Upload ne demek? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Upload ne demek?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Upload ne demek?

Upload, teknolojik bir terimdir. Kendi bilgisayarınızdan başka bir bilgisayara herhangi bir belge, bir program ya da bir web sayfası verileri gibi veriler yüklemenize ya da gönderme işleminize upload denmektedir.


Bu konuyla ilgili bir kaç örnek vermek gerekirse; kendi hazırladığınız bir sayfayı size ait olan bir siteye yüklemek istiyorsanız, gerçekleştirmeniz gereken yükleme işlemine “upload” denmektedir. Upload işlemine gibi bir işlem olan “download” işlemi de, browser denilen sunucular sayesinde yapılabilmektedir. 

Upload ne demek?
Upload ne demek?

Eğer kendi bilgisayarınızda sahip olduğunuz kurulu bir browser’ınız yoksa bunu gerçekleştirebilmek adına özel programları da sarın alabilmeniz mümkündür. Upload’ın oluşma hızı, size servis hizmeti veren sağlayıcınızın size atamış olduğu hızla eşittir. 

Upload hızınız, download hızınıza göre her zaman daha düşük hızlarda olacaktır. Bunun en büyük sebebi, sizin kendi internet sağlayıcınızın (örneğin Superonline ya da TTNET gibi), siz ve sizin gibi milyonlarca kullanıcının kendi evinde kendi isteklerine göre bir site oluşturmasını engellemektir. 

Bunun dışındaki bir başka neden, bu hız servisini sağlayan firmaların yüksek hızlardaki servislerini alıcılarına çok daha yüksek fiyatlarla satmakta olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder