6. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Kaynakları ve Küresel Isınma Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 01, 2017

6. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Kaynakları ve Küresel Isınma Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
6. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Kaynakları ve Küresel Isınma Konu Anlatımı
Enerji Kaynakları ve Küresel Isınma
Enerji kaynağı olarak yaygın bir şekilde kullanılan petrol, kömür ve doğal gaz birçok çevre sorununa neden olmaktadır. Fosil yakıtların yakılması sonucu atmosfere zararlı atıklar, kimyasallar ve karbondioksit gibi zararlı gazlar salınmaktadır.

Fosil Yakıtların Zararları
Petrol, kömür ve doğal gazın yanması sonucu açığa çıkan ve atmosfere salınan bazı zararlı gazlar yağmur sularıyla birleşerek asit yağmuruna dönüşür. Asit yağmurları ormanlarda ciddi zararlara yol açarak ağaçları kurutur. Ağaçlara dahi zarar veren asit yağmurları insan sağlığına da zarar verebilir. Ayrıca asit yağmurları tarihi eserlere ve binalara da zarar vermektedir.

Asit Yağmurları ve Zararları
Petrol, kömür ve doğal gazın yanması sonucu açığa çıkan ve atmosfere salınan bazı zararlı gazların önemli bir diğer zararı da küresel ısınmaya neden olmalarıdır. Sera gazları olarak isimlendirilen ve fosil yakıtlardan salınan karbondioksit gibi zararlı gazlar dünyamızın daha çok ısınmasına neden olur. Dünyamızı saran gazların dünyamızdan yansıyan güneş ışınlarını tutarak dünyanın ısınmasına neden olmasına sera etkisi denir. Sera etkisi Dünya’daki yaşamın devam etmesi için gereklidir. Ancak sera etkisini oluşturan gazların miktarının artması sonucu Dünya’mızın sıcaklığı artar. Bu olaya küresel ısınma denir.

Sera Etkisi ve Küresel Isınma
Küresel ısınma aşağıdaki problemlere neden olabilmektedir:

İklimler değişir.
Buzullar erir.
Kuraklaşma artar.
Deniz seviyesi yükselir.
Sel ve fırtına gibi doğal afetler artar.
Sular kirlenir.
Ekosistem değişir.
İnsan sağlığı olumsuz etkilenir.
Fosil yakıtların neden olduğu bu çevresel problemlerden korunmanın yollarından biri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaktır. Bilim insanları yakın gelecekte günlük hayatımızın birçok alanında alternatif enerji kaynaklarının kullanımının kaçınılmaz olacağını öngörmektedirler. Çünkü temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek ve sürdürülebilir bir Dünya için yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının kullanımı zorunlu görülmektedir.


Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Fen Bilimleri Basit Bir Elektrik Devresindeki Lamba Parlaklığını Etkileyen Değişkenler Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu, Anahtar ve Bağımlı Değişken hakkında bilgiler verilmektedir.

kuresel isinma 2017 Asit yağmurları ve Küresel ısınma nedir altıncı sınıf çevre ve bilim konusudur nedir görebilir miyim teog kuresel ısınma etkileri test soru cvb kuresel ısınma etkisi test soru kuresel ısınma etkileri test soru yaprak test kuresel ısınma etkileri soru yaprak test kuresel ısınma etkileri 5 sınıf günlük ders planı indir fenbilgini 6 SINIF fen ehli 6 sınıf fen konu anlatımı fen bilgisi enerji enerji fen bilgisi kazanımları 6 sınıf kuresel ısınma kazanımları

6. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı Asit Yağmurları Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Küresel Isınma Sera Etkisi Yakıtlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder