Ne İstiyorsunuz Öğretmenlerden? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 10, 2017

Ne İstiyorsunuz Öğretmenlerden?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ne İstiyorsunuz Öğretmenlerden? 
Eğitimci Ufuk UÇAR Tebliğler Dergisinde yayımlanan Öğretmen Strateji Belgesinde öğretmenlerin 4 yılda bir sınava alınmasını değerlendirdi. Çekin elinizi öğretmenlerin yakasından ve kötü giden eğitimi biraz da kendinizi yargılayarak düzeltmeye çalışın. 

 Ne zaman anlayacaksınız sadece öğretmenle ve öğretmeni sıkboğaz etmekle bu işin yürümeyeceğini? Onlarca yıldır en çok bakanı ve sistemi değiştirdiğinizi ve birinin sonucunu görmeden diğerini denediğinizi de görün, özel okulları destekleyip para akıtırken devlet okullarını yetim bıraktığınızı da görün, mantar gibi biten üniversitelerinizi açmanın marifet olmayıp donanımlı akademisyen yetiştirmediğinizi ya da siyasetinizle onların önünü tıkadığınızı da görün, ailenin çocuğun aynası ve mayası olduğunu da görün! Ne olacak öğretmen çok donanımlıysa? 50 kişilik sınıflarınızda ve tüm bunlar düzeltilmeden boşa kürek çekiyorsa... 

Donanımlı olup bunu aktaramıyorsa ne olacak? Eğitim-öğretimi bir kenara bırakıp bu sınavlara mı çalışsın öğretmen? Lise son sınıf öğrencisi gibi sınava çalışmak için rapor alıp okulu mu assın istiyorsunuz? Yüksek not almak için öğrencilere haksız yere yüksek notlar mı versin? Velinin ya da amirinin kuklası, karaktersiz yalaka biri mi olup çıksın? 


Olsa ne yazar, ne hayır gelir böyle bir öğretmenden? Tüm bunlardan dolayı lütfen iyi düşünün ve sadece öğretmenin yakasına yapışarak hele hele böyle bir stratejiyle işlerin düzelemeyeceğini görün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder