Akik Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Akik Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Akik Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Akik taşı ne demektir?
Taş gruplarından kuvars taşları arasında incelenen akit taşı; “Yemen taşı”, “ölümsüz taş”, “achat, “agate” gibi isimleriyle de bilinmektedir. Bu taşın asıl isim kaynağı ise, Sicilya’da bulunmakta olan Achates nehridir. Bir kaç farklı çeşidi ve bir kaç farklı renkteki yapısı ile çok eski zamanlardan beri insanların dikkatini çekmiş olan bu taşın tesbih, yüzük veya bileklik olarak hayatımızda yer aldığı bilinmektedir.


Bu taşın özellikle Müslüman bireyler arasında da ayrı bir önemi bulunmaktadır. Çünkü geçmiş zamanlarda 600’lü yıllarda Hazreti Muhammed’in akik taşından olan bir yüzük takıyor olduğundan bahsedilmektedir. Bu bilginin yayılması sebebiyle Müslümanlar arasında akik taşından yapılmış olan aksesuarlar ve küçük süs eşyaları her zaman için tercih edilebilir ürünler olmuşlardır.

Akik Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?
Akik Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

akik-tasi-turleri

Akit taşı, doğada doğal olarak yer alan en faydalı taşlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu taştan yapılan tespihler ya da bileklikler vücuda temas ettiğinde, hem pek çok şifalı etki sağlamakta hem de fiziksel olarak ciddi olarak bazı sağlık durumlarına etki edebilmektedir.

Akik taşının vücuda etkileri nelerdir?
Akik taşını vücudunuzda herhangi bir bölgeye değdirdiğinizde, değdirmiş olduğunuz bölgede çok kısa bir süre içerisinde sıcaklıkta bir artış olduğunu sezmeniz mümkündür. Bu özelliği sayesinde akik taşı, vücuttaki gerginliği çekerek sakinleşmenize yardımcı olmakta, vücuttaki ağrılanmaların olduğu bölgelere değdirilen akik taşı da ağrılara bir şekilde müdahale ederek ortadan kalkması için etkin rol oynamaktadır.

sari-akik-tasi

Bu taşla ilgili yapılan diğer konulardaki araştırmalar ise, cilt sağlığı üzerindeki etkilerinin de cilt sağlığını belirleyici faktörler olması yönündedir. Ciltle temas eden akik taşının cilt üzerinde meydana gelen sağlık sorunlarını ortadan kaldırabildiği belirlenmektedir.

Akik taşının etkili olduğu alanlar içerisinde cinsel gücü arttırma durumu, damar sağlığını koruma ve güçlendirme durumu, kemikleri geliştirme etkisi durumu gibi durumlardan da bahsedilebilmesi mümkündür. Özellikle kemik gelişimi konusunda etkilerinin olmasının bilinmesiyle birlikte kemiklerinin gelişim çağında olan çocukların üzerinde akik taşı kullanılması önerilmektedir. Tüm bu bahsedilen faydaların bilimsel yapılan araştırmalar sonrasında doğruluğunun ispatlandığı söylenmektedir.

siyah-akik-tasi

Akik taşının psikolojik konularda etkileri
Kişiyi hem stresinden arındıran hem de daha rahat bir insan olmasını sağlayan akik taşı, aynı zamanda bireyi daha dinç tutabilmekte hem de daha özgüvenli olarak davranmasını sağlayabilmektedir. Akik taşını önemli bir görüşmeye ya da toplantıya girmeden önce cebinize koymanız; kolye, bileklik ya da yüzük olarak üzerinizde taşımanız sizi oldukça rahatlatacaktır.

Bunun dışında negatif enerjiyi ortadan kaldırabilen, kişiye olması gereken cesareti verebilen, sinirli ve stresli hali ciddi anlamda ortadan kaldırabilen, başarılı olma yolunda kararlılık gösterilmesini sağlayan; kişinin sosyalleşmesine aracı olan ve insanlarla güzel diyaloglar kurulmasını sağlayan bu taşın doğal yollardan bir şifa kaynağı edinmek isteyen herkesin kullanması gereken bir ürün olduğu gayet açıktır.

kirmizili-akik-tasi

Akik taşlarının renkleri ve etkileri
Birbirinden farklı renklerinin olduğunu bildiğimiz akik taşı; örnek verilecek olursa yosun rengindeyken mutluluk hissi sağlamaktadır ve takı olarak kullanılması önerilir. Mavi renkteki akik konuşmasında sıkıntı olanlara yardımcı olduğu gibi kişiyi oldukça da rahat hissettirebilmektedir. Sarı akik taşı kişiye yaşama sevinci verirken, turuncu akik taşı ümitsizliği yok etmekte; siyah renkli akik ise kişiye kararlılık sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder