8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 08, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.



8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 68 4. Ünite Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar Tablodaki Verileri Değerlendiriyorum Etkinlik Metni Soruları ve Cevapları

Bu etkinlik sayesinde farklı bir etkinlik yaparak tablo çözümlemesi yaparak verilen sayısal verileri çözümleyerek farklı iki konuda sayısal verilere dayanan çıkarımlar yapabileceksiniz.

TABLODAKİ VERİLERİ DEĞERLENDİRİYORUM

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 68 Cevabı

Aşağıda Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait sağlık personeli sayılarındaki değişim ve Millet Mekteplerinin çalışmalarına ilişkin istatistiki tablolar verilmiştir. Bu istatistiklerden yararlanarak ayrılan boş yerlere sağlık ve eğitim alanında yapılan inkılapların sonuçlarını değerlendiriniz.

Tablo 4.1: 1928 – 1936 Yılları Arasında Sağlık Personeli Sayısal Değişimi

Cevap: 1928-1936 yılları arasında sağlık personeli en fazla %175 oran ile hemşire değişimi yaşanmıştır. Bu sırayı ise sırasıyla sağlık memuru, ebe ve doktor takip etmiştir. Bu tabloya bakarak bu dönemde doktor eğitiminin en az olduğunu ve hemşire eğitiminin ise en fazla olduğunu söylememiz mümkün olacaktır.

Tablo 4.2: Millet Mekteplerinin Beş Yıllık Çalışmalarına İlişkin Genel İstatistik

Cevap:  Bu tabloda 1932-1933 yılları arasındaki millet mektepleri en büyük başarı oranını sağlamıştır. Bununla birlikte tabloya göre en fazla öğretmen sayısı ve okur yazar öğrenci sayısı 1928-1929 yılları arasındaki millet mekteplerinde yer almıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 68

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder