İlk Buluşmada Ne Konuşulur Ne Konuşulmaz? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

İlk Buluşmada Ne Konuşulur Ne Konuşulmaz?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İlk Buluşmada Ne Konuşulur Ne Konuşulmaz?

Sizce de ilk buluşma çiftler için en önemli randevu mudur? Peki ilk buluşmanın iyi geçmesi neye bağlıdır? Bu sorunun cevaplarından biri ilk buluşmada ne konuşulduğudur. Peki böylesi heyecanlı ve önemli bir ilk buluşmada ne konuşulur ne konuşulmaz?

Sizce de ilk buluşma çiftler için en önemli randevu mudur? Gerçek olan bir şey var ki ilk buluşma anı her iki taraf için de biraz heyecanlı ve garip olur. Diğer yandan çok da risklidir aslında! Çünkü çok eğlenceli de geçebilir, son derece durağan ve sıkıcı da! 

Peki ilk buluşmanın iyi geçmesi neye bağlıdır? Öncelikle elbette her iki tarafında heyecanını biraz olsun bastırıp, kendi olabilmesidir ilk kriter. İkinci önemli konuda ilk buluşmada ne konuştuğunuz veya ne konuşmadığınızdır. 

İlk Buluşmada Ne Konuşulur Ne Konuşulmaz?
İlk Buluşmada Ne Konuşulur Ne Konuşulmaz?

Karşılıklı frekans öyle tutar ve sohbete öylesine dalarsınız ki zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız ki böylesi en muhteşemi bana kalırsa. Peki böylesi heyecanlı ve önemli bir ilk buluşmada ne konuşulur ne konuşulmaz?

Aslında böylesi buluşmalar öncesi çok kurgu yapmamakta fayda var. Çünkü genellikle çiftler akıllarında bir sürü konu geçirirler, ancak durumun heyecanından çoğu şeyi konuşamazlar bile. Bu demek değildir ki unutulmaz bir ilk buluşma yaşamak için hazırlıklı yapmayın. 

Bu noktada ilk aşama sohbeti başlatabilmektir, sonrasında da gerisi bir şekilde gelir. İlk buluşmada ne konuştuğunuz kadar neyi konuşmamanız gerektiği de önemlidir. Peki ilk buluşmada hangi konular üzerine konuşmak iyi bir yoldur ve hangi konulara hiç girilmemesi gerekir. İşte başlıyoruz,

ilk buluşma

İlk Buluşmada Konuşulabilecek Konular

1- Kendinizle ilgili temel bilgiler ile başlayabilirsiniz.
Bu elbette birbirinizi öncesinde ne kadar tanıyıp tanımadığınıza göre değişecek bir maddedir. Örneğin arkadaşlarınız vasıtasıyla tanıştırıldıysanız ve birbirinizi fazla tanımıyorsanız, kendiniz hakkında bazı temel bilgiler vermek ile başlayabilirsiniz. Nereli olduğunuz, ne iş yaptığınız gibi sizi biraz daha yakından anlatan bilgiler olabilir. Belki bunlar içinde ortak bir takım noktaları yakalamayı başarıp konuşmayı daha da ilerletebilirsiniz.

2- İlgi alanlarınız ile beğendiğiniz – beğenmediğiniz şeyler
Birbirinizi tanıyor olsanız bile konuşabileceğiniz muhteşem konulardır, ilgi alanları. İlla ortak ilgi alanlarınız da olmak zorunda değil tabii. Beğendiğiniz kitaplar, filmler hakkında konu açabilirsiniz. Bu sırada ortak bir nokta yakalayıp sohbetin daha da derinleşmesini sağlayabilirsiniz. Hem bu tarz konular aradaki buzları eritip daha rahat olmanızı da sağlayacak,ilişkiler için kapı açacaktır.

3- Başınızdan geçen eğlenceli hikayeler
Elbette pat diye böylesi konulara giremezsiniz. Ancak etraftaki bir şeylerden, oturduğunuz cafe veya restorandan esinlenerek başınızdan geçen eğlenceli bir hikayeyi paylaşabilirsiniz. Çünkü eğlenceli bir hikaye her zaman konuşmayı başlatmak veya derinleştirmek için güçlü bir argümandır. Diğer yandan özellikle ilk buluşmada karşınızdakini güldürebilirseniz partnerinizin size olan bakışıda daha pozitif olur.

4- Günün nasıl geçti?
Özellikle bir süredir tanıdığınız biri ile randevuya çıkıyorsanız birbiriniz hakkındaki bazı temek bilgileri, neyi sevip sevmediğiniz gibi detayları biliyorsunuzdur. Dolayısıyla konuşmaya temel bilgilerden başlamak biraz garip olabilir. Dolayısıyla konuşmaya “Günün nasıl geçti?” sorusu ile başlamak konuşmayı başlatmak için iyi bir konu olabilir.

ilk buluşmada neler konuşulur

İlk Buluşmada Konuşulmaması Gereken Konular

1- Eski ilişkiler!
Çok büyük hata! Eski ilişkinizden konuşmak ilk buluşma için hiç iyi bir konu olmayacaktır. İlk buluşmanın romantik havasından sizi anında uzaklaştıracak bir şey arıyorsanız başta tabii. Onun için ilk buluşmada konuşmayı mümkün oldukça buraya getirmemeye çalışın. Özellikle erkekler kendilerini fazla baskı altında hissederler. Zamana bırakmak ve mümkünse geride kalmış konuları gerçekten geride bırakmak en iyisi olacaktır.

2- Havalardan
Çok gerginim, ne yapacağımı bilmiyorum durumunu yansıtmanın en iyi yolu, “havada son zamanlarda çok sıcak” gibi bir konudan girmek olacaktır. O gergin hava bir anda daha da gerilebilecek ve ikinize de rahatsızlık verecek bir durum oluşmasına neden olacaktır. İnsanlar genellikle çok sıkıştıklarında kurtarıcı olarak hava durumuna baş vurular ama siz ilk buluşmada bunu yapmamaya çalışın

3- Cinsellik
İlk buluşmada cinsel konulara girmek hem taraflar arasında bir ön yargı oluşturabilir hem de istenmeyen bir durum ortaya çıkartabilir. Onun için ilk buluşmada uzak durulması gereken konulardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder