Ortaokul 6.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 1.Dönem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 04, 2013

Ortaokul 6.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 1.Dönem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ortaokul 6.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 1.Dönem
ERTUĞRULGAZİ İLKÖĞRETİM OKULU
2011–2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6/A SINIFI I. DÖNEM
ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi : 17/10/2011 
Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
Toplantı Saati : 13.00
Toplantıya Katılanlar :

Adı Soyadı Branşı
Serpil Özen Müdür Yardımcısı
Mükerrem KARANFİLOĞLU Sosyal Bilgiler Öğretmeni (6/A Sınıfı Rehber Öğretmeni)
B.Beyza MANGA Fen ve Teknoloji Öğretmeni 
Emine ARSLAN Matematik Öğretmeni
Bahar ÖZDİLEK İngilizce Öğretmeni
Funda MİLAN Türkçe Öğretmeni
Hüseyin İKBAL Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
Hasan YILMAZ Beden Eğitim Öğretmeni
Zekiye DURSUN Görsel Sanatlar Öğretmeni
Deniz YILDIZ ÖZVEREN Teknoloji Tasarım Öğretmeni
Cemil DEDEOĞLU Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Yusuf ÖZGÜR Müzik Öğretmeni


Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu 6/A sınıfı şube öğretmenleri, 2089 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan eğitim ve öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ilişkin yönerge gereğince yukarıda belirtilen yer, tarih ve saatte toplanarak tespit ettiği gündem maddelerini görüşüp aşağıdaki kararları almıştır. 


GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış ve yoklama.
2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
3. Öğrencilerin kişilik özellikleri.
4. Öğrencilerin sağlık durumları.
5. Maddi durumu kötü olan öğrencilerin tespiti.
6. Öğrencilerin derslere karşı ilgisi ve başarı durumları.
7. Öğrenci başarısızlıklarının nedenleri ve alınacak önlemler.
8. Öğretmen-öğrenci ilişkileri.
9. Öğrencilerin verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirilmesi.
10. Derslerin, öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde işlenmesi.
11. Öğrencilere kendine güven duygusunun kazandırılması.
12. Öğrencilerin ailevi problemleri ve çözüm yolları.
13. Öğrencileri araştırmaya yöneltme.
14. Ders araç-gereçleri ve bunların kullanılması.
15. Öğrencilerin beslenme durumları.
16. Temizlik, düzen, kılık-kıyafet.
17. Mesleki rehberlik ve SBS.
18. Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Madde 1: 6/A Sınıfı Şube Öğretmenleri, Okul Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN başkanlığında toplanmıştır. Yapılan yoklama sonucunda bütün öğretmenlerin toplantıya katıldığı görülmüştür. 
Madde 2: Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Madde 3: 6/A Şube-Rehber Öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU öğrencilerle ilgili tespitlerini şu şekilde dile getirdi:
Öğrencilerin genel olarak derse çalıştıklarını ve bu sayede başarılı olduklarını söyledi Ama bazı öğrencilerin ders çalışmalarının yetersiz düzeyde olduğu bu öğrencilere bire bir rehberlik yapılması gerektiğini vurguladı.
Madde 4: 6/A öğrencilerinin sağlık durumları ile ilgili olarak ciddi sağlık problemi olan bir öğrencinin bulunmadığı, gölük kullanan birkaç öğrenci olduğu onların da ön sıralarda oturdukları belirtildi.
Madde 5: Maddi durumu kötü olan öğrenciler 6/A Şube-Rehber Öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU tarafından tespit edilmiş ve yardım edilmesi konusunda idarecilere bilgi verilmiştir. Yapılan bazı yardımlar ilgili öğrencilere ulaştırılmıştır.
Madde 6: Bazı öğrencilerin derse ilgisinin yeterli düzeyde olduğu ve bu durumun derslerindeki başarılarına da yansıdığı belirtildi. Bazı öğrencilerin ise derslere karşı ilgisiz kaldığı ve bu öğrencilerin oldukça başarısız olduğu Türkçe Öğretmeni Funda MİLAN tarafından belirtildi. Bu öğrencilerin özellikle ailevi problemleri olan, evde kendisi ile ilgilenilmeyen, maddi durumları kötü olan öğrenciler olduğu Şube-Rehber Öğretmen Mükerrem KARANFİLOĞLU tarafından belirtildi. Öğrencilerin problemlerinin aşılması ve başarılarının artırılması için bu öğrencilerle ve velileriyle sık sık görüşme yapılması gerektiği Okul Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN tarafından belirtildi.
Madde 7: Öğrencilerin genellikle sayısal derslerde sözel derslere oranla başarılarının düşük olduğu bunun da tekrar eksikliğinden ve verilen ödevlerin tam olarak yapılmadığından kaynaklandığı, velilerin verilen ödevlerin yapılması konusunda öğrencileri takip etmesi gerektiği Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni Beyza MANGA tarafından belirtildi. Öğrencilerin işledikleri konuları günlük olarak mutlaka tekrar etmesi gerektiği ve bu konularla ilgili bol bol test ve soru çözülmesi gerektiği Matematik Öğretmeni Emine ARSLAN tarafından belirtildi. 
Madde 8: Öğrencilerin içinde bulundukları yaştan dolayı bir çok problemlerinin olabileceği, öğretmenlerin bir anne, bir baba ya da çocuğun en iyi arkadaşıymış gibi ona yaklaşarak problemlerini çözmesinde yardımcı olabileceği Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN tarafından belirtildi.
Madde 9: Bazı öğrencilerin nasıl ders çalışmaları gerektiğini bilmedikleri, bu yüzden bütün öğretmenlerin derslerde öğrencileri verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirmeleri gerektiği Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU tarafından belirtildi. İngilizce Öğretmeni Bahar ÖZDİLEK velilerin de bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini çünkü evde öğrencilere onların rehberlik ettiğini ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmaları gerektiğini belirtti.
Madde 10: Bazı öğrencilerin derslerde sıkıldığını, konuların özelliğine göre derslerde konuyla ilgili yarışmalar, bilmeceler, hikayeler hazırlanabileceği, oyunlar oynanabileceği, bilgisayar kullanılabileceği Din Dersi Öğretmeni Hüseyin İKBAL tarafından belirtildi. 
Madde 11: 6/A Şube-Rehber öğretmeni Mükerrem KARANFİLOĞLU tarafından bazı öğrencilerin kendilerine güven duygusunun geliştiği ve bunun da büyük ölçüde ailelerinin katkısıyla sağlandığı belirtildi. Diğer öğrencilerin de ailelerinin bilgilendirilerek evde bir karar alınırken bu öğrencilerin de fikirlerinin alınması gerektiği, onların da düşüncelerinin, verecekleri kararların önemli olduğunun öğrencilere hissettirilmesi gerektiği, bu uygulamanın öğrencinin kendine güven duygusunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağı belirtildi. Bu öğrencilere sınıfta ve okulda değişik görevler verilmesi de onların kendilerine güven duymalarını sağlayacağı Görsel Sanatlar Öğretmeni Zekiye DURSUN tarafından belirtildi.
Madde 12: 6/A Sınıfında az da olsa ailevi problemi olan öğrencilerin olduğu, bu öğrencilerle bütün öğretmenlerin ilgilenmesi gerektiği kararlaştırılmıştır.
Madde 13: Öğrencilerin konulara ders kitabından hazırlanıp sınıfa gelerek anlatması yerine onları araştırmaya yöneltmek, derse katmak gerektiği Matematik Öğretmeni Emine ARSLAN tarafından belirtildi. Öğrencilerin bilgiye nasıl ulaşacaklarının bu yolla öğretileceği, kendi çabalarıyla, uğraşarak elde edecekleri bilginin daha kalıcı ve onlar için daha değerli olacağı eklendi.
Madde 14: Beyza MANGA, öğrencilerin ders araç ve gereçlerinin her derste kontrol edilmesi gerektiğini, okulda bulunan veya öğretmenlerin hazırladığı materyallerin her derste kullanılması gerektiğini belirtti. 
Madde 15: Yusuf ÖZGÜR, çoğu öğrencinin kahvaltı yapmadan okula geldiğini ve aldıkları sağlıksız yiyeceklerle beslendikleri belirtti. Bu durumun çocukların beden ve zihin gelişimlerinin olumsuz yönde etkilediğini, öğrencilerin ve velilerin bu konuda uyarılması gerektiğini vurguladı. 
Madde 16: Öğrencilerin sürekli hareket halinde olduklarından terleyip kötü kokabilecekleri için düzenli olarak banyo yapmaları gerektiğinin onlara anlatılması, bazen sınıflarda temizlik, kılık- kıyafet, saç, tırnak kontrolü yapılması gerektiği Beden Eğitimi Öğretmeni Hasan YILMAZ tarafından belirtildi.

Madde 17: Öğrencilerin sayısal ve sözel yeteneklerine göre, derslerine giren bütün öğretmenlerin branşlarının özelliğine göre onlara seçmek istedikleri liseler ve meslekler konusunda rehberlik yapabileceği vurgulandı. 
Madde 18: Başarılı, sağlıklı bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmek dileğiyle toplantıya Okul Müdür Yardımcısı Serpil ÖZEN tarafından son verildi.

Adı Soyadı Branşı İmza
Serpil Özen Müdür Yardımcısı 
Mükerrem KARANFİLOĞLU Sosyal Bilgiler Öğretmeni (6/A Sınıfı Rehber Öğretmeni) 
B.Beyza MANGA Fen ve Teknoloji Öğretmeni 
Emine ARSLAN Matematik Öğretmeni 
Bahar ÖZDİLEK İngilizce Öğretmeni 
Funda MİLAN Türkçe Öğretmeni 
Hüseyin İKBAL Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni 
Hasan YILMAZ Beden Eğitim Öğretmeni 
Zekiye DURSUN Görsel Sanatlar Öğretmeni 
Deniz YILDIZ ÖZVEREN Teknoloji Tasarım Öğretmeni 
Cemil DEDEOĞLU Bilişim Teknolojileri Öğretmeni 
Yusuf ÖZGÜR Müzik Öğretmeni 


17/10/2011

Yılmaz MERİÇ
Okul Müdürü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder