7. Sınıf Fen Bilimleri Moleküller Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 05, 2017

7. Sınıf Fen Bilimleri Moleküller Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Fen Bilimleri Moleküller Konu Anlatımı
Moleküller
Aynı ya da farklı atomlar elektron alışverişi yapmadan bir araya gelebilirler. Aynı ya da farklı atomların elektron alışverişi yapmadan bir araya gelerek oluşturdukları yapılara molekül denir. Moleküller atom kümeleri olarak da adlandırılabilir. Maddelerin en küçük yapı taşı atomdur. Bazı maddelerin de en küçük yapı taşı molekül olabilir. Atom ve molekül, maddelerin en küçük yapı taşlarıdır.

Bazı maddeler aynı tür atomların oluşturduğu moleküllerden meydana gelirken, bazı atomlar da farklı tür atomların oluşturduğu moleküllerden meydana gelebilir. Bazı maddeler doğada aynı tür atomların oluşturduğu moleküller halinde yer alır. Örneğin, hidrojen ve oksijen maddeleri doğada atomik halde bulunmazlar. Bu maddeler doğada moleküller(atom kümeleri) halinde bulunur.

Aynı Tür Atomlardan Oluşan Moleküller
Bazı maddeler de doğada farklı tür atomların oluşturduğu moleküller halinde yer alır. Örneğin su ve şeker molekülleri farklı tür atomlardan oluşur.

Farklı Tür Atomlardan Oluşan Moleküller
Farklı tür atomlardan oluşan moleküllerin atomlarının büyüklükleri ve özellikleri de birbirinden farklıdır. Örneğin su molekülünü oluşturan oksijen ve hidrojen atomlarının büyüklükleri ve özellikleri farklıdır. Moleküller en az iki atomdan oluşacağı gibi çok sayıda atomdan da oluşabilir. Örneğin hidrojen molekülü iki atomdan oluşurken şeker molekülü 24 atomdan oluşur. Az sayıda atom içeren moleküller basit yapılı molekül, çok sayıda atom içeren moleküller de karmaşık yapılı molekül olarak adlandırılır.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri İyonları Tanıyalım Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları, 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı ve Anyon hakkında bilgiler verilmektedir.


7 sınıf moleküller konu anlatımı 7 sınıf moleküller molekul 7 sinif moleküller 7 sınıf 7 sınıf fen bilimleri moleküller oluşumu kısaca maddenin tanecikli yapısı 7 sınıf fende moleküller yapılımı moleküllerin oluşumu 7 sınıf 7 sınıf fen moleküller ile ilgili maketler atom ve molekül konu anlatımı fenve teknoloji 7 sinif molekuller ozet karmasık yapılı molekul

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı Basit Yapılı Molekül Fen Bilimleri Konu Anlatımı Karmaşık Yapılı Molekül 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder