Adet döneminde saç boyanır mı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Adet döneminde saç boyanır mı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Adet döneminde saç boyanır mı?

Bazı kuaförlerin görüşlerine göre adet süresince saç boyandığında istenen parlaklığı ya da kalıcılığı yakalamak zorlaşabilir. Ancak bu durumun bilimsel bir doğruluğu olmadığı gibi kişiden kişiye de değişmektedir, istediği sonucu alamadığını söyleyen kadınlar vardır.


Bu dönemde yaşanan hormon değişikliklerindeki değişimlerinin saçları da etkilediği düşünülmektedir. Bazı kuaförler vücuttaki değişimler sebebiyle saç derisinin boyaya alerjik ve benzeri reaksiyonlar gösterebileceğini de belirtmiştir. Ancak saçın yaşayan tek kısmı olan saç kökleri, yani üst derinin üzerindeki saç, canlı değildir ve biyokimyasal aktivitelerin mevcut olmadığı kısımdır. Bu sebeple adetin saçı yıkamayı ya da boyamayı etkileyecek bir etkisi olmaması da ihtimal dahilindedir.

Adet döneminde saç boyamak günah mıdır?
Halk arasındaki genel inanışın aksine saç boyamanın ya da adet süresince saç boyamanın günah olduğunu belirten bir kaynak yoktur. Hatta saç boyası kalıcı olmadığından boy abdesti konusunda da bir sıkıntı yaşanmayacağı belirtilmiştir.

Adet döneminde saç boyatılırsa nasıl bir sonuç elde edilir?
Adet dönemi, kadınların hormon dengelerinde değişimler yaşadığı hatta vücut sıcaklığının ve vücudun tepkilerinin değiştiği bir dönemdir. Bu sebeple bazı kadınlar adet döneminde saçlarını boyadıklarında ya da fön çektirdiklerinde istedikleri sonuçları alamazlar. Saçlarını sarı, kırmızı ya da platin gibi nispeten daha açık renklere boyayan kadınlar, boya saça iyice tutunmadığından ya da beyaz saç kapanmadığından genelde iyi sonuçlar alamazken, daha koyu renklerde sonuç almada bir sorun olmadığı söylenmektedir.

Her ne kadar saçın bu şekilde bir reaksiyon yaratmasına dair bilimsel bir veri olmasa da adet dönemi kadınların hem fiziksel hem duygusal anlamda değişimler yaşadığı bir dönem olduğundan bu dönemde ağda gibi işlemler de benzer problemlere yol açabilir. Kesin olarak memnun kalmak istediğiniz bir günde adetinizin bitmesini beklemek sizin için daha kazançlı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder