8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 08, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 89 5. Ünite Atatürkçülük Değişim ve Gelişimin Sürekliliği İnkılapçılık Etkinlik Metni Soruları ve Cevapları
Değişim ve gelişim sürekli bir faaliyettir. Bu etkinlik kapsamında da Atatürk’ün gelişim ve değişim için ülkemiz için yaptığı inkılapları inceleyerek öğreneceksiniz.

DEĞİŞİM VE GELİŞİMİN SÜREKLİLİĞİ İNKILAPÇILIK

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 89 Cevabı

“Uçurumun kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra içerde ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni devlet ve bunları başarmak için arasız inkılaplar. Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük. Birçok eski müesseseleri yıktık. Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılapların gayesi, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görünüşüyle uygar bir toplum hâline ulaştırmaktır. İnkılabın temellerini her gün derinleştirmek, kuvvetlendirmek lazımdır.

Atatürk’ün yukarıdaki sözleri doğrultusunda inkılapçılık ilkesinin kazandırdıkları aşağıda verilmiştir. Bu kazanımların karşısına yapılan inkılap ve yaşanan gelişmelerden örnekler veriniz.

Aklın ve bilimin öncülüğünde yenilikler yaparak çağdaş uygarlık yolunda ilerlemenin yolunu açmıştır:

Cevap: Yeni Türk harfleri kabul edilmiştir ve böylece akıl ve bilimin daha hızlı gelişmesi, okur-yazar oranının artması ve toplumun her konuda daha kolay bilgi sahibi olması sağlanmıştır.

Kişi egemenliğine son verilerek millet egemenliğine geçilmiştir:

Cevap: Cumhuriyet ilan edilmiştir. Böylece Cumhuriyetin ilanı ile birlikte devlet yönetiminde söz hakkı olmayan millet tamamen devlet yönetiminde egemen olmuştur.

Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin dinamik yönünü ifade ederek durağanlığı reddedip sürekli gelişmeyi hedeflemiştir:

Cevap: Bilimsel araştırmalar yapan ve eğitimler veren modern okullar açılmıştır. Böylece ülke daha dinamik bir halk halini almıştır.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 89

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder