6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 21 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2017

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 21

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 21

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı

Karşılaştığınız bir sorunu çözerken hangi yollara başvurursunuz? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Karşılaştığım soruna genelde yöntemim değişir. Ama genel olarak bir sorunu çözerken o sorun ile ilgili bilgimi kontrol ederim. Ardından o sorunun çözümü için gerekli kaynaklara başvururum. Sonra da çözüm için çalışmaya başlarım.
İnsanların doğdukları andan itibaren var olan hakları nelerdir? Söyleyiniz.
Yaşama hakkı, Sağlık hakkı, Barınma hakkı, eğitim hakkı
Sınıfa getirdiğiniz Anayasa kitapçığından Anayasa’mızın “Kişinin Hakları ve Ödevleri” bölümünü inceleyiniz.

Zorla çalıştırma yasağı: Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır. (Madde: 1
·Kişi hürriyeti ve güvenliği: Herkes, kişi hürriyeti ve güvenliğine sahiptir. (Madde: 19)
·Özel hayatın gizliliği: Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. (Madde: 20)
·Konut dokunulmazlığı: Kimsenin konutuna dokunulamaz. (Madde: 21)
·Haberleşme hürriyeti: Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır. (Madde: 22)
·Yerleşme ve seyahat hürriyeti: Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır. (Madde: 23)
·Din ve vicdan hürriyeti; Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. (madde: 24)
Vatandaş olmanın getirdiği sorumlulukları bilen Atatürk Mahallesi sakinleri ile ilgili aşağıdaki metni okuyunuz.
Yandaki metinde yer alan mahalle sakinlerinin sorunlarına haklar ve özgürlükler temelinde çözüm aradıkları söylenebilir mi? Neden? Açıklayınız.
Kesinlikle söylenebilir. Dilekçe haklarını ve sorunlarını gerekli yerlere iletme haklarını kullanarak tamamen yasal bir şekilde haklarını aramışlardır.
Bütün insanların eşit haklara sahip olduğu düşünülerek Fotoğraf 1.3’teki baz istasyonunu kuran yetkili firmanın istasyonlarını istediği yere kurma özgürlüğüne sahip olduğu söylenebilir mi? Neden? Açıklayınız.
Hayır söylenemez. Çünkü kendi özgürlüğümüz ancak başkasının hayatını tehdit ederse orada son bulur. Firma yetkilileri kendi çıkarları için istedikleri yere baz istasyonu kurup insan sağlığını tehlikeye atamaz.
Söz konusu olayda insanlar, hangi hakları için, nasıl mücadele etmişlerdir? Açıklayınız.
Yaşama hakları için mücadele etmişlerdir. Dilekçe haklarını kullanmışlardır. Yetkililere seslerini duyurmaya çalışmışlardır.
Baz istasyonlarını kuran yetkili firma görevlilerinin mahalle sakinlerine karşı olan sorumlulukları nelerdir? Belirtiniz.
Onların yaşama haklarına saygı göstermeliler. Onların sağlık haklarına saygı gösterip insanlara zarar verecek girişimlerde bulunmamalılar.
Anayasa’mızın 56. maddesine göre, “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir.”
Sizce vatandaşların çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemek için üstlenmesi gereken sorumluluklar nelerdir? Açıklayınız.
  • Çevreyi kirletmemeli
  • Çevreyi kirletenlere karşı sorumluluğunu yerine getirerek onları engellemeli
  • Kendi çıkarları için çevrede yaşayanların sağlığını tehlikeye atmamalılar
Vatandaşlar bu sorumluluklarını yerine getirirken nelere dikkat etmelidirler? Belirtiniz.
  • Çevreye zarar vermemeli
  • Herkesle uyum içinde olmalı
  • Geleceği düşünerek gerekli tedbirleri almalı
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sevgi Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder