6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 25 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2017

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 25

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 25

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı

Atatürk’ün ‘Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” sözünden ne anladığınızı açıklayınız.
Tarih yazılırken, belgelenilirken gerçeklere mutlaka sadık kalınmalıdır. Aksi taktirde tarih yazmanın bir anlamı kalmaz ve okuyanı doğrulara yönlendirme, geçmişten ders alarak o hatalara düşmeme ya da o başarıların sırrını anlama amacına hizmet edemez.
Tarih gerçek olaylarla oluşur, ve tarihi yazanlar gelecek kuşaklara ulaşacak bu değerli eserleri yaratanlar da tarihi olaylara tarih,kişi, olay vb özelliklerini birebir, doğru ve gerçeğine sadık olarak yazmak zorundadırlar. Yoksa elbette gerçek bir gün meydana çıkar ve hatta tarih kendisini tekrar eder.
Tarihte pek çok devlet kurulmuş, gelişme, yükselme, duraklama, yükselme ve gerileme gibi dönemlerden geçmiştir. Ülkelerin geçmişini incelerken bu devirleri, nedenlerini, sonuçlarını araştırmak, milletlerin askeri, siyasi ve sosyal alandaki nedenleri doğru değerlendirip geleceğe ışık tutmalarını sağladığı için önemlidir.
''Tarih, hayal mashulü olamaz. Tarih yazarken gerçek olayları bulmaya çalışmalıyız.''
Tarih, hem kronolojik olarak, hem de gerçek zaman, yer ve kişilere dayalı olarak, yazılı ve sözlü belgelerle elde edilen bir daldır. Gerçekler yerine hayallerle yazılan tarihteki eksikler ve hatalar gerçeklerin yerini alamaz ve mutlaka hayal mahsulu olduğu meydana çıkar. Geçmişi gerçeklerle yazmalıyız.
Atatürk’ün sosyal bilimler ile ilgili aşağıdaki sözünü okuyunuz.
Verilen açıklamasına göre Atatürk, sizce sosyal bilimler alanında çalışan kişilere neden emir vermek istememiş olabilir? Belirtiniz.
Çünkü bu alanda insanlar gönüllü olmazsa gönüllü ve bilim ışığında çalışmazlarsa ortaya doğruluğu şüpheli bilgiler çıkacaktır. Bu da hiç bir işe yaramayacaktır.
Cumhuriyetin ilk ve en önemli bilim yuvalarından biri olan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) bizzat Atatürk’ün önerisiyle 1936 yılında Ankara’da kurulmuştur (Fotoğraf 1.6).
Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin isminden yola çıkarak bu fakültenin çalışmaları hakkında neler söyleyebilirsiniz? Açıklayınız.
Sosyal bilimler alanında o dönemin en önemli bilim adamları tarafından çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde dil tarih felsefe ve coğrafya alanlarında çok önemli çalışmalar ortaya konmuştur.
Atatürk, DTCF’nin açılmasını neden istemiş olabilir? Belirtiniz.
Çünkü sosyal bilimler sayesinde hem toplum daha iyi bilinecek hem de toplumu uygarlık yolunda ileriye götürecek her türlü çalışma ortaya konmuş olacaktır.
DTCF’de yetişmiş veya bu fakültedeki çalışmaları sayesinde sosyal bilimler alanında önemli aşamalar kaydetmiş bilim insanları ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfadaki kutucukları okuyunuz.
Edindiğiniz bilgilerden yararlanarak DTCF’nin sosyal bilimler alanındaki önemini açıklayınız.
DTCF hem yetiştirdiği değerler hem de ortaya koyduğu çalışmalar bakımından ülkemizin gelişmesinde kalkınmasında kilit rol oynamıştır. Dilde tarihe felsefeden coğrafyaya her türlü sosyal bilimler alanında yapılan çalışmaların temellerini atmıştır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder