edildi. Kontroller sırasında 8. sınıfların  Türkçe dersinin planlanandan yaklaşık 1 ay geri olduğu görüldü. Türkçe öğretmeni Muammer Bayrakçı bunun sınıfın aşırı kalabalık oluşuna, eklenen tatil günlerinin fazlalığına ve öğrencilerin psikolojik hallerine bağladı. Tam bir öğrenmenin olabilmesi için bol örneklerle ve yavaş gidildiğini ekledi. Diğer sınıflarda da bu sınıf kadar olmasa da plânda belli bir geriliğin olduğu konuşuldu.  6. sınıfların uyum sorununun olduğu, yine bu sınıflarda okuması ve yazması çok kötü 2 ve 3 seviyesinde olanların olduğu, dersin düzenli bir şekilde ilerlemesini bunların engellediğini söyledi. Ayrıca daha bir çok öğrencinin kitap ve defterinin olmadığını, onlara bunu aldıramadığını da ekledi. 
Öğrencilerin durumları da göz önüne alınarak plâna hız kazandırılması kararlaştırıldı.
9)  Bayram törenleri gözlemlenecek ve bu gözlemlerle ilgili kompozisyon çalışmaları öğrencilere yaptırılacaktır.
10) Yazı dersine 1. dönem öğrencilerde görülen anlama ve anlatım çalışmalarının eksikliğinden dolayı geç başlanmıştı. El yazısına geçilememişti. Bu dönem yazı dersine gereken hassasiyetin gösterilmesine, tablalı ve kesik uçlarla bol bol bitişik eğik yazı  çalışmalarının yaptırılmasına karar verildi.
11) İyi bir eğitim-öğretim dönemi geçirilmesi dileğiyle toplantıya son verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder