Lise ingilizce Dersi 1.Donem Zumre Toplanti Tutanaklari - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 30, 2013

Lise ingilizce Dersi 1.Donem Zumre Toplanti Tutanaklari

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Lise İngilizce Dersi 1.Dönem Zümre Toplantı Tutanakları




2013/2014 EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI  1. DÖNEM
İNGİLİZCE – ALMANCA DERSLERİ
ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR


Toplantı tarihi           : 06/09/2013
Toplantı no                : 1
Toplantı saati             : 10:00
Toplantı yeri              : Öğretmenler odası
Toplantıya katılanlar :

GÜNDEM
1.)        Açılış ve yoklama
2.)        Bir önceki yılın eğitim-öğretim kararlarının incelenmesi
3.)        Yabancı dil ile ilgili yönetmelik ve genelge esaslarının okunması.
4.)        Yıllık ve günlük planların belirtilen esaslara göre hazırlanması.
5.)        Günlük planların belirtilen esaslara göre hazırlanması.
6.)        Sınıfların İngilizce ders yükünün  “ dört temel beceri ” ye göre  dağılımı ve ağırlık yüzdeleri.
7.)        Sınav sorularının hazırlanışı ve değerlendirilmesi.
8.)        Ödev konularının belirlenmesi ve değerlendirme ölçütleri.
9.)        Dersin işlenişinde uygulanacak yöntem ve teknikler.
10.)Öğrenci – veli – okul ilişkilerinin belirlenmesi.
11.) Müfredatın değerlendirilmesi (konu- zaman-seviye vs.)
12.) Öğrenim metaryelleri ve eksiklikler.
     13.) Atatürk ilke ve inkılaplarının 2488 sayılı tebliğler dergisinde belirtilen esaslara uydurulması.
      14.) Öğrencilerin ferdi farklılıkları , gizil güçleri , yetenekleri ,istek ve ilgi alanlarının tespiti.
       15.) İngilizce branşının kendi içinde ve diğer branşlarla yapılacak ortak çalışmaların belirlenmesi.
        16.) Dilek ve temenniler.





1.)        Toplantı …………………..un katılımıyla zümre odasında toplanmış zümre başkanlığına ………….. seçilmiştir.
2.)        Bir önceki eğitim- öğretim döneminde alınan zümre kararlarının büyük oranda uygulanmış olduğu, güçlük çekilen konuların ise gündemin diğer maddelerinde görüşülmesine karar verildi.
3.)        Yabancı dil eğitimi ve öğretimi yönetmeliğinde “konuşulanı ve okuduğunu anlayabilme duygu ve düşüncelerini sözlü ve yazılı olarak anlatabilme” becerileri yabancı dil eğitiminin amaçları olarak belirlenmiştir.(Resmi gazete 18868) 1973/1747/1984/2170/;1984/2149 sayılı tebliğler dergileri ve talim terbiye kurulu 1983/156 nolu kararı ile söz konusu yönetmelikten sonra kabul edilen orta okul ve yabancı dil ağırlıklı öğrenim yapan liselerin proğramlarında da bu temel dil becerileri dinlediğini anlayabilme , konuşabilme , okuduğunu anlayabilme ve yazabilme biçiminde belirtilmiştir.Yabancı dil öğretiminde , bu temel iletişim becerilerinin öğrencilere titizlikle ve kararlılıkla benimsetilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır.
4.)        2488 sayılı  tebliğler dergisinden yabancı dil derslerinde Atatürkçülük konuları  yıllık planlarda uygun gün ve haftalarda belirtilecektir.Sınıflarda yine Atatürkçü düşünceyi belirten kavramlar işlenecek ve duvar panolarına Atatürk’ün özdeyişlerinden İngilizceye çevrilmiş cümleler asılacaktır. Cumhuriyetin ilanı, ulusal egemenlik ve çocuk bayramı , TBMM in kuruluşu, 10 Kasım Atatürk’ün ölümü ,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  vb. önemli gün ve haftalar yıllık planda uygun tarihlerde belirtilecek ve ilgili diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği sağlanacaktır.
                  Yapılan yıllık planlar 2551 nolu tebliğler dergisindeki ünitelendirilmiş yıllık  plan  esasları göz önünde bulundurularak yapılacaktır.
5.)        Günlük planların hazırlanışında söz alan “…….” hazırlanacak günlük planlarda “Classroom  Activities” öğretmen ve öğrencinin yapacağı iki ayrı başlık şeklinde ayrılmasına ve aşağıdaki etkinliklerin hem öğrenci hem de öğretmen tarafından ders içerisinde yapılması gerektiğine karar verildi. 
 Warm up / Review / İntructiana / Objectives of the lesson / Presentation / Practice / Production Summary / Homework / Evaluation  öğretmen kitabı olan ders kaynaklarının günlük planının yapılmasına gerek olmayacağı zümre kararı olarak ifade edilmiştir.
6.)        Toplantıda söz alan “…………..” bütün sınıflardaki İngilizce dersleri , dil öğreniminin öncelikli amaçları olan dildeki 4 beceri “Reading-Writing-Listening-Speaking”  becerileri öğrenciye kazandırılacak şekilde  derste işlenmelidir. Buna göre lise 1. sınıflardaki 3 saatlik İngilizce dersinde olabildiğince “Reading-Writing-Listening-Speaking” gibi becerilere ağırlık verilmesi gerektiği …………..  tarafından belirtilmiştir.
            YDA  lise 1. sınıflarda ise 8 saatlik İngilizce dersi 4+4 şeklinde bölünüp  4 saatlik Reading - Writing %50 ; 4 saat Listening – Speaking  % 50 olmak üzere ayrılmıştır.
              YDA lise 2.sınıflarda  4 saatlik İngilizce dersi 2+2 şeklinde bölünüp 2 saat Reading – Writing %50 ; 2 saat Listening – Speaking %50 olmak üzere ayrılmıştır.
                   YDA lise 3. sınıflarda 4 saatlik İngilizce 2+2 şeklinde bölünerek  Reading – Writing %50 ; 2 saat Listening – Speaking %50 olmak üzere ayrılmıştır.
7.)        Yazılı soruları , quizler ve Worksheetler hazırlanırken soruların 4 beceriyide eşit olarak kapsayacak şekilde hazırlanmasına dikkat edilmesi gerektiğine  söz alan ………. tarafından belirtildi.
                Söz alan …………  “sınav sorularının tüm öğrenciler tarafından anlaşılabilir olması kültürel , bilgi yada uzmanlık gerektiren sorulardan kaçınılması verilen sürenin sınav sorularına yeterli olması sınavın hazırlanma , uygulanma ve puanlama süresi bakımından ekonomik olması gerektiği ve her bir sorunun kaç puan olduğunun sınav kağıtı üzerinde belirtilmesi gerektiğini” söyledi.
                Sınav soruları hazırlanırken , aşağıdaki soru şekillerinden istifade edilecektir.
a.)        Matching
b.)       Gap filling
c.)        Question & answer
d.)       True and false
e.)        Reading Comprehensian ete.
       Soru teknikleri uygulanacaktır.
8.)        ----- sayılı  tebliğler dergisinde yayınlanan yıllık ödevler konusu …………..  tarafından okundu.Yıllık ödevlerin neden verildiği belirlenmeli ve yıllık ödevler değerlendirilirken şu hususlara dikkat edilmelidir.


a.)       Bilginin edinilmesinde araştırma toplamı : 40 puan
b.)      İmla ve dilbilgisi kurallarına uyma :20 puan
c.)       Kağıt düzeni ve temizliği : 10 puan
d.)       Bilgiyi savunmada ifade gücü : 30 puan
 Verilecek ödev konuları , sınıflar ve öğrenci seviyeleri göz önünde bulundurularak zümremiz tarafından şu şekilde belirtilmiştir.
a.)        Atatürk ile ilgili ödevler
b.)       Stage  1-2-3 hikaye
c.)        Öğrencilerin kendi otobiyografileri
d.)       Çevre tanıtımı ile ilgili ödevler
e.)        Çeşitli konularla ilgili resimli , yazılı proje ödevler
f.)         Grammer  ağırlıklı ödevler
g.)       Hikaye analizleri
h.)       Roman analizleri
Ayrıca uygun bulunduğu takdirde  öğrencilerin istekleri doğrultusunda ödevler verilebilir. Verilen ödevler ara ara  öğretmenler tarafından takip edilip kontrol edilecektir.
       9.)Öğrenme ve öğretme teknikleri hedefe ulaşmak için dersin nasıl işleneceğini belirlemede  öğretmenlere ışık tutar ve dersin öğrenci merkezli , bilimsel öğrenim süreci doğrultusunda işlenmesine yardımcı olur.Etkinlikler farklı düzeydeki  öğrencilere uygun olmalı ve mekanik yapısal alıştırmalarla  sınırlı kalmamalıdır. Proğramdaki bazı ünitelerde öğretmenlere yardımcı olmak üzere öğrenme ve öğretme teknikleri verilmelidir.Öğretmenler öğrencilerin düzeyine , sınıf oluşumuna ve eldeki olanaklara göre çok sayıda benzer etkinlikler tasarlayıp geliştirebilirler. Öğretmenlerin kendi yaratıcılıklarını da katarak koşullar ne olursa olsun mutlaka öğrencilerle birlikte yapmaları gerektiği  ; ………………. tarafından söylendi.
       10.) “Eğitim ve öğretimin okul , öğrenci ve aile işbirliği ile daha etkin ve koordineli  bir şekilde yürütüleceğinden , öğrencilerin öğrenme iletişim kurma  psikolojik ve sosyal olarak  okul ve ders içerisinde dikkatlice gözlenmesi ve olası problemlerle  karşılaşıldığında çözümlerin etkin bir biçimde uygulanabilmesi için  velilerle sürekli bir koordinasyon içinde  olunması gerektiği” …………….. tarafından belirtildi.
        11.) Söz alan …………………… “konuların ne zaman ve ne kadar süre içinde  işleneceğinin zaman sırasına göre düzenlenmesi ve ayrıca proğramlar  bu süre içerisinde tamamlanmalıdır. Öğretmenin eğitim ve öğretimde neyi niçin ve nasıl okutacağını belirlemesi esastır. Konuların işlenişinde basitten zora , somuttan soyuta  olması esastır. Planlanan konunun gerekli sürede yetişmemesi durumunda öğretmenin ek bir zaman dilimi oluşturarak konuyu tekrar  ele  alması  gerektiğini” belirtmiştir.
         12.) a.)Görsel araçlar                                      b.)İşitsel araçlar                               
                 -   Kitaplar                                               - Teyp ve ses bantları
                 -    Yazı tahtası                                         - CD ler
                 -     Resimler                                 
                 -    Gerçek eşyalar ve modeller
                 -    Projektörler ve grafikler 
               
                 c.) Görsel ve işitsel araçlar
                  -    Film makinası  ve hareketli filmler
                  -    Video ,VCD ,DVD
                  -     Bilgisayar ve dil proğramları
                  -     İnternet

           13.) Gündemin bu maddesi üzerine söz alan ………….  “özel günlerde Atatürk’ün  özlü sözlerinin İngilizceye çevrilmesinin ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin İngilizcesinin öğrencilere zaman zaman okutturulması-nın  iyi olacağını” ifade etti.Daha sonra söz alan ………… “ders ve ders dışı etkinliklerde Atatürk ilke ve inkılaplarının , Türk kültürü ve tarihinin benimsetilmesi konusunda  derslerin özelliği ve yerine göre konuların işlenmesinin iyi olacağını  ve 2487 sayılı tebliğler dergisinde belirtilen  amaçlar doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılaplarının öğrencilere öğretilmesinin gerekli olduğunu  belirtilmesini  ifade etti. Ayrıca Atatürk’ü öğrencilere iyi anlatmanın ve inkılaplarını iyi öğretmenin geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin temel amacı olması gerektiğini söyleyerek biz öğretmenlerin bu konuya gerekli hassasiyetin göstereceğimizi” ifade etti.
           Söz alan ………….. “Atatürkcülük konuları, önemli gün ve haftalarda ders içinde yapılan etkinliklerin mutlak surette  sınıf defterlerine işlenmesi gerektiğini” söyledi.
             14.) “Fiziksel yada algılama ile ilgili problemleri olan öğrenciler , sınıfın genel yapısı içerisinde ciddi ölçüde sorunlarla karşılaştıkları tespit edilirse  okul idaresi ve rehberlik servisi ile en kısa zamanda iletişime geçip sorunun çözülmesi gerektiği” ………….. tarafından belirtildi.
                Söz alan …………. “öğrencilerin algılama farklılıkları ve gizil güçleri göz önünde bulundurularak hedef dil öğretilirken  bir ders saati içerisinde farklı  yöntem ve teknikler  kullanılarak farklı öğrencileri de derse ilginin  artırılması ve en üst düzeyde  öğrenmenin gerçekleşmesi için arkadaşların interaktif  bir ders işleyiş yöntemi takip etmeleri gerektiğini” vurguladı.
              15.) Söz alan ………….  “özellikle bu eğitim-öğretim yılında okuma-yazma-dinleme-konuşma becerilerinin  geliştirilmesine bütün bir zümre olarak  daha ehemniyetle  yaklaşılacağından ve bu becerilerin ayrı ayrı değerlendirilecek olmasından  dolayı aynı sınıfa giren öğretmen arkadaşların  sürekli iletişim halinde olmaları ve konu farklılıklarından doğacak sorunların  en aza indirgenebileceğini” söyledi.
                 Söz alan ………….  “bu işbirliğin belli aralıklarla yapılacak olan  ortak sınav larla da  somut hale getirilmesi gerektiğini” belirtti. “Ayrıca dilbilgisi konuları işlenirken Türkçe zümresinden , şarkı öğretilirken müzik zümresinden , proje ve flascard hazırlanırken resim zümresi ile etkin bir şekilde işbirliği içerisine girilmesi gerektiğini vurguladı”.
                16.) Zümre başkanı …………. Atatürk ilke inkılapları doğrultusunda milli eğitimimizin genel ve özel amaçlarına  uygun bir şekilde  bilimsel ve laik bir eğitim için bütün öğretmen arkadaşların  özverili bir şekilde başöğretmenin izinde çalışacağından  emin olduğunu  ve bütün bu hedeflere uygun  öğrenciler yetiştirmeleri temennileri ile toplantıyı bitirmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder