Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



2013 / 2014 ÖĞRETİM YILI
AYRANCI  İLÇESİ  DİN  KÜLTÜRÜ VE AHLAK  BİLGİSİ DERSİ
II. DÖNEM  ZÜMRE  ÖĞRETMENLER TOPLANTI  TUTANAĞI


 Tarih : 16.02.2013
Yer : Ayrancı Pansiyonlu İlköğretim Okulu
Saat : 13:00
Karar No :
  
Gündem Maddeleri :
1- Açılış ve yoklama

2- Zümre öğretmenler kurulu toplantısının önemi ve özellikleri

3- Önceki zümre toplantısının gözden geçirilmesi

4- Dersin müfredat programlarının gözden geçirilmesi

5- 2517 sayılı Teb. Der. de yer alan  İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim programının incelenmesi.

6- Dersin İşlenişi (Metot ve Teknikler)

7- 2000 / 2001 Öğretim yılı I. döneminin değerlendirilmesi

8- Atatürk ilke ve inkılapların işlenmesi

9- Ölçme – Değerlendirmede esasların belirlenmesi

10- Ödevlerin toplanması ve değerlendirilmesi

11- Rehberlik ve Eğitsel Kol çalışmalarının yapılması

12- Eğitim ve öğretimde branş ve branş dışı öğretmenlerle işbirliği yapılması.

13- Dilek ve temenniler .


     ALINAN KARARLAR
1- Zümre öğretmenler kurulu 16.02.2013 tarihinde zümre başkanı Abdurrahman Kurt  başkanlığında toplanmış olup, toplantıya katılmayan öğretmen olmamıştır.

2- Zümre öğretmenler kurulu toplantılarının önemi ve özellikleri  zümre başkanı tarafından               açıklandı.  Mustafa Çetiner,  zümre  toplantılarının, öğretmenlerin bilgi ve tecrübelerinden istifade etmesi yönünde  önemli olduğunu, bu toplantılarda alınan kararların uygulanmasının öğrenci başarısını artıracağını söyledi.
3- Bir önceki zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanağı gözden geçirildi. Sonuç olarak bu kararlara uyulduğu ve  buna göre eğitim öğretim yapıldığı tespit edilmiştir.

4- Din K. ve Ahlak  Bil. Dersi müfredatı 2109, 2219 ve 2356 sayılı Tebliğler Dergilerinden incelendi ve gerekli kısımların çoğaltılarak öğretmen dosyalarına konması uygun görüldü.

 5- Zümre başkanı Abdurrahman Kurt  Talim ve Terbiye Kurulunun 28.02.1992 tarih ve 47 sayılı kararıyla  kabul  edilen Temel Eğitim(4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programlarının  uygulamadan  kaldırıldığını, kurulun 19.09.2000  tarih  ve  373 sayılı kararıyla  Temel  Eğitimde bu  dersin yeni programının kabul edildiğini  söyledi.  Bu program  2517 sayılı Tebliğler Dergisinden  incelendi. Kurul,  temel  eğitimde yıllık ve günlük planların bu  programa göre hazırlanmasını, dersin de bu planlar çerçevesinde işlenmesi gerekliliğini kabul etti.

 6- Konular işlenirken soru-cevap, anlatım, tekrar, özet, not aldırma, tartışma, gösterim vb. metot ve tekniklerden yararlanılması kabul edildi.

    Mesut Okur:  2517 sayılı Teb. Der. de yer alan İlköğretim Okulları Din K. ve Ahlak Bil. Dersi öğretim programının öğrencilere açıklanmasını  istedi ve ilave etti ; Plan, program, metot  ve tekniklere eğitim sürecinin her aşamasında riayet etmek  önemli faydalar meydana getirecektir.

   Tayfur Akburak : Okunması gereken dua ve surelerin meallerinin de öğretilmesinin  önemli olduğunu , öğretmenin bu surelerin  tefsirlerinin  anlaşılır  biçimde  öğrencilere  açıklamasının faydalı olacağını  belirtti,  Kur’an’ın anlaşılması için bunun bir ilk  adım  olabileceğini söyledi.

   Mesut Okur : İslam’ın kişi ve toplum hayatını bölüp parçalamadığını, aksine bütün hayatı yani ruh-beden , dünya-ahiret,  madde-mana  ikilemine düşmeden bir bütün olarak ele aldığını, bu sebeple günlük ibadetlerin yanında  çalışıp üretken olmanın , sevgi-saygının, hayatın zorlukları karşısında sabırlı olmanın hayatın sevinçleri karşısında da şımarmamanın bir ibadet olduğu sık sık vurgulanmasının  gerektiğini söyledi.

   Süleyman Kavalcı : İslam’ın her durumda inanırlarına düşünce ve davranışlarının temelinde Allah bilinci yani  Tevhid   inancını  yerleştirmeyi  öncelikli  olarak  hedeflediğini  anlatmanın gerekliliğini söyledi .

   Abdurrahman Kurt: Yüce dinimizin  korku  yerine sevgiyi, nefret yerine hoşgörüyü, zorluk yerine kolaylığı öngördüğünü, Yaratıcının kullarına karşı son derece merhametli ve bağışlayıcı olduğunu, dinimizin varlıklara yaklaşımı belli olduğu halde toplumumuzda –az da olsa- insanlara özellikle çocuklara karşı “Allah taş eder”,  “Allah taş yağdırır” ...gibi  dinsel  korku  ifadelerinin kullanıldığı gözlenmektedir.  Bu  durum  İslam’ın  sevgi, merhamet yönüyle bağdaşmamaktadır. Öğrencilerin  zihinlerinde  bu  tür   veya  benzeri  yanlış  düşünceler  oluşmuşsa   bunların  giderilmesi  ve  bu  konularda  İslam’ın  doğrularının anlatılması gerekmektedir dedi.

   Mustafa Çetiner de : Toplumun ihtiyaçlarını giderip, sorunlarını  çözmek için gerekli eğitimi görerek iş ve meslek sahibi olmanın dinimizce ibadet olduğu anlatılarak öğrencileri çalışma ve meslek  sahibi  olmaları  için  motive  etmek gerektiğini  söyledi ve ilave etti yaratıcının  bütün varlıkları değerlidir, bu varlıkların en değerlisi de muhakkak ki insandır dolayısıyla Allah’ın en değerli  varlığı olan  insana  hizmet, takdir  edilmesi gereken kıymetli bir iştir.  Öğrencilere  bu düşüncenin  kazandırılması faydalı olacaktır.

 7- 2000 / 2001 Eğitim-Öğretim yılının 1.döneminin sınıflara göre değerlendirilmesi yapılmış olup genel olarak başarı yüzdesinin yüksek olduğu tespit edilmiştir.

 8-  2212, 2457, 2504  sayılı  Tebliğler  Dergilerindeki  Atatürkçülük  Konuları gözden geçirildi. Kurul bu dönemde  de  bu  konuların  yıllık  ve günlük  planlara  uygun  olarak  işlenilmesin karara  bağladı.                      

9- Ölçme ve değerlendirmeye esas teşkil eden 2145, 2342, 2354, 2367 sayılı Tebliğler Dergileri incelenerek öğrencilerin sınıf içi faaliyetleri sözlü olarak değerlendirilmesi, yazılılar için kurulun kararlaştırdığı  biçimin  uygulanması  ve  cevap  anahtarının  hazırlanarak  buna  göre değerlendirilmesi  kararlaştırıldı.

 10- Ödevler   2300  ve  2348  sayılı Teb. Der. esas  alınarak  araştırma  ve öğrenmeye, hayata hazırlamaya yönelik olarak seçilip verilecektir. Günlük sınıf içi etkinliği olarak verilen ödevler bir sonraki derste kontrol edilecektir. Yıl içinde verilen ödevler yıllık planlarda gösterildiği şekilde olup  Nisan  ayının ikinci  haftasında  toplanacaktır.

11- Rehberlik ve Eğitsel Kol çalışmaları 2140,2197 ve 2201 Sayılı Tebliğler Dergileri ve ilgili genelgeler  doğrultusunda  yürütülüp  öğrenciler  üzerinde  yapılan  çalışmaların  sonuç değerlendirmeleri yapılıp rehber öğretmenlerle işbirliğine gidilecektir.

 12- Eğitim ve öğretimin başarıyla yürütülmesinde, konuların özelliklerine göre diğer zümre öğretmenleriyle işbirliğine gidilip bilgi alış-verişinde bulunulacak, ayrıca aynı sınıfta derse giren öğretmenlerle öğrenci tanıma yönünde ve konular arasında uyum sağlanması hususunda  işbirliği yapılacaktır.

 13- 2013/ 2014 Eğitim – Öğretim yılının başarılı geçmesini dileyerek Zümre Başkanı  toplantıyı bitirmiştir.


         Mesut OKUR                                                                   Tayfur  AKBURAK                                                     

Ayrancı P. İlköğretim Okulu                                                Kıraman İlköğretim Okulu                                 

  Din K. Ahlak Bil. Öğret.                                                       Din K. Ahlak Bil. Öğret. 

    Süleyman KAVALCI                                                            Mustafa  ÇETİNER

Berendi İlköğretim Okulu                                                    Ayrancı P. İlköğretim Okulu   

 Din K. Ahlak Bil. Öğret.                                                        Din K. Ahlak Bil. Öğret.

                                               Abdurrahman  KURT
                                                    Ayrancı  Lisesi
                                               Din K. Ahlak Bil. Öğret.
                                                    Zümre  Başkanı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder