2017 YGS sonuçları açıklandı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 27, 2017

2017 YGS sonuçları açıklandı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
YGS sonuçları açıklandı
2017 YGS Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretime Geçiş Sınavının 2017 YGS sonuçları (2017-YGS) sonuçlarını internet sitesinden açıkladı. 2 milyon gencin beklediği YGS bugün açıklandı. 2 milyon 178 bin 563 adayın başvurduğu ve hatalı sorular iddiası tartışılan YGS sonuçları bugün açıklandı. 150 puan barajını aşanlar önlisans programlarını tercih edecek, 180 ve üzerinde puan alanlar ise LYS’lere girme hakkı kazanacak.... 2017 YGS sonuçları

YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI! 
AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYARAK SONUÇLARI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan ve 2 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları bugün açıklandı. Adayların da uzmanların da geçmiş iki yılla kıyasladıklarında “Kolay” diye niteledikleri sınavla ilgili “hatalı” olduğu iddia edilen sorular vardı ancak bu sorulara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz 13 Mart’ta yapılan YGS’ye 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. Güvenlik gerekçesiyle Şırnak’ta sınav yapılamadı. Bu ilde sınava girecek 7 bin 593 öğrenci başka illerde YGS’ye katıldı.

2017 YGS SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
YGS’de adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.



Bu yıl YGS’nin ilk barajı olan ve geçenlerin önlisans ve açıköğretim programlarıyla özel yetenek sınavlarına girmelerini sağlayan 140 puan barajı 150’ye çıkarıldı. 2017 YGS ne zaman açıklanacak? 2017 YGS saat kaçta açıklanacak? 2017 YGS sınavının açıklanmasına artık saatler kaldı. Heyecan dorukta 2 Milyonun üzerinde öğrenci merakla sınav sonucunu bekliyor. En çok merak edilen sorular YGS'nin açıklanma saati belli oldu mu? Bilindiği üzere ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre YGS sonuçlarının açıklanma tarihi 28 Mart 2017 olarak belirtilmekte. YGS puan türü ile tercih yapacak öğrenciler için bu tarih oldukça önemli. Çünkü adaylar elde ettikleri puanlarına göre, tercih döneminde tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

2017 YGS sonuçları | 2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Üniversite adaylarının heyecanla beklediği YGS sınav sonuçları için geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarih vermişti. 12 Mart Pazar günü Türkiye genlinde gerçekleştirilen 2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı her geçen gün merak konusu olmaya başladı. Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin katılım sağladığı YGS sınav sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sonuç sistemi ve öğrenci girişi...

Üniversite okuma hayali ile uzun bir dönem boyunca çalışarak 12 Mart Pazar günü ter döken 2 milyonu aşkın öğrenci adayı 2017 YGS sınav sonuçlarını heyecanla beklemeye devam ediyor. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre tahmini tarih geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Sabah saatlerinden itibaren ''YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2017?'' sorusunun cevabı sıkça aranmaya başladı. ÖSYM sonuç sistemi ile sorgulama yapan öğrenciler için bugün heyecanlı bekleyiş sona erecek mi? YGS sınav sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...


2017 YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
12 Mart Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleşen Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM, resmi internet sistesinden yaptığı açıklamada ilk kez sonuçlar için tarih vermişti. 28 Mart'ta açıklanması beklenen YGS sınav sonuçları için heyecan dorukta. Sonuçlar açıklandığı an bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

YGS SONUÇLARI 2017 SORGULAMA! ÖSYM SONUÇ SİSTEMİ İÇİN TIKLA
Üniversiteye gitmek için yıllardır çalışan öğrenciler 12 Mart’ta ÖSYS yani Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sistemi kapsamında üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’ye girdiler. Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olanlar 4 yıllık lisans bölümlerine girebilmek için LYS’ye girecekler. Peki YGS sonuçları ne zaman saat kaçta ilan edilecek?

YGS SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Geçtiğimiz yıl YGS sonuçları ÖSYM’nin belirttiği tarihte saat 08.00’de ilan edilmişti. Bu sene de yarın yani 28 Mart 2017 Salı günü sonuçların yine saat 8’de açıklaması bekleniyor.

YGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?
Öğrencilerin heyecanla beklediği YGS sonuçları ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecekleri platforma giriş yaparak YGS sonuçlarını öğrenebilecekler ki sonuçların açıklanmasının akabinde LYS başvuru süreci başlayacak.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan LYS için öğrenciler YGS’den aldıkları puanlarla LYS-1, LYS-2, LYS-3,LYS-4 ve LYS-5 sınavlarına başvuracaklar. LYS başvuru dönemi 4-17 Nisan olarak açıklandı. ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre YGS sonuçlarının açıklanma tarihi 28 Mart 2017 olarak belirtilmekte. Yani yarın açıklanacak. YGS puan türü ile tercih yapacak öğrenciler için bu tarih oldukça önemli. Çünkü adaylar elde ettikleri puanlarına göre, tercih döneminde tercih işlemlerini gerçekleştirecek. 2017 YGS saat kaçta açıklanır? Şimdiden söyleyelim saatler bu gece 00.00'ı gösterdiğinde öğrenciler bilgisarayın başında olacak. ÖSYM şuana kadar net bir saat belirmiş değil. Daha önceki yıllarda YGS sınavları sabah saat 10:00 ila 13:00 arasında açıklandı. ÖSYM'nin bu yıl yine bu saatlerde sınav sonuçlarını açıklaması bekleniyor...

2017 YGS SONUCU 2017-YGS/LYS başvurularında, e-okul'dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 17 Mart 2017 tarihinde açılacaktır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder