7. Sınıf Fen Bilimleri Hareket (Kinetik) Enerjisi Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 06, 2017

7. Sınıf Fen Bilimleri Hareket (Kinetik) Enerjisi Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Fen Bilimleri Hareket (Kinetik) Enerjisi Konu Anlatımı
Enerji Çeşitleri
Hareket eden bir varlığın, elektrik tellerine konmuş olan kuşun ya da sıkıştırılmış bir yayın sahip olduğu enerji vardır. Hareketli varlıkların sahip olduğu enerjiye hareket(kinetik) enerjisi denir. Cisimlerin konumlarından(bulundukları yerden) dolayı sahip oldukları enerjiye çekim potansiyel enerjisi denir. Esnek cisimlerin sahip olduğu enerjiye esneklik potansiyel enerjisi denir.

Hareket (Kinetik) Enerjisi
Vücudumuz; yürümek, koşmak gibi hareketler için enerjiye ihtiyaç duyar. Hareketli cisimlerin hareketinden dolayı sahip oldukları enerjiye hareket (kinetik) enerjisi denir. Hareket enerjisi;
Cisimlerin kütlesine ve Süratine bağlıdır. Eşit kütleye sahip iki otomobilden sürati fazla olanın sahip olduğu hareket enerjisi daha fazladır. Örneğin; aşağıdaki otomobillerden sürati 100km/h olanın sahip olduğu hareket enerjisi daha fazladır.

Hareket Enerjisi Cismin Süratine Bağlıdır
Süratleri aynı olan varlıklardan kütlesi fazla olanın sahip olduğu hareket enerjisi daha fazladır. Örneğin; aşağıdaki otomobil ve kamyonun süratleri eşittir. Fakat kamyonun kütlesi daha fazla olduğundan sahip olduğu hareket enerjisi de fazladır.

Hareket Enerjisi Cismin Kütlesine Bağlıdır
Özet olarak; hareket enerjisi cismin kütlesine ve süratine(hız) bağlıdır ve her ikisiyle de doğru orantılıdır.


Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Kuvvet, İş ve Enerji Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları, 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı ve Bilimsel Anlamda İş hakkında bilgiler verilmektedir.

7 sınıf fen kinetik enerji 7 sınıf kinetik enerji fen bilimleri kinetik test fen dosyası kinetik enerji 7 sınıf

7. Sınıf Enerji Çeşitleri 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı Enerji - Kütle İlişkisi Enerji - Sürat İlişkisi Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Hareket (Kinetik) Enerjisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder