3. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Halleri Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 31, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Halleri Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Halleri Konu Anlatımı
Maddenin Halleri
Doğada maddeler faklı şekillerde yer alırlar. Maddenin doğadaki farklı şekillerine maddenin halleri denir. Maddenin; katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hali vardır.
Maddenin Halleri
Katı Maddeler: Belirli bir şekli olan maddelerdir. Kalem, sandalye, masa, tahta, demir, taş, silgi, kalemtıraş, kitap, defter gibi maddeler katı maddelere örnektir.

Katı Maddeler
Katı maddeler bulundukları yere göre şekil değiştirmezler. Aşağıdaki resimde bulunan silgi kutuya konulduğunda şeklinde bir değişiklik olmaz.
Katı Maddelerin Belirli Bir Şekli Vardır
Katı maddelerin şeklini değiştirebilmek için onlara dışarıdan bir etki gereklidir. Örneğin bir kâğıdın şeklini değiştirmek için onu buruşturabiliriz.

Kum, toz, şeker, tuz gibi maddeler küçük tanecikli katı maddelerdir. Bu maddeler bulundukları kabın şeklini alırlar. Kendi şekillerinde bir değişiklik olmaz.

Küçük Tanecikli Katı Maddeler
Sıvı Maddeler: Belirli bir şekli olmayan, bulunduğu kabın şeklini alan maddelerdir. Su, süt, ayran, zeytinyağı, limonata, meyve suyu birer sıvı maddedir.

Sıvı Maddeler
Gaz Maddeler: Belirli bir şekli olmayan, elle tutulamayan ve göle görülemeyen maddelerdir. Gaz maddelerin varlığını duyu organlarımızla algılarız. Ocakta kullanılan doğalgaz, su ısıtıldığında oluşan buhar, balonu şişirmek için üflediğimiz hava, fabrika bacalarından ve otomobil egzozlarından çıkan duman bir gaz maddedir.

Gaz Maddeler
3. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Halleri konu anlatımını aşağıdaki İndirilebilir Dosyalar bölümünden word dosyası olarak indirebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Fen Bilimleri Periyodik Tablo Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 8. Sınıf Maddenin Yapısı ve Özellikleri Konu Anlatımı, 8. Sınıf Periyodik Tablo Konu Anlatımı ve 8.Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı hakkında bilgiler verilmektedir.


maddenin halleri 3 sınıf 3 sınıf maddenin halleri konu anlatımı 3 sınıf maddenin halleri 3 sınıf fen bilimleri maddenin halleri konu anlatımı 3 sınıf fen bilimleri maddenin halleri 3 sınıf maddeyi tanıyalım konu anlatımı fen bilimleri maddenin halleri 3 sınıf 3 sınıf fen maddenin halleri fen ehli maddeyi tanıyalım uygulayalım 49 ve 50 sayfa cevapları 3 sınıf madde konu anlatımı katı madde 3 sınıfa hangi fen bilimleri maddenin hali 3 sınıf

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları 3. Sınıf Maddenin Halleri 3. Sınıf Maddeyi Tanıyalım Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Madde Maddenin Halleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder