5. Sınıf Fen Bilimleri Işık Nasıl Yayılır? Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

5. Sınıf Fen Bilimleri Işık Nasıl Yayılır? Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
5. Sınıf Fen Bilimleri Işık Nasıl Yayılır? Konu Anlatımı
Işık Nasıl Yayılır?
Işık, çevremizdeki varlıkları, nesneleri, eşyaları ve olup biten olayları görebilmemiz için gerekli olmasının yanında etrafımızda gerçekleşen olayların nasıl gerçekleştiğini de anlamamıza yarar.
Etrafına ışık yayan cisimler ışık kaynağı olarak adlandırılır. Işık kaynakları doğal ve yapay ışık kaynakları olarak iki gruba ayrılır. Işık kaynaklarının tamamı ışık yayar.

Işık doğrusal olarak yayılır. Otomobil farlarından yayılan ışık, güneş ışığı ve sokak lambalarından yayılan ışık doğrusal bir yol izler. Işık ayı zamanda her yönde yayılır.
Işık Her Yönde Doğrusal Yayılır
Işık her yönde ve doğru boyunca yayılır.
Işığın Özellikleri
Işık kaynaklarından çıkan ışığı göstermek için basit ışın çizimleri yapılır. Düz bir çizginin ortasına ok çizilerek ışık ışını çizilir. Çizilen bu çizgilere ışın veya ışık ışını denir. Işık ışınları, ışığın doğrusal yol izlediğini göstermeye yarar.

Basit Işık Işını
Aşağıda bazı ışık kaynaklarından çıkan ışık ışınlarının çizimleri gösterilmiştir. Çizilen ışınlar kaynağın ışık yayan her noktasından yayılan ışınların bir araya gelerek oluşturduğu ışın demetlerini oluşturur.

Işık Kaynaklarından Çıkan Işık Işınlarının Çizimi
Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilimleri Ses Madde İle Karşılaşırsa Ne Olur? Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 6. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı, Akustik ve Fen Bilimleri Ders Notları hakkında bilgiler verilmektedir.


5 sınıf ışık nasıl yayılır fen 5 slnlf nasll bir yol izleyelim ışık nasıl yayılır 5 sınıf

5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Işığın Yayılması Işın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder