9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 08, 2016

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tarih öğrenimi, bireysel, toplumsal ve evrensel ölçülerde fayda sağlar. 9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tarih eğitimi her şeyden önce bugünkü uygarlığın nasıl meydana geldiğini öğretirken, uygarlığın tüm toplumların katkısıyla oluştuğu bilincini oluşturur. Böylelikle bireyler, ortak değerlere sahip çıkarak din, dil, ırk gibi ayrımlara girmeden barış içinde yaşamayı öğrenir. Bir milletin ferdi olarak geçmişini öğrenen kişi, millî değerlerini, kültürünü tanıyarak millî bilinç kazanır. Sorumluluk ve vatandaşlık duygusu gelişir. Toplumlar geçmişten çıkardıkları derslerle geleceklerine yön verir. 9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 13

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tarih öğreniminin bireysel olarak da kişiye kazandırdıkları vardır. Çeşitli olaylar arasında ilişki kurup, mantık yürüterek sonuca varabilme yeteneği kazandırır. Kişi tutucu ve bilime aykırı düşünme biçimi yerine ileriye dönük, güncel olayları geniş açıdan değerlendirebilen, toplumsal gelişmeleri anlayıp yorumlayabilen bir düşünme tarzına sahip olur.
9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları İnsan düşüncesi ve onun yarattığı kültür basitten karmaşığa doğru bir gelişim göstermiştir. Hikayeci tarih anlayışının basit betimlemeleri, akademik tarihçilikte karmaşık ilişkilerin çözümlemelerine dönüşür. 9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Gelişme doğal olarak düz bir çizgi halinde olmaz. İlk çağdaki ilerlemeler tek tanrılı dinler tarafından durdurulur. Duran sadece tarihçilik olmaz elbette. Felsefe Millet döneminin seviyesine ancak Rönesans ile ulaşılabilir. Tek tanrılı dinler kendi öğretileri dışındaki düşüncelerin yaşamasına izin vermezler. En büyük silahları ise bütün güçleriyle halkı sömürmeye çalışan sultan ve kıralar olur.

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tarih öğrenimi, bireysel, toplumsal ve evrensel ölçülerde fayda sağlar. Tarih eğitimi her şeyden önce bugünkü uygarlığın nasıl meydana geldiğini öğretirken, uygarlığın tüm toplumların katkısıyla oluştuğu bilincini oluşturur. Böylelikle bireyler, ortak değerlere sahip çıkarak din, dil, ırk gibi ayrımlara girmeden barış içinde yaşamayı öğrenir. Bir milletin ferdi olarak geçmişini öğrenen kişi, millî değerlerini, kültürünü tanıyarak millî bilinç kazanır. Sorumluluk ve vatandaşlık duygusu gelişir. Toplumlar geçmişten çıkardıkları derslerle geleceklerine yön verir.

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tarih öğreniminin bireysel olarak da kişiye kazandırdıkları vardır. Çeşitli olaylar arasında ilişki kurup, mantık yürüterek sonuca varabilme yeteneği kazandırır. Kişi tutucu ve bilime aykırı düşünme biçimi yerine ileriye dönük, güncel olayları geniş açıdan değerlendirebilen, toplumsal gelişmeleri anlayıp yorumlayabilen bir düşünme tarzına sahip olur.

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Tarihe büyük ilgi duyan Atatürk, “Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur.” diyerek tarih öğrenimine verdiği önemi göstermiştir. O, Türklüğün bütün özelliklerini, niteliklerini dile getirmekle kalmamış, Türk gencine kendi tarihini öğrenmeyi bir hedef olarak göstermiştir. Atatürk Türk ve dünya tarihinin araştırılması konusunda büyük gayret göstermiştir. O bu konuda şöyle demektedir: “Türk milletinin tarihi, şimdiye kadar sanıldığı gibi yalnız Osmanlı tarihinden ibaret değildir. Türk’ün tarihi çok daha eskidir. Büyük devletler kuran ecdadımız büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra Türk tarihinin doğru kaynaklara dayandırılarak araştırılmasına büyük önem vermiştir. Türk tarihi ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılabilmesi için 1931 yılında Türk Tarihi Tetkik Cemiyetini kurdurmuştur. Atatürk mirasının bir bölümünü, daha sonra adı Türk Tarih Kurumu olan bu cemiyete bırakmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder