7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 10, 2017

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı Ada Yayınları 1. Ünite İletişim ve İnsan İlişkileri Sayfa 11 Derse Hazırlanalım Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Derse Hazırlanalım

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 11 Cevabı
1. İletişim içerisinde bulunduğunuz kişinin hangi davranışları sizi olumlu olumsuz etkiler? Neden?
İletişim içinde olduğum kişinin vücut hareketleri , yüz ifadeleri ve gözlerin bakışı iletişimi büyük ölçüde etkiler. Bir kimseyle iyi iletişim kurmada güler yüzle verilen bir selam, kızgın ifade ile verilen selamdan çok daha etkili olur.

2. İyi bir arkadaşlık kurmak için nasıl bir iletişim içerisinde olmanız gerekir? Örnek veriniz.

İletişimde dinlemenin de önemli bir yeri vardır. İyi bir iletişimde sadece konuşmaların değil, vücut hareketlerinin de önemi büyüktür. Özellikle yüz ifadeleri, gözlerin bakışı iletişimi büyük ölçüde etkiler. Bir kimseyle iyi iletişim kurmada güler yüzle verilen bir selam, kızgın ifade ile verilen selamdan çok daha etkili olur.
3. Kitle iletişim araçlarının hangi amaçlarla kullanıldığına örnekler veriniz.
Genellikle haberleşmede kullanılmaktadır. Her türlü duygu ve düşünce ya da haber bu araçlar sayesinde kitlelere ulaştırılmaktadır. Mesela internet ya da telefon en çok kullanılan yöntemlerdir.

4. İnsanların iletişim araçlarından doğru bilgi alması neden önemlidir?
Kitle iletişim araçları sayesinde dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen bir olay ya da gelişme; anında İnternet, radyo ve televizyonlardan duyurulmaktadır. Basın özgürlüğü sayesinde kamuoyuna gerçekleri öğrenme hakkı verilmiştir. Ancak iletişimin, bilginin ve haberin bu denli geliştiği günümüz dünyasında alınan haberlerin doğruluğu tartışılmaktadır. Kitle iletişim araçlarıyla yayın yapan basın kuruluşlarının doğru bilgiyi alma ve aynı zamanda verme zorunluluğu da vardır. Basın, haber yaparken adaletin önüne geçici, yargılayıcı bir tavır almamalı, kişileri mahkeme kararı olmadan suçlu ilan etmemelidir. Özel hayatın gizliliğine ve konut dokunulmazlığına saygı göstermelidir.

5. Basın mensupları insanların hangi davranışlarını haber yapabilir? Hangilerini yapamaz? Neden?
Toplumu ilgilendiren her türlü olayı haber yapabilirler ancak özel haya ile ilgili kişisel konularda izin almadan haber yapamazlar. Çünkü insanların özel bilgilerinin korunma hakları vardır.

6. Atatürk’ün milli mücadele yıllarında ve Cumhuriyetten sonra iletişime önem vermesinin nedenleri neler olabilir?
Atatürk’in milli mücadele yıllarında iletişime önem vermesinin nedeni Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmıştı. Ağır koşullar içeren Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918)’nı imzalamıştı. Bu antlaşma ile vatan parçalanıyor, ulaşımdan iletişime tüm önemli unsurlar yabancıların eline geçiyordu. Haber yapma ve yayma imtiyazı ise İtilaf Devletleri’nin kontrolünde kurulan Türkiye-Havas Reuter (Havas Ruter) Ajansına bırakılıyordu. Bu kurum sıkıntılı günler geçiren Türk milleti üzerinde baskı kurmak için haberleri saptırmaya çalışıyordu. Mustafa Kemal de bu ajansın uydurma haberlerinden, karışıklık çıkarma ve halkı yanlış bilgilendirmeye yönelik yayınlarından rahatsızlık duymaktaydı. Bundan dolayı doğru bilgi verebilmek için Sivas’ta İrade-i Milliye (14 Eylül 1919) gazetesinin yayınlanmasını sağladı. Ayrıca Ankara’ya gelişinden hemen sonra Hâkimiyet-i Millîye (10 Ocak 1920) gazetesinin kurulmasına öncülük etti.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder