7. Sınıf Fen Bilimleri Kimya Endüstrisi Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 04, 2017

7. Sınıf Fen Bilimleri Kimya Endüstrisi Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Fen Bilimleri Kimya Endüstrisi Konu Anlatımı
Kimya Endüstrisi
Kimya Endüstrisi Ürünleri
Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve kullandığımız ilaçlar, sabun, deterjan gibi temizlik maddeleri, plastikler, kozmetik ürünler, gıda maddeleri, tekstil ürünleri, yapı malzemeleri, gübre, patlayıcı madde, boya, laboratuvar kimyasalları gibi ürünler ya da bunların ham maddeleri kimyasal maddelerden üretilir ve kimya endüstrisinin birer ürünüdür. Bu ürünler kimya fabrikalarında üretilir.

Kimya endüstrisi çok uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir ve temeli kimya bilimidir. Kimya endüstrisi, endüstri ile ilgili ürünlerin üretimine ve gelişimine katkı sağlar. Kısaca endüstrinin temeli kimyadır denilebilir. Endüstride üretilen hemen her şeyin ham maddesi kimya sektöründen sağlanır. Otomotiv, deri ürünleri, cam, tekstil ve kâğıt türleri gibi endüstri sektörleri kimya sektörü ile bağlantılı olarak çalışmaktadır.

Kimya Endüstrisi İle İlişkili Endüsti Sektörleri
Kimya sektörü ülkelerin gelişmişlik düzeylerini de doğrudan etkilemektedir. Ülkelerin endüstrilerinin gelişmesi kimya sektörü ile bağlantılıdır. Kimya endüstrisinde ürünlerin üretimi için fabrikalar ve işletmeler kurulur. Bu fabrikaların üretimleri ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlar. Günlük hayatta taşımacılık, tarım, sağlık ürünleri, ev işleri, tıp gibi alanlarda kullandığımız kimyasal ürünler kimya endüstrisi fabrika ve işletmelerinde üretilir. Kimya endüstrisi fabrika ve işletmelerinde üretilen ürünler ve bu ürünlerin ülkedeki kişi başına tüketimi o ülkenin gelişmişlik düzeyini doğrudan etkiler. Bu fabrikalarda çalışacak nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ülke ekonomisine katkı sağlayarak ülkedeki işsizlik oranlarını düşürecektir.

Kimya Endüstrisi Fabrika ve İşletmeleri
Ülkemizde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, kimya endüstrisi alanındaki resmi kurumdur. Ayrıca bu kurumun savunma sanayi alanında birçok fabrikası bulunmaktadır. TÜBİTAK ve üniversitelerin yaptıkları çalışmalarda kimya endüstrisine katkı sağlamaktadır.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Fen Bilimleri Ses Dalgaları ve Sesin Özellikleri Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 8.Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı, Fen Bilimleri Ders Notları ve Fen Bilimleri Konu Anlatımı hakkında bilgiler verilmektedir.


kimya endüstrisi konu anlatımı kimya endustrisi 7 sınıf kimya endüstrisi 7 sınıf fen maddenin tanecikli yapısı kimya endüstrisi nedir 7 sınıf fen bilimleri maddenin tanecikli yapısı 7 sınıf maddenin tanecikli yapısı test 7 sınıf fen evsel atıklar fen ehli maddenin yapisi ve ozellikleri 7 sınıf maddenin tanecikli yapısı  fen kimya endüstrisi kimya endüstrisi hakkında bilgi

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı 7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm-Kimya Endüstrisi Kimya Endüstrisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder