TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 06, 2017

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?
TEOG ikinci dönem sınavlarının ilk oturumu bugün yapıldı. Şimdi de milyonlarca öğrenci ve aileleri TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak onu merak ediyor… Bir milyondan fazla öğrencinin katıldığı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı soru ve cevapları Perşembe günü saat 13:00′dan itibaren internet sayfasından yayınlanacak.

2.Dönem 29-30 Nisan TEOG sınavlarının ilk oturumu saat 09:00 ‘da Türkçe, 10:10 ‘da Matematik ve saat 11:20′de ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınav sorularının sorulmasıyla sona erdi. 30 Nisan 2015 tarihinde Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerine ait ortak sınavlar uygulanacak. 2. Dönem 2. Gün TEOG oturumu saat 09:00′da başlayıp saat 12:00′da sona erecek.

TEOG’da, Musevi öğrencilere 3 ortak soru!
Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8′inci sınıflara yönelik bugün gerçekleştirilen ortak sınavlarda, din kültürü ve ahlak bilgisi testinde, “Yahudi Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar / İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar” ünitesinden aynı kazanımları ölçen 3 ortak soruya yer verildi.

2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem merkezi ortak sınavlarda, ilk kez Musevi öğrencilere yönelik ayrı bir müfredat içinde “din kültürü ve ahlak bilgisi” soruları yer almıştı.

teog-sonuclari-1_290415Diğer okullardaki Musevi öğrencilerin geçen dönem olduğu gibi bu yıl da muaf tutulacağı din kültürü ve ahlak bilgisi soruları için Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulu’nun isteği üzerine farklı bir uygulama yapıldı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. dönem merkezi ortak sınav için din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde sahadan gelen öğretmenlerin desteğiyle geniş bir soru havuzu oluşturuldu. Bu havuz, kazanım esaslı sorular üzerine kuruldu. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde kazanımları belirleyebilecek nesnel bir ölçme aracı olarak testler meydana getirildi.

Aynı işlemler, Musevi vatandaşların din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde de yapıldı. Bu çalışmalar yürütülürken, Musevilik ve Musevilik tarihi konusunda uzman dinler tarihi akademisyenlerinin yanı sıra son kontrol aşamasında Musevi cemaatinin ileri gelenlerinden, din adamlarından ve Musevi okulu yöneticilerinden destek alındı.


Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde 5′inci ünite olan “Yahudi Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar-2 / İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar” başlıklarında ortak olduğu ifade edilen kazanımlar şöyle:

“Kötü alışkanlık ve davranışlardan kaçınmaya yönelik çözüm önerilerinde bulunur. Başkalarına zarar vermenin kul hakkı ihlali olduğu konusunda duyarlı olur. Başkalarına zarar vermenin kul hakkı ihlali anlamına geleceği bilinciyle kul hakkı konusunda duyarlı olur. Kumar, içki ve uyuşturucunun bireysel ve toplumsal zararlarını örneklerle açıklar.”

Bugün gerçekleştirilen din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ve din kültürü ve ahlak bilgisi (Musevilik) testinde aynı kazanımları ölçen 3 ortak soruya yer verildi.

MEB tarafından yayınlanan 2015 TEOG kılavuzuna göre 2015 2. Dönem TEOG sonuçları Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder