7. Sınıf Ada Matbaa Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 10, 2017

7. Sınıf Ada Matbaa Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

7. Sınıf Ada Matbaa Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 29 Cevabı

4. Radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi ile ilgili kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
A) Basın Konseyi
B) RTÜK
C) Anadolu Ajansı
D) TRT
5. • Hiçbir insan mahkeme kararı olmadan tutuklanamaz.
• Hâkim kararı olmadıkça kimsenin konutuna girilemez.
Bu hakların bulunduğu bir ülkeyle ilgili olarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
A) insanların özgürlükleri vardır.
B) Özel yaşamın korunmasına önem verilmektedir.
C) Vatandaşlar özgür ve güvenli yaşama hakkına sahiptir.
D) İnsanların evlerine hiçbir sebeple girilemez.
6. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurulmasına öncülük ettiği iletişim kuruluşlarından biri değildir?
A) TRT
B) Anadolu Ajansı
C) İrade-i Millîye gazetesi
D) Hâkimiyeti Millîye gazetesi
C- Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
1. Eski dönemlerde kullanılan duman, ıslık, güvercin gibi iletişim araçları ile günümüzdeki iletişim araçları arasında ne gibi benzerlik ve farklılıklar bulunmaktadır? Örnek veriniz.
Duman, ıslık, posta güvercini bunlar hepsi bir birimizle iletişim kurmak için yani hepsinin görevi bağlantı kurmak için
Örnek olarak; Ormanda siz ve yanında sadece ateş var bunu kullanarak başkaları size ulaşabilir.
2. İnternetin gelişimini düşündüğünüzde insanlığın gelecekte ne tür iletişim yöntemlerini kullanacağını tahmin ediniz.
Gelecekte, internetin gelişimine bağlı olarak interneti kullananlar çok geniş bir coğrafya üzerine yayılacaktır. Gelecekte,internetin ulaştığı kullanıcı sayısını ve gelecekte teknolojinin ulaştığı noktaya göre daha pratik ve stabil iletişim teknolojileri kullanım görecektir.Bu nedenle ışık hızında işlem yapan cep telefonları,evrenin her yerinden istediğimiz bilgileri edinebileceğimiz bilgisayarların hayatımıza gireceği söylenebilir.
3. Bir sabah kalktığınızda ülkenizdeki tüm basın-yayın organlarının kapatıldığını öğrendiğinizde hangi duyguları yaşarsınız? Böyle bir durum sizi nasıl etkiler?
4. Günlük yaşamınızda karşılaştığınız iletişim sorunları nelerdir? Örnek veriniz.
Günlük yaşamınızda karşılaştığınız iletişim sorunları :
insanlar doğru iletişim yapmayı bilmiyorlar.
insanlar doğru iletişim kurmak için iletişim becerilerini geliştirmelidir.
iletişim konusunda fazla duyarlı değiliz.
5. İletişim özgürlüğü ile özel hayatın gizliliği arasında bağlantı kurunuz. Bu durumu basın özgürlüğü ile karşılaştırarak yorumlayınız.
Düşün ki sen bir şarkıcısın ve ailevi sorunların oldu herkes tarafından bilinmesini istemiyorsun fakat basın size sormadan hemen bunu haber yaptı buna basın özgürlüğü denemez. Basın özgürlüğü insanları rencide etmeden ve özel hayatlarına müdahale etmeyecek şekilde olmalıdır. Bir de sen telefon kullanıyorsun birisi senin sesini ve görüntünü alıp başka yerlerde kullansa buna karşı çıkmak senin en büyük hakkın çünkü özel hayat gizliliği önemlidir ve senden izinsiz bir şey yaparlarsa bu özel hayata saygısızlık olur.
6. Günümüzde kitle iletişim araçlarının bu kadar yaygın olmasında teknolojik gelişmelerin etkileri nelerdir? Açıklayınız.
7. İnsanların sadece kendi özgürlüklerine dikkat edip diğer insanların özgürlüklerini dikkate almamaları ne tür sorunların ortaya çıkmasına neden olur? Açıklayınız.
Aslında bu ayrımcılık, ırkçılığa neden olabilir hatta herkes bu tür davranışlar yaparsa yani kendini düşünürlerse ülke bölünmesine bile yol açabilir . Aslında çok küçük bir sorun gibi görünüyor ama öyle değil altında çokta önemli sorunlar yaratabilir
8. Kitle iletişim araçlarını denetleyen kurumlar olmazsa ne tür sorunlar yaşanabilir? Niçin?
Eğer denetleyen olmasaydı;
Özel yaşam diye birşey kalmazdı.
Yayınlar ve haberler sırasında sürekli kargaşa olurdu.
İnsanlar her konuyu haber ve dizi yapardı.
Tartışmalar artardı.
Mezhep ve din ayrılıkları artardı.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ada Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder