6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 08, 2017

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Coğrafi Özelliklere Göre Proje Öneriyorum Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Sevgi Yayınları 4. Ünite Ülkemizin Kaynakları Sayfa 84 Coğrafi Özelliklere Göre Proje Öneriyorum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 84 Cevabı

9. Etkinlik: Coğrafi Özelliklere Göre Proje Öneriyorum

Aşağıdaki tanıtım kartlarında bazı bölgelerimizin genel coğrafi özellikleri verilmiştir. Verilen coğrafi özelliklere göre sizce bu bölgelerimiz hangi yatırım ve pazarlama projeleri için daha uygundur? Bu konudaki tahminlerinizi gerekçeleri ile yazınız.

Ege Bölgesi
Ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip bölgesidir. Ada, koy ve körfez sayısı fazladır. Geniş ovaların yer aldığı bölgede ılıman iklim yaşanır.

Cevap: Zeytin Yağı Fabrikası, Turizm Tesisleri, İncir Reçeli Fabrikası
Marmara Bölgesi
Ülkemizdeki tüm iklimlerin ve buna bağlı oluşan bitki örtüsü çeşitliliğinin bir arada görüldüğü bölgedir. Ortalama yükseltisi az olduğu için bölge geniş ovalara sahiptir. Ayrıca İstanbul ve Çanakkale boğazları ile Karadeniz Deni- zi’ni Ege Denizi’ne bağlamaktadır.

Cevap: Balıkçılık, Turizm Tesisleri, Kümes Hayvancılığı
Akdeniz Bölgesi
Dağlar kıyıya paralel uzanır. Kıyılarında geniş körfezler yer alır. Güneşlenme süresi uzundur. Kıyısındaki denizin suları diğer denizlerimizin sularından daha tuzludur. Ilıman iklimin yaşandığı bölgede ormanlık arazi geniş yer kaplar.

Cevap: Pamuk üretim ve Tekstil Fabrikaları, Yemek Turizmi,
Doğu Anadolu Bölgesi
Ortalama yükseltisi en fazla olan bölgemizdir. Karasal iklimin yaşandığı bölge, akarsu bakımından zengindir. Dağlar arasında sıkışmış küçük ve dar ovalar vardır. Yaz yağışının fazla olduğu bölge, ayrıca yeraltı kaynakları bakımından da zengindir.

Cevap: Kış Turizm Tesisleri, Hayvansal Gıda Üretim Tesisleri

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 84

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder