7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ez De Yayınları Sayfa 20 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 12, 2017

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ez De Yayınları Sayfa 20

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ez De Yayınları Sayfa 20

7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

5. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 20 Cevabı

Aşağıda, yazım kurallarıyla ilgili örnekler ve açıklamalar verilmiştir. Açıklamaların başında verilen rakamları, açıklamaya uygun olan örneğin başındaki dairenin içine yazarak eşleştiriniz.
  • () Pazardan yer elması da alalım.
  • () Şenol’a hiç soru sorulmadı.
  • () Erzurum’daki öğretmenevini çok beğendim.
  • () Eylül ayı gelince kuşlar güneye göç ettiler.
  • () Anneannemin bahçesine aslanağzı diktik.
  • () Sandalyenin ayağı kırılınca arka üstü yere yuvarlandı.
  • () Üzerindeki gece mavisi elbise ona çok yakışmıştı.
  • () Kuzeydoğudan esen sert rüzgâr evlerin kiremitlerini uçurdu.
  • () Arkadaşı, teklifini reddettiği için onu hiç affetmeyeceğini söyledi.
  • () Seninle konuşurken niçin yüzüme bakmıyorsun?
  • () Sanatçımızın söyleyeceği şarkı hisarbuselik makamında bestelenmiş.
1. Ses düşmesine uğrayan birleşik kelimeler bitişik yazılır.1. Ses düşmesine uğrayan birleşik kelimeler bitişik yazılır.
2. Et- ve ol- yardımcı fiilleriyle birleşirken ses düşmesine veya ses türemesine uğrayan birleşik kelimeler bitişik yazılır.
3. Kelimelerden her ikisi veya İkincisi birleşme sırasında benzetme yoluyla anlam değişmesine uğradığında bu tür birleşik kelimeler bitişik yazılır.
4. İki veya daha çok birleşik kelimenin birleşmesinden oluşmuş kişi adları, soyadları ve lakapları bitişik yazılır.
5. Ara yönleri belirten kelimeler bitişik yazılır.
6. Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır.
7. Müzik makam adları bitişik yazılır.
8. Etmek, edilmek, eylemek, kılmak, kılınmak, olmak, dolmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller herhangi bir ses düşmesine veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır.
9. Birleşme sırasında kelimelerden hiçbiri veya ikinci kelimesi anlam değişikliğine uğramayan birleşik kelimeler ayrı yazılır.
10. Renk sözü veya renklerden birinin adıyla kurulmuş isim tamlaması yapısındaki renk adları ayrı yazılır.
11. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır.

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde geçen birleşik kelimelerin bazıları yanlış yazılmıştır. Yanlış yazılan kelimeleri bularak doğrularını kelimelerin altına yazınız.

“Fatma, babasıyla alış veriş yapmak için evden çıktı. Karşıya geçmek için alt geçidi kullandı. Markete ulaştı. Marketten bir paket çubuk makarna, bir adet meyvesuyu, üç kilo kurufasülye aldı. Dönerken kitap evine uğrayıp kendine bir hikâye kitabı aldı. Pastaneden de bir kaç tane acıbadem kurabiyesi alıp eve döndü. Annesine marketten aldıklarını teslim etti.”

7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20
7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20


7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20

7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20

7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20

7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


7. Sınıf Türkçe Ez De Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder