Eğitim de sosyalleşme sizce nasıl olmalıdır - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 14, 2018

Eğitim de sosyalleşme sizce nasıl olmalıdır

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Eğitim de sosyalleşme sizce nasıl olmalıdır

Ebeveyn olarak çocuğun sosyalleşme sürecini etkileyebiliyor ve onun gelişimine katkıda bulunuyorsun. Bu yüzden çocuğun için en doğru sosyalleşme kanallarını bulman önem taşıyor. Biz de seçimine yardımcı olabilmek için farklı sosyalleşme ve etkinlik önerileri hazırladık. Sen de bu yazıdaki öneriler ile birlikte çocuğun sosyalleşmesi için etkinlikler belirleyebilirsin.

Eğitim de sosyalleşme sizce nasıl olmalıdır
Eğitim de sosyalleşme sizce nasıl olmalıdır

1. Müzeler ile bilmediklerini gezerek öğrensin!


Çocuk müzeleri gezmek, İstanbul'da görülmesi gereken müzeler bu kadar fazlayken yapılabilecek en eğitici aktivitelerden biri! İstanbul'da tarihi müzelerin yanı sıra, birçok çocuk müzesi de yer alıyor. Bazı müzelere çocuklar ücretsiz olarak girebiliyor, bazı müzelerde ise çocuklar için eğitici aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Çocuklar müze gezisi sırasında; topluluk içerisinde hareket ederken kurallara uymayı öğreniyor. Müze kuralları ile sıra beklemeyi, müze eşyalarına dokunmamayı ve sessiz olması gerektiğini anlıyor.

Ayrıca uçurtma müzesi, satranç müzesi, oyuncak müzesi ve araba,tren gibi büyük taşıtları içeren İstanbul'daki müzeler çocukları meraklandırırken, senin de çocuğunun ilgilerinin ne üzerinden şekillendiğini görmeni sağlıyor.

Öneriler için, Öğretici Bir Gezi Planlayan Ebeveynlere: İstanbul'da Çocuğunla Birlikte Gidebileceğin 11 Bilim-Sanat Müzesi! adlı yazımıza bakabilirsin.

2. Resim kursu ile içindeki sanatçıyı ortaya çıkarsın!


Neredeyse tüm çocuklar, resim yapmayı ve bir yerleri karalamayı seviyor. Eğer senin çocuğunun da resim yapmaya hevesliyse, onun için resim atölyeleri seçeneğini tercih edebilirsin. Çocukların boyama arzusunu özgürce giderebileceği ve kendi yaşındaki çocuklar ile bir arada vakit geçirebileceği birçok resim atölyesi var. Bu atölyeler sayesinde çocuğun diğer çocukların yaptığı resimleri görerek yeni şeyler öğrenebilir ve kendi yaptığı resmini de orada bulunan diğer çocuklara gösterebilme imkanına kavuşabilir.

Çocuklar için yapılan resim atölyesi çalışmaları, hem motor becerilerini geliştiriyor hem de atölyede bulunan eğitmenler sayesinde, resim kurslarında çocukların birlikte sosyalleşmesi sağlanıyor.

3. Müzik eğitimi ile kulağı gelişsin!


Müzik kurslarında bulunan okul öncesi ritim çalışmaları çocuğun gelişimini olumlu yönde destekliyor ve müzik kulağının gelişmesini sağlıyor. Bu yüzden, çocuğunun ritme ve müziğe ilgisi varsa, onun için seçebileceğin müzik okullarının hem eğlenceli hem de eğitici olabileceğini belirtelim.

Ayrıca küçük yaşlardan itibaren alınan genel müzik eğitimi, ileride gelişerek profesyonelliğe kadar çıkabiliyor. Bu yüzden çok küçük yaşlarda temel müzik eğitimi ile başlanarak daha sonra piyano, gitar gibi bir enstrümana geçiş yapılabiliyor. Müzik okullarında bulunan ve fazla kalabalık olmayan sınıflar, çocukların sosyalleşmesini de sağlıyor. Çocuklar ritim tutarak ve şarkı söyleyerek arkadaşları ile eğlenceli dakikalar yaşayabiliyor.

Çocuğun için düşünebileceğin müzik kursları önerilerini Çocuğun için İstanbul Avrupa Yakasında 10 Müzik Kursu Önerisi! yazımızda bulabilirsin.

4. Eğitim atölyeleri ile sosyalleşirken öğrensin!


Çocuğun için hafta sonu güzel bir plan arıyorsan eğitim atölyeleri tam sana göre! Hafta sonu sıkılan çocuğunu güzel vakit geçireceği bir atölyeye götürebilirsin. Pastacılık atölyeleri, bilim atölyeleri, ahşap atölyeleri ise, en eğlenceli seçenek arasında yer alıyor. Çocuklar eğitim atölyelerinde belki de ilk kez karşılaştığı farklı malzemeler ile birçok çalışma yapıyor.

Atölyeler sayesinde çocuğuna ahşap boyama, ebru çalışması yapma, pasta süsleme ve farklı deneyler yapma gibi birçok imkan sağlanıyor. Bu çalışmaları yaparken hem kendine hobi ediniyor hem de onunla birlikte atölyede bulunan çocuklarla sosyalleşiyor. Atölyedeki eğitmenler ise, çocuklara el becerilerini geliştirecek farklı aktiviteler yaptırıyor. Çocuklar ise kreş etkinlikleri ile hem görsel hem fiziksel hem de sosyal olarak dolu dolu bir gün geçirmiş oluyor.

5. Dans kursu ile enerjisini boşaltsın!


Dans kursları, çocukların enerji atmasını sağlarken bir şeyler öğrenebileceği aktivitelerden biri! Dans yeteneği olsun olmasın, çocuklar için dans kursu faydalı oluyor. Örneğin; dans kursunda bulunan eğitmenler ve diğer çocuklar, çocuğunun sosyalleşmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca, bazı durumlarda hareketleri sırayla yapması gerektiğini ve başkaları ile aynı anda hareket etmesi gerektiğini çocuk dansları ile öğreniyor.

Birlikte hareket etmeyi, kurallara ve sıraya uymayı, derste eğlenebilmeyi ve ritim duygusunu kullanabilmeyi keşfediyor. Sosyalleşme sürecine, kuralları öğrenerek ve bu kurallara uyarak dahil oluyor. Neredeyse her çocuk dans okulu, yıl sonunda yaptığı dans gösterileri ile çocuklara başarıyı tatma ve sergileme imkanı sunuyor. Böylece çocukların öz güveni de gelişiyor.

Dans kursu önerileri için Çocuğu için Dans Kursu Arayan Annelere İstanbul'da 10 Dans Kursu Tavsiyesi! yazımızı inceleyebilirsin.

6. Oyun grupları ile arkadaşlar edinsin!


Kendi yaşıtlarıyla oyun oynamak ve vakit geçirmek çocukların sosyal gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Çocuklar oyun grupları sayesinde ihtiyaç duyduğu arkadaşları ediniyor. Onlarla koşup oynayarak enerjisini atıyor, birlikte oyun oynayarak paylaşmayı ve insanlarla iletişim kurabilme yetisini geliştiriyor.

Oyun grupları içerisinde gerçekleştirilen 0-6 yaş oyun grubu etkinlikleri ile çocukların hem motor becerileri gelişiyor hem de çocuklar okula başlamadan arkadaş edinmeyi öğreniyor. Sen de, yaş gruplarına göre çeşitlenen oyun grupları arasından çocuğunun yaşına en uygun grubu seçerek çocuğunun sosyalleşmesini ve kendini geliştirmesini sağlayabilirsin. Oyun gruplarında çocuklarla etkinlik yapan eğitmenler de yer alıyor.

7. Spor kursları ile sağlıklı ve keyifli vakit geçirsin!


Hareket etmek ve enerji atabilmek çocuklar için oldukça önemli! Senin de enerjik bir çocuğun varsa, onun için seçebileceğin en doğru yer spor kursları olabilir. Spor kursları arasında çocuklar için futbol, basketbol, tenis, yüzme ve jimnastik gibi birçok farklı seçenek bulunuyor. Ayrıca takım arkadaşları ve spor eğitmenleri ile birlikte vakit geçirmeleri sosyalleşmelerine de yardımcı oluyor.

Sporda ise; kuralları, kurallara uyması gerektiğini, takım olarak hareket etmeyi ve hareketlerini kontrol edebilmeyi öğreniyor. Çocuklar spor yaparak, küçük yaşlarda esneklik ve çeviklik kazanıyorlar. Yeri gelmişken, ileride profesyonel anlamda spor yapabilmek için temel adımların çocukken atılmasının önemli olduğunu da hatırlatalım.

8. Eğlence merkezleri ile çevreyi tanısın!


Çocuklar için hafta sonu aktiviteleri arasında yer alan eğlence merkezleri oldukça ilgi çekiyor. Açık hava eğlence merkezleri çocukların doğada enerjilerini atmalarını ve arkadaşları ile yarışmalara, eğlencelere katılmalarını sağlıyor. Bu anlamda, eğlence merkezleri çocuğun sosyalleşmesi için iyi bir alternatif oluyor. Bu sosyalleşme sırasında sıra beklemeyi, kazanmayı ve kaybetmeyi, takım olmayı öğrendiğini de ekleyelim. Soğuk havalarda ise kapalı eğlence merkezleri tercihlerin arasında bulunabilir.

Eğlence merkezleri ile ilgili tavsiyelerimizi Haftasonu Aktivitesi: İstanbul'da Gidebileceğiniz 10 Çocuk Eğlence Merkezi Önerileri! adlı yazımızda bulabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder