Hamilelik Belirtileri Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Kadınların hayatında pek çok özel dönüm noktası vardır lakin bebek bekleme süreci bir kadın için hiç kuşkusuz en önemli süreçtir. Anne adayları bebeklerini kanıyla canıyla besler büyütür dokuz ay boyunca. Bu zamanlarda pek çok emek ve fedakarlık gösterirler.

Mide bulantısı, baş dönmesi, çatlaklar veya bunun gibi pek çok sorun karşılarına çıkabilir ancak bunların tümü hamilelerin pek çoğunda görülebilen rutin hamilelik belirtilerindendir. Hamilelik belirtileri nelerdir sorusunu cevaplarken bahsedeceğimiz hamilelik belirtileri bu bağlamda kabul edilebilir.

Bebek sahibi olmak isteyen pek çok kadının adet zamanında bir gün dahi öteleme görülse zihninde hayat bulan ilk soru “acaba hamile miyim” olacaktır. Çünkü bir evlat dünyaya getirmek insan hayatındaki en özel durumlardan birtanesidir. İşte bu noktada anne adaylarının boş yere ümitlenmemesi adına hamilelik belirtilerini iyi bilmeleri gerekmektedir.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Uzmanlar, en iyi sonucun elde edilebilmesi amacıyla evinizde idrar tahlili ile hamilelik testi kontrolü yapılacaksa kutu içerisindeki yönergelere harfiyen uyulmasını öneriyorlar, ancak kesin bir sonuç kan tahlilinde alınıyor tabi ki.

hamilelik
Gebeliğin en önemli belirtilerinden biri adet gecikmesi olmasına rağmen bazı hamilelik belirtileri adet gecikmesinden önce dahi görülebilir. Unutulmaması gerekli olan konu hamilelik belirtilerinin kişiden kişiye farklılık göstermesidir. Lakin yaşanan her gecikme daima net bir şekilde %100 hamile olduğunun bir göstergesi olmayabilir.

Detaylı açıklamak gerekirse; psikolojik bakımdan gergin, hasta ya da vitaminsizsen, çok düşük kiloluysan, yoğun bir işte görev yapıyorsan veya mevsimler arası faklılıklardan rahatsız oluyorsan adet gecikmesi yaşayabilirsin.

En sık görülen hamilelik belirtileri; baş dönmeleri, sürekli halsiz hissetmek, nedensiz sinirlenme, ağlama krizleri veyahut anlamsız yere mutluluk gibi zamansız ruhsal değişimler, göğüslerin büyümesi hatta bazen acıyacak kadar şişip acı vermeleri, vücudun belli bölgelerinde yara oluşması, kolların ayakların kalınlaşması, kasıklarda sancıya benzeyen bir ağrı, mütemadiyen idrara çıkma, bel sancıları, göz bebeklerinde genişleme, sıklaşan akıntılar, idrar yolları enfeksiyonu olarak sıralanabilir. Genel olarak hamile kadınların tarif ettiği problemler aynı ay hali sürecindeki problemlere çok yakınlık gösterir. Bundan dolayı gebelik isteyen kadınların adet emarelerini gebelikle karıştırmaları oldukça karşılaşılan olaydır.

Herkese huzurlu ve keyifli hamilelikler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder