7. Sınıf Fen Bilimleri Elementlerin Sembolleri Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 05, 2017

7. Sınıf Fen Bilimleri Elementlerin Sembolleri Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Fen Bilimleri Elementlerin Sembolleri Konu Anlatımı
Elementlerin Sembolleri
Günümüzde yaklaşık 115 element bulunmaktadır. Bu elementlerden yaklaşık 90 kadar element doğada kendiliğinden yer almaktadır. Geri kalanı bilim insanları tarafından laboratuvarda elde edilmiştir. Bilimsel çalışmalara bağlı olarak zaman içerisinde elementlerin sayısında artış olabileceği düşünülmektedir.
çalışmalarda elementlerin isimlerini uzun uzun yazmak iletişimi zorlaştıracağı gibi zaman kaybına da neden olmaktadır. Bu nedenle elementler sembollerle(simge) gösterilir. Element sembolleri yazılırken aşağıdaki kurallara dikkat edilir.

1, 2 ya da 3 harften oluşan sembollerle ifade edilir ve bu simgenin ilk harfi büyük yazılır.
Genellikler, elementin Latince veya Yunanca olan adının ilk harfi kullanılır.
C (Karbon : Carbon), N (Azot : Nitrojen)

Eğer elementin baş harfleriyle simgelenen başka bir element varsa bu elementin simgesinde baş harfin yanına, Latince veya Yunanca adının 2. harfide eklenir.
He ( Helyum : Helium) Ca (Kalsiyum : Calsium)

Elementlerin sembolleri evrenseldir. Yani tüm dünyada aynıdır. Bu durum ortak bir bilim dili oluşturarak bilimsel iletişimi kolaylaştırır.

Element Sembol Farklı Dillerde Yazılış Adlandırmada Kullanılan Dil
Elementleri belirli bir kurala göre yerleştirilerek gösterildiği çizelgeye periyodik tablo adı verilir.

İlk 20 Element ve Sık Kullanılan Elementler
Periyodik tablonun ilk 20 elementi ve günlük hayatta sıkça karşılaştığımız bazı elementler yukarıda gösterilmiştir.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Saf Maddeleri Tanıyalım(Bileşikler) Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları, 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı ve 7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı hakkında bilgiler verilmektedir.


maddenin tanecikli yapısı elementler lementler 7 sinif 7 SINIF ELEMENTLER yedinci yedinci sınıf fen bilimleri elementlerin adı 20 ye kadar element 7 sinif yedinci sınıf fen elementlerle ilgili ağaç modeli fen bilimleri elementler li3 element fen dersi 7 sınıf element yayınları hakkında 7 sınıf fen element kısaca açıklama 7 sınıf fen bilimleri 20 element 

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı 7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı Element Element Sembolleri Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder