Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 2 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 2

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 2




2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
………………………………………………………. İLKÖĞRETİM OKULU
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU  TOPLANTI TUTANAĞI
GÜNDEM
1-Bir önceki zümre kararlarının okunması
2-Eğitim-öğretim programlarının incelenmesi ve ortak bir amaca varılması
3-Uygulamada karşılaşılan güçlükler üzerinde durulması ve çözüm yollarının bulunması
4-Ders başarı durumlarının artırılması için alınacak önlemlerin tespit edilip uygulamaya konulması
5-Yıllık,ünite,ders,gezi-gözlem,deney ve inceleme planları arasında birliğin sağlanarak uygulamaya konulması için alınacak tedbirler
6-Verilmiş ödevlerin toplama zamanının karara bağlanması,yazılı-sözlü yoklama sınavlarının 2.dönem için tespiti
7-Derslerde yararlanılacak  araç-gereçlerin tespiti ,yararlanılmıyorsa nedenleri
8-Kılık-kıyafet ve disiplin kurallarının gözden geçirilmesi,aksaklıkların giderilmesi,alınacak ortak önlemlerin uygulamaya konulması için gerekli tedbirler
9-Mesleki eserler ve eğitim alanında ki yeni gelişmelerin incelenmesi
10-2013-2014 1.dönem Başarı Değerlendirme sınavı sonuçlarının değerlendirilmesi
11-Dile4k ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.Dönem zümre tutanakları ders öğretmeni tarafından okundu.
2.Ekim 2000 tarih 2517 sayılı T.D.yayınlanan Din Kül.ve Ahlak Bil. Eğitim-Öğretim programı incelendi.Buna göre:
       Konular günlük olaylarla bağlantı kurularak işlenmeli,dersin genel amaçları ışığında özellikle dersi öğrencilere sevdirmeye çalışılmalı,konular öğrenci seviyesine göre anlatılmalıdır.Derse gerekli hazırlık önceden yapılmalı gerekli metaryal temin edilmelidir.
       Günlük hayattan örnekler verilmeli,hikayelerle süslenerek  öğrencilerin dikkatinin başka yönlere kayması önlenmelidir.
       Konular işlenirken öğrenci araştırma ve düşünmeye sevk edilmeli,daima onların sorunlarıyla ilgilenilmeli,çözüm yolları sunulmalı,öğrencilerin öğretmenlerle rahat konuşmalarına izin verilmeli ,kendilerine güvenlerini pekiştirmek için sık sık söz hakkı verilmelidir.özellikle ergenlik çağı psikolojilerini iyi araştırıp  onlara özen ve şefkatle yaklaşılmalıdır.
       Konuların işlenişinde;insan hakları,sevgi,hoşgörü,demokrasi,laiklik ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerler üzerinde ağırlıklı olarak durulmalıdır.
Öğrencilerimizin ahlaklı,dürüst,vatan  ve milletini seven çevresine duyarlı ,gerektiği zaman bu ülke ve mukaddesatı için her türlü fedakarlığı yapabilecek anlayış ve şuurla yetiştirilmeli,her konuda kültürlü düşünce ve çalişmalarıyla topluma faydalı insanlar yetiştirmeye çalışmalıyız.
3.Her öğrenciye ders kitabı verildi.Öğrenciler açısından kaynak problemi yok.Konular işlenmeden önce bazı soruların cevabının bulunması konuyla ilgili ayetlerin araştırılması öğrencilerden isteniyor.Böylece öğrenciler derse daha hazırlıklı gelmiş oluyor.Görsel metaryeller konusunda imkanlarımız yeterli değil 1.Dönem 6.sınıflarda namaz.7.sınıflarda hac konularıyla ilgili CD’ler öğrencilere izletildi.İhtiyaç duyulduğunda öğrencilere konuyla ilgili kısa notlar tutturuluyor.1.Dönem rahatsızlıklar nedeniyle 6,7,8.sınıflar konularda bir hayli geri kaldı.2.dönem konuları biraz daha hızlı işleyerek bu sorunu çözmeye çalışacağız.
4.Ders başarısının artırılması için ;öğrencilere başarısızlık nedenleri anketi uygulanmalı,ders çalışma teknikleri konusunda öğrencilere bilgi verilmeli çözüm yolları sunulmalıdır.

Öğrenci başarısının artırılması için aile ve okul işbirliğinin öğrencilerin sorunlarını çözme yolunda önemli bir çalışma olduğu,sorunlu öğrencilerin  velisinin mutlaka okula çağrılarak ortak çözüm yolları bulunulmasının önemine değinildi. II. Dönem yapılacak çalışmalarla ilgili olarak ;
            a)Planlarda kar tatili ve yılbaşı tatili ile bayram tatilinin birleştirilmesinden dolayı biraz sıkışma olmuştur.
            b) Planlarda belirtildiği şekilde ,Atatürkçülük konularının yeri geldikçe işlendiğini II.Dönem de buna devam edileceğini belirtti.
            c)Okulumuzda bulunan ders araç-gereçlerinden gerektirdiği şekilde faydalanıldığını belirtti.
            d) Öğrencilerin kültürel faaliyetlere katılımının sağlanması için, yarışma konuların-da –şiir, resim v.b- yeteneği olan öğrenciler teşvik edilmesi , başarılara odaklanması ,diğer öğrencilerin de bu konularda gayretlerini sergilemelerine yardımcı olunacağını , diğer branş ve sınıf öğretmenleri ile birlikte hareket edileceğini   belirtti .1.Dönem sınıfların başarı durumuna bakıldığında;
6-A :  % 81        6-B:   % 95              6-C :  % 81                   6-D: % 66
7-A :  % 93        7-B:   % 93             7-C    :% 93                  7-D :% 80
8-A :  % 77        8-B:   % 89             8-C  :  % 95                  8-D  :% 91

5.Yıllık ve Ders Planları yapılırken  Çevre koşulları ve Pelitlinin kozmopolit yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.
           4-5.sınıfları okutan öğretmenler  konuları işlerken ve planları yaparken ortak  hareket etmelidirler.Ders öğretmeni de Beldede bulunan diğer ilköğretim okullarında bulunan din kül.ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle görüş alışverişinde bulunarak birliktelik sağlanmalıdır.
            Zümrede alınan kararlar zaman zaman gözden geçirilmeli,bir problemle karşılaşıldığında diğer öğretmenlerle görüş alışverişinde bulunulmalıdır.
6  Verilen ödevler öğrencilerden 15 Nisanı takip eden hafta toplanılacaktır.
            Yazılı sınavlar 1.yazılılar 4-8 nisanda  2.yazılılar ise 23-27mayısta yapılacaktır.
Yazılı tarihleri öğrencilere 2hafta önceden duyurulacak ve sınıf defterine yazılacaktır.
Dersimiz için 2yazılı 2sözlü notu verilmesi,çok sorulu kısa cevaplı ve test tekniğine daha fazla yer verilmesi karalaştırıldı.
7.Derslerde yararlanılacak temel kaynaklar:
  a)Din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitabı
  b)Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğrenim  kılavuzu
  c)Din öğretiminde yeni yaklaşımlar
  d)Kuranı Kerim ve Anlamı
Bu kaynakların yanında  Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları,Kültür Bakanlığı yayınları ,Milli Eğitim Vakfı yayınları arasında çıkmış konumuzla ilgili görüntülü,sesli ve yazılı kaynakları,harita Cd ve bunlara benzer kaynaklarıda kullanmanın konuyu daha akıcı ve anlaşılır hale getireceğini belirtildi
Okulumuz laboratuarında projeksiyon makinesi olduğu halde bilgisayar bulunmadığından yeterince verimli kullanılamıyor.
8.Kılık kıyafet ve disiplin kurallarının gözden geçirilmesi:
Genel olarak Okulda öğrencilerin kurallara uyduğu 8-A ve 8-C sınıflarında bazı öğrencilerde davranış bozukluklarının olduğu görülüyor.Okula ceketsiz gelen öğrenciler var,erkek öğrencilerde saç uzatma kızlarda da takı takma vb. bir takım olumsuz davranışlar görülüyor bu öğrenciler davranışlarını düzeltmeleri konularında uyarılıyor.Çok azda olsa birkaç öğrencide de  konuşma kurallarına aykırı hareketler  ve öğretmenlere karşı ukalaca tavırlar görülüyor.
       Bu tür davranış içindeki öğrencilerin velileriyle görüşülüp  öğrencilerin bu tavırları velilere bildirildi,ortak çözüm yolları hakkında rehberlik servisinden faydalanıldı.
9.2.Dönem uygulanılacak olan Yıllık plan,çalışma programı,iş takvimi hazırlandı.
Ders kitabının yanı sıra MEB yayınlarından ‘Din öğretimine yeni yaklaşımlar’,’Din Kültürü ve ahlak bilgisi öğretim metotları,’’Diyanet İslam İlmihali’ adlı eserler incelenip konuyla ilgili görülen kısımlar derslerde anlatılacak.
     Konularımızla ilgili basında çıkan yazılar takip edilmeye devam edilecek,konular içerisinde bu yazılar öğrencilerle paylaşılacak
10.1.Dönem yapılan seviye tespit sınavında 6-7-8-sınıflarda dersimizle ilgili soru olmadığı için değerlendirme yapamıyoruz.
11-Toplantı 2.dönemin  hayırlı olması temennileriyle  sona erdi.


MUSTAFA KUBLAY                                                                       ALAİTTİN YAZICI
 DİN KÜL.VE AHLAK BİL.ÖĞRETMENİ                                          OKUL MÜDÜRÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder