5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Hayvanlar) Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Hayvanlar) Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Hayvanlar) Konu Anlatımı
Hayvanlar
Canlı türlerinin en gelişmiş yapıda olanı hayvanlardır. Kendi besinlerini üretemezler. Diğer canlıları yiyerek besin ihtiyaçlarını karşılarlar. Bazı canlılar sadece hayvansal, bazıları sadece bitkisel bazıları ise hem bitkisel hem de hayvansal besinler ile beslenirler.

Hayvanlar Farklı Şekillerde Beslenirler
Hayvanlar iskelet bulundurma özelliklerine göre omurgasız ve omurgalı hayvanlar olarak iki grupta incelenir. Vücutlarında kemik ve kıkırdak bulunan hayvanlar omurgalı hayvanlar, bulunmayanlar ise omurgasız hayvanlar olarak adlandırılır. Omurgasız Hayvanlar: Karada ve suda yaşayabilenleri vardır. Omurgasız hayvanlar;

Süngerler,
Solucanlar,
Eklembacaklılar ve
Derisi dikenliler olarak gruplandırılırlar.
Omurgasız Hayvanlar
Omurgasız Hayvanlar

Omurgalı Hayvanlar: En gelişmiş canlı grubudur. Balıklar, kurbağalar, sürüngenler, kuşlar ve memeliler olarak beş grupta incelenirler.

Balıklar: Tatlı ve tuzlu suda yaşarlar, solungaç solunumu yaparlar. Yüzgeçleri sayesinde hareket ederler. Vücutları pullarla kaplıdır. Yumurtayla çoğalırlar.

Kurbağalar: Suda, karada ve hem suda hem de karada yaşayanları vardır. Ayakları uzun ve perdeli olur yumurta ile çoğalırlar.

Sürüngenler: Gövdeleri genellikle uzundur. Bu nedenle sürünerek hareket ederler. Vücutları pul veya kemik tabakayla kaplıdır. Suda ve karada yaşarlar. Yumurta ile çoğalırlar. Kaplumbağa, kertenkele, yılan ve timsah sürüngenlere örnektir.

Kuşlar: Vücutları tüy ve teleklerle kaplıdır. Tüyle vücut sıcaklıklarını korur. Yumurtayla çoğalırlar. Genellikle uçarak hareket ederler. Penguen, tavuk, hindi ve devekuşu kuşlar grubunda olmalarına rağmen uçma yetenekleri sınırlıdır.

Memeliler: Omurgalı hayvanların en gelişmiş grubudur. Doğurarak çoğalır yavruları sütle beslerler. Büyük bir kısmı karada yaşar ancak; fok ve balina gibi memeliler suda yaşarlar. Yarasa da uçan bir memeli hayvandır. Fare, deve, geyik, kurt, zürafa ve aslan memeliler grubunda yer alır.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım (Bitkiler) Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu, Bitkiler ve Canlılar Dünyasını Gezelim Tanıyalım hakkında bilgiler verilmektedir.


hayvanlar alt sınıflar hayvanlar konu anlatımı 5 sınıf omurgalı hayvanlar fen ve teknoloji 5 sınıf fen hayvanlar neyle beslenir fen bilimleri 5 sınıf derıs kitapı fen canlilar bilgi hayvanlar fen bilgisi hayvanlar hakkında bilgi 5 sınıf insanlasikişen hayvanlar

5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Notu Balıklar Canlılar Dünyasını Gezelim Tanıyalım Canlıları Tanıyalım Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Hayvanlar Kurbağalar Kuşlar Memeliler Omurgalı Hayvanlar Omurgasız Hayvanlar ürüngenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder