8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 08, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 66 Cevabı

B. MİLLET MEKTEPLERİ

Millet Mektepleriyle ilgili aşağıdaki açıklamayı okuyunuz. Millet Mekteplerinin çağdaş toplumun oluşumuna katkılarını altta yer alan bölüme yazınız.

“Geniş halk kitlelerini hızla okuryazar hale getirmek için Harf İnkılabından sonra Millet Mektepleri

kuruldu. Başöğretmeni Mustafa Kemal olan Millet Mektepleri, okula gitme çağını geçmiş

olan insanlara yönelik bir halk eğitimi projesidir. Halka sadece okuma yazma dersi verilmiyor,

günlük hayatlarında ihtiyaç duyacakları sağlık, hesap ve ölçüler, yurttaşlık bilgisi gibi konularda

da eğitim veriyordu. Özellikle kadınların büyük ilgisi ile karşılaşan Millet Mektepleri; köylere,

özel kuruluşlara, hapishanelere kadar yayılarak okuma yazma oranının artmasına büyük katkılar

sağladı. Bununla birlikte çağdaş Cumhuriyet bireyinin yetiştirilmesine sağladığı katkılardan

dolayı eğitim ve kültür tarihimizde çok önemli bir yere sahip oldu.”

Cevap: Millet mektepleri toplumun gelişmesini sağlayan en önemli yerlerin başında gelmektedir. Harf inkılabının yapılmasının ardından açılan millet mekteplerinde Mustafa Kemal Atatürk, başöğretmenlik yaparak halka okuma yazma öğretmiştir ve böylece ülkede okuma yazma oranı büyük bir hızla artmıştır. Ayrıca bu mekteplerde halka hesaplama ve ölçü gibi eğitimler de verilerek halkın her konuda bilinçlenmesi ve bilgili olması sağlanmıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 66

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder