6. Sınıf Fen Bilimleri Dünya, Güneş ve Ay’ın Şekil ve Büyüklükleri Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 01, 2017

6. Sınıf Fen Bilimleri Dünya, Güneş ve Ay’ın Şekil ve Büyüklükleri Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
6. Sınıf Fen Bilimleri Dünya, Güneş ve Ay’ın Şekil ve Büyüklükleri Konu Anlatımı
Dünya, Güneş ve Ay’ın Şekil ve Büyüklükleri
Güneş ve Ay gök cisimlerindendir. Güneş, Dünya’mızın ısı ve ışık kaynağıdır. Ay ise Dünya’nın uydusudur ve Dünya’ya en yakın gök cismidir. Dünya, Güneş ve Ay’ın gözlemlenen önemli özelliklerinin çoğunun bu gök cisimlerinin şekliyle ilişkilidir. Yani Dünya, Güneş ve Ay şekillerinden dolayı bazı özelliklere sahiptirler. Dünya’nın şekli küreye benzer ve bu şekle özel olarak Geoit denir. Güneş ve Ay’da Dünya gibi küreye benzeyen gök cisimleridir. Güneş, Dünya ve Ay’ın şeklinin küreye benzediğini anlamanın en kolay yollarından biri Güneş ve Ay tutulmalarını incelemektir. Güneş tutulmasını gözlemlerken göz sağlığımızın korunması için Güneş’e çıplak gözle bakmamalıyız. Koruyucu gözlük kullanmalıyız.

Dünya’ya daha yakın olan Ay, bize çok uzak olan Güneş ile aynı büyüklükte gibi görünür. Ancak Güneş Ay’a göre çok daha büyüktür. Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz. Cisimler bizden uzaklaştıkça onları gerçek boyutlarından daha küçük olarak algılarız. Bunun tersine cisimler arasındaki uzaklık azaldıkça daha büyük görürüz. Bir cismin büyüklüğü gözlem yapılan yer ile aradaki uzaklığa bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Güneş bize Ay’dan çok uzak olmasına rağmen Ay ile aynı büyüklükteymiş gibi göründüğüne göre Güneş, Ay’dan oldukça büyük olmalıdır. Güneş’le Ay’ı genellikle aynı büyüklükte algılamamızın nedeni bu cisimlerin Dünya’mıza farklı uzaklıkta olmalarıdır.

Güneş, Dünya ve Ay’ın büyüklükleri birbirinden farklıdır ve bunlar arasındaki büyüklük ilişkisini şu şekildedir; Güneş’in büyüklüğünü bir basketbol topu kadar kabul edersek, Dünya bir nohut tanesi ve Ay ise bir toplu iğne başı kadar olur. Buna göre Güneş, Dünya ve Ay’a göre çok daha büyük, Ay ise Güneş ve Dünya’ya göre çok daha küçüktür diyebiliriz.

Bir önceki yazımız olan Reosta Nedir? Nasıl ve Nerelerde Kullanılır? başlıklı yazımızda Reosta ve Reostanın Kullanım Alanları hakkında bilgiler verilmektedir.


6 sınıf dünya ay ve güneş 6 sınıf dünya güneş ay konu anlatımı 6 sınıf dünya güneş ve ay ünitesi 6 sınıf fen bilimleri dünyamız ay ve yaşam kaynağımız güneş dünya ay güneş slaytı 6 sınıf dünya güneş ve ay konu anlatımı 6 sınıf dünya güneş ve ayin şekil ve büyüklükleri 4 sınıf kazanimlari fen bilimleri 6 sınıf ders kitabı cevapları kuvvetin büyüklüğü güneş ve dunyamız 6

6. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı Ay'ın Şekli ve Büyüklüğü Dünya'nın Şekli ve Büyüklüğü Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Geoit Güneş'in Şekli ve Büyüklüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder