5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Mantarlar) Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Mantarlar) Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Mantarlar) Konu Anlatımı
Mantarlar
Kendi besinin üretemeyen basit yapılı canlılara mantar denir. Mantarlar; Şapkalı, küf, maya ve parazit mantarları olarak dört çeşittir.
Şapkalı mantarlar: Besin olarak tükettiğimiz mantarlardır. Bol miktarda vitamin ve protein içerirler. Besinlerini topraktan veya başka canlılardan hazır olarak alırlar. Zehirli olanları da vardır. Zehirli olanları ayırt etmek uzmanlık gerektirir. Bu nedenle doğada bulunan mantarları toplamak ve tüketmek tehlikelidir. Zehirli mantar yiyen kişiler kusturulmalı ve acil bir şekilde hastaneye ulaştırılmalıdır.

Küf Mantarları: Canlı kalıntılarını çürüterek yaşarlar. Açıktaki ekmek, peynir, kesilmiş meyve gibi besinler üzerinde görülürler.
Maya Mantarları: Şekerli ılık su içerisinde hızla çoğalabilen, gözle görülemeyecek kadar küçük, hamurun mayalanmasında kullanılan mantarlardır.
Parazit Mantarlar: İnsan, hayvan ve bitkilerde mantar hastalıklarına neden olurlar. Akciğerler, bağırsaklara, deriye, boyuna, yüze, ellere, ayaklara, kemiklere zarar verebilirler.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Mikroskobik Canlılar) Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu, Bakteri ve Canlılar Dünyasını Gezelim Tanıyalım hakkında bilgiler verilmektedir.

4 sınıf fen ve teknoloji testleri eklemler ve kaslarımız konu anlatımı 5sınıf basit türemiş birleşik fen soru 5 dişler konusu Fen teknoloji canlıları tanıyalım konusunu anlatım 5 sınıf


5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu Canlılar Dünyasını Gezelim Tanıyalım Canlıları Tanıyalım Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Küf Mantarları Mantarlar Maya Mantarları Parazit Mantarlar Şapkalı Mantarlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder