7. Sınıf Fen Bilimleri Saf Maddeleri Tanıyalım(Elementler) Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 05, 2017

7. Sınıf Fen Bilimleri Saf Maddeleri Tanıyalım(Elementler) Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Fen Bilimleri Saf Maddeleri Tanıyalım(Elementler) Konu Anlatımı
Saf Maddeleri Tanıyalım / Elementler
Çevremizde bulunan tüm maddeler, günlük hayatta kullandığımız tüm maddeler atomlardan oluşur. Çevremizdeki tüm maddelerin en küçük yapı taşı atomdur. Bazı maddeleri oluşturan atomlar birbiri ile aynı iken bazı maddeleri oluşturan atomlar birbirinden farklıdır. Aynı cins atomlardan oluşan saf maddelere element adı verilir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere bir elementin tüm atomları birbiri ile aynıdır. Ancak farklı elementlerin atomları da farklıdır. Atomları farklı olan elementlerin özellikleri de birbirinden farklıdır.

Bazı elementler doğada tek tek atomlar halinde bulunurken, bazı elementler ise ikişerli atom grupları yani molekül halinde bulunur. Ancak bu atom gruplarındaki yani moleküllerdeki atomlar da yine birbiri ile aynıdır. Doğada tek tek atomlar halinde bulunan elementlere atomik yapılı element, ikişerli atom grupları yani molekül halde bulunan elementlere moleküler yapılı element adı verilir. Aşağıda atomik yapılı ve moleküler yapılı element modelleri verilmiştir.

Element Modelleri
Çevremizdeki canlı cansız tüm maddeler elementlerden oluşmuştur. Günlük hayatta kullandığımız ya da adını duyduğumuz elementlerden bazıları ve bu elementlerin modelleri aşağıda verilmiştir.

Bakır Elementi: Günlük hayatta mutfak eşyaları, süs eşyaları ve elektrik kablolarının iletken kısımlarının yapımında kullanılan bakır elementi atomlardan oluşur.

Bakır Elementinin Atomları
Altın ve Gümüş Elementleri: Günlük hayatta kuyumculukta sıkça kullanılan altın ve gümüş elementleri atomlardan oluşur. Ancak altın ve gümüş atomları birbirinden farklıdır.

Altın ve Gümüş Elementlerinin Atomları
Demir Elementi: İnşaat malzemesi, demir parmaklık yapımı gibi alanlarda kullanılan demir elementi atomlardan oluşur.

Demir Elementinin Atomları
Doğadaki tüm maddeler elementlerden oluşur. Bazı elementler bir elementten oluşurken bazı elementler de birden fazla elementin bir araya gelmesiyle oluşur. Toprak, kaya, yiyecekler, içecekler, elbiseler gibi tüm maddeler element atomlarının çeşitli yollarla bir araya gelmesiyle oluşur.


Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Fen Bilimleri Maddelerin Ayırt Edici Özellikleri Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu, Donma Noktası ve Erime Noktası hakkında bilgiler verilmektedir.

saf maddeler 7 sınıf 7 sınıf saf maddeler konu anlatımı  5 sınıf elementler 7 sınıf saf madde test 7 sınıf saf maddeler ilgili slayt 7 sınıf saf maddeler kısaca özeti fen kitabı 5 sınıf saf madde nedir MADDE NEDİR 7 SINIF saf madde ile ilgili slayt 7 sınıf

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı 7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı Atomik Yapılı Element Element Elementlerin Kullanım Alanları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Molekül Moleküler Yapılı Element

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder