Yaz Mevsimi Hakkında Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Yaz Mevsimi Hakkında Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yaz Mevsimi Hakkında Kompozisyon

Yaz, ilkbahar ve sonbahar arasında yer alan sıcak mevsimdir. Kuzey yarım kürede 22 Haziran – 22 Eylül, Güney yarım kürede 22 Aralık – 21 Mart tarihleri arasında görülür.


Yaz hava sıcaklıklarında artış, günlerin uzayıp gecelerin kısalması, güneşten daha çok faydalanma, meyve sebze veriminde artış ve çeşitlilik, turizm sezonunun canlanması gibi anlamlara gelir. 

Yaz Mevsimi Hakkında Kompozisyon
Yaz Mevsimi Hakkında Kompozisyon

Sıcak hava ile doğa canlanır, insan ihtiyacı olan D vitaminini güneşten daha çok alabilir, buğday, arpa gibi hububat çeşitleri bu mevsim ile olgunlaşır ve toplanır. Birçok ülkede yaz mevsimi okullar tatil yapar. Günlerin uzamasıyla birlikte güneş ışığından daha çok yararlanmak için birçok ülkede yaz saati uygulamasına geçilir.

Yaz mevsimi getirdiği birçok olumlu özelliğin yanı sıra aşırı sıcaklar ile bazı sorunlara da neden olabilir. 

Aşırı sıcaklar sırasında güneşle direkt temas etmek cilt, beyin ve kalpte sorunlara yol açabilir. Güneşin direkt ve en uzun süreyle dünyamıza dik geldiği bu mevsimde bu konuda dikkatli olmak sağlımız açısından oldukça önemlidir. 

Bu etkiyi en aza indirgemek için güneş ışınlarından özellikle dik geldiği saatlerde kaçınılmalı, bugünlerde teri emecek türde kumaştan yapılmış, ışığı yansıtacak açık renk kıyafetler tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder